2016 poate aduce reguli noi pentru soferi. Ce risca cei care conduc agresiv, demareaza in tromba sau claxoneaza abuziv

Ultimul update: Sambata 09 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 18:15
Categorie: Actualitate

Anul ar putea sa vina cu reguli aspre, pentru soferii inconstienti. Agresivitatea la volan va fi pedepsita, daca trece un proiect de lege propus de deputati.

Documentul a fost intocmit dupa ce inclusiv agentii de la rutiera s-au plans ca multi nu au limita in trafic, insa nu pot fi sanctionati. Politicienii vor sa ii sanctioneze pe soferii care conduc agresiv si aduc modificari in detaliu Codului Rutier.

Una dintre ele se refera la depasirea in forta. Daca soferul iese brusc pe contrasens, depaseste si reintra pe banda foarte aproape de celalalt sofer, inseamna ca este agresiv la volan. O depasire se face cu atentie astfel incat sa nu-l stanjenim pe celalalt sofer sau sa-l punem in pericol.

Titi Aur, pilot de curse: "Acest gen de depasire agresiva in care cel care depaseste vrea sa se razbune pe cel depasit pentru ca l-a incurcat devine periculoasa, se intampla de multe ori accidente si pentru ca cel care face depasirea agresiva poate sa scape masina de sub control dar cele mai multe situatii sunt cand depasitul nu se asteapta sa fie agresat si atunci apar situatiile periculoase."

O alta modificare ii vizeaza pe cei care nu pastreaza distanta fata de masina din fata si uneori conduc prea aproape cu intentia de a-l sicana sau intimida pe sofer. Legea prevede deja regula pastrarii distantei intre vehicule in mers, o zona de siguranta necesara.

Nici demararea in tromba, cu schimbarea rapida a treptelor de viteza, nu este vazuta cu ochi buni de initiatorii proiectului. este insa mult mai greu de surprins in trafic o astfel de manevra si ca atare, de sanctionat.

In schimb intoarcerea masinii cu ajutorul franei de mana se va taxa. Si claxonatul abuziv ar putea fi sanctionat. Una este sa claxonezi preventiv intr-o situatie limita si alta e sa claxoinezi continuu fara nici o justificare. In acest ultim caz soferii ar putea fi sanctionati cu pana la 8 puncte amenda.

Toate aceste modificari , dar si altele, precum mersul pe o roata cu motocilceta sau condusul pe trotuar pe distanta mai mare, fac parte dintr-un proiect de modificare a codului rutier. Se conduce prea agresiv in Romania, spun parlamentarii. Pentru toate aceste incalcari rutiere vor exista si sanctiuni. Aceste propuneri i-au bucurat pe soferii care circula zilnic prin Bucuresti.
 

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

gregorian bivolaru

Mandat de arestare internațional pe numele lui Gregorian Bivolaru

50 de irakieni, cazați la Mamaia. De ce vor să plece în Marea Britanie sau Germania

Mama vicepremierului Sevil Shhaideh a suferit un accident de muncă

Zeci de mașini din Teleorman, avariate din cauza grindinei căzute miercuri

Primele victime ale vijeliei de astăzi: doi bărbați din Vaslui au murit loviți de fulger

Ce trebuie să faceți când sunteți suprinși de furtună în mașină sau acasă. Sfaturile ISU

Ambulanță vandalizată

A chemat ambulanța, după care a devenit violent cu paramedicii. VIDEO

Accident cu 6 maşini, în Pasajul Băneasa

Carambol în stațiunea Mamaia, după ce un șofer a încercat să evite un câine

Geoană și Vanghelie la tribunal. Fostul președinte al PSD nici măcar nu s-a uitat la "bunul” său prieten

O casă a fost distrusă după ce un camion a ieșit de pe șosea. Ce a făcut șoferul

Zi dureroasă pentru cei care au pierdut pe cineva în Timișoara. Două victime ale furtunii sunt înmormântate