2016 poate aduce reguli noi pentru soferi. Ce risca cei care conduc agresiv, demareaza in tromba sau claxoneaza abuziv

Ultimul update: Sambata 09 Ianuarie 2016 07:12
Data publicarii: Miercuri 06 Ianuarie 2016 18:15
Categorie: Actualitate

Anul ar putea sa vina cu reguli aspre, pentru soferii inconstienti. Agresivitatea la volan va fi pedepsita, daca trece un proiect de lege propus de deputati.

Documentul a fost intocmit dupa ce inclusiv agentii de la rutiera s-au plans ca multi nu au limita in trafic, insa nu pot fi sanctionati. Politicienii vor sa ii sanctioneze pe soferii care conduc agresiv si aduc modificari in detaliu Codului Rutier.

Una dintre ele se refera la depasirea in forta. Daca soferul iese brusc pe contrasens, depaseste si reintra pe banda foarte aproape de celalalt sofer, inseamna ca este agresiv la volan. O depasire se face cu atentie astfel incat sa nu-l stanjenim pe celalalt sofer sau sa-l punem in pericol.

Titi Aur, pilot de curse: "Acest gen de depasire agresiva in care cel care depaseste vrea sa se razbune pe cel depasit pentru ca l-a incurcat devine periculoasa, se intampla de multe ori accidente si pentru ca cel care face depasirea agresiva poate sa scape masina de sub control dar cele mai multe situatii sunt cand depasitul nu se asteapta sa fie agresat si atunci apar situatiile periculoase."

O alta modificare ii vizeaza pe cei care nu pastreaza distanta fata de masina din fata si uneori conduc prea aproape cu intentia de a-l sicana sau intimida pe sofer. Legea prevede deja regula pastrarii distantei intre vehicule in mers, o zona de siguranta necesara.

O strada din Dambovita s-a transformat in patinoar, dupa ce o teava de apa s-a spart. Ce au patit soferii din zona

Nici demararea in tromba, cu schimbarea rapida a treptelor de viteza, nu este vazuta cu ochi buni de initiatorii proiectului. este insa mult mai greu de surprins in trafic o astfel de manevra si ca atare, de sanctionat.

In schimb intoarcerea masinii cu ajutorul franei de mana se va taxa. Si claxonatul abuziv ar putea fi sanctionat. Una este sa claxonezi preventiv intr-o situatie limita si alta e sa claxoinezi continuu fara nici o justificare. In acest ultim caz soferii ar putea fi sanctionati cu pana la 8 puncte amenda.

Toate aceste modificari , dar si altele, precum mersul pe o roata cu motocilceta sau condusul pe trotuar pe distanta mai mare, fac parte dintr-un proiect de modificare a codului rutier. Se conduce prea agresiv in Romania, spun parlamentarii. Pentru toate aceste incalcari rutiere vor exista si sanctiuni. Aceste propuneri i-au bucurat pe soferii care circula zilnic prin Bucuresti.
 

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

Soferii au crezut ca e o gluma pana cand au vazut chitantierul. Amenzile date pentru cauciucuri de vara si geamuri necuratate

Icoane

Bărbat reținut după ce a lovit și jefuit o femeie care vindea obiecte bisericești, la o mănăstire din Bacău

Cum arată autobuzele din oferta OTOKAR, compania care a câştigat licitaţia pentru Capitală

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga, suspendată din funcţie de CSM

Dosar penal pentru doi bărbați care au găsit vase de lut din secolul al III-lea, într-o zonă arheologică

Incident controversat în Bucegi. Turiștii ”salvați” acuză Jandarmeria că exagerează

Investiție de un milion de euro, într-o localitate dâmbovițeană: „Plouă înăuntru, se fură”

crima

Barbat din Iasi acuzat şi-a ucis partenera, apoi a incendiat locuinţa ca să ascundă crima

Unul dintre cei mai cunoscuți soliști vocali de rock din România susține legalizarea canabisului

Bărbat din Oradea care traversa regulamentar, izbit în plin de o mașină

Un elev a pătruns cu un pistol într-un liceu din Arad

Audi A4 Avant, confiscat de inspectorii ANAF, scos la licitație

O femeie de 85 de ani, înşelată cu peste 70.000 de lei prin metoda "accidentul"