Angela Gheorghiu, artista anului la Classical Brit Awards!

Ultimul update: Duminica 13 Mai 2012 16:05
Data publicarii: Vineri 14 Mai 2010 00:00
Categorie: Entertainment
Angela Gheorghiu

Este pentru a doua ora cand soprana romana castiga acest premiu, dupa cel castigat in 2001. Titlul este cu atat mai pretios cu cat contracandidatele sale au fost Anna Netrebko si Marin Alsop, doua dintre cele mai bine cotate artiste ale lumii.

Londra. Royal Albert Hall. A 11-a editie a Classical Brit Awards s-a desfasurat intr-o nota distinsa, de la tinutele purtate de invitati, pana la recitalurile sustinute. Lumea buna a muzicii clasice a venit la ceremonia prin care sunt recunoscute realizarile exceptionale in ceea ce priveste contributia adusa in muzica de gen dar si impulsionarea vanzarilor acestui tip de muzica in Marea Britanie.

Printre starurile care au stralucit la editia de anul acesta, prezentata de Myleene Klaas, s-a numarat si celebra noastra soprana, Angela Gheorghiu.

Ea a fost votata cea mai buna artista a anului, in fata unor nume sonore ca soprana rusa Anna Netrebko si violonista si dirijoarea americana Marin Alsop.

"Sunt foarte mandra!". Sunt cuvintele pe care Angela Gheorghiu le-a rostit dupa ce a primit prestigiosul trofeu.

La aceasta gala, ea a interpretat aria "Un bel di vedremo" din Madama Butterfly a lui Puccini, iar dirijor i-a fost nimeni altul decat Antonio Pappano.

Angela Gheorghiu, in varsta de 44 de ani, este deja un superstar al operei internationale, fiind, totodata, unul dintre cel mai bine vanduti artisti de muzica clasica.

Debutul sau international a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. In acelasi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii.

La gala Classical Brits soprana Kiri Te Kanawa a fost onorata cu premiul pentru intreaga cariera.

Totodata, corul Only Men Aloud a primit premiul pentru cel mai bun album al anului - "Band of Brothers" -, la o categorie unde a concurat si papa Benedict al XVI-lea, in timp ce muzica filmului "Revolutionary Road", de Sam Mendes, cu Kate Winslet in rolul principal, a primit premiul pentru coloana sonora a anului.

Rusul Vasili Petrenko, dirijorul Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, a primit titlul de artistul anului, violonistul Jack Liebeck a primit premiul pentru cel mai bun tanar artist britanic, Thomas Adès a primit trofeul pentru compozitorul anului, pentru "The Tempest", in timp ce premiul criticii a fost atribuit colectiv lui Antonio Pappano, Rolando Villazon, Anja Harteros, Sonia Ganassi, Rene Pape si Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, pentru "Verdi: Messa da Requiem".

In timpul galei, pe langa Angela Gheorghiu au mai cantat Kiri Te Kanawa,oBryn Terfel, Rolando Villazón, The Band of the Coldstream Guards, Andre Rieu si Johann Strauss Orchestra, Rhydian, Only Men Aloud, Blake, Camilla Kerslake si Howard Goodall’s Enchanted Voices.

Soprana Angela Gheorghiu a ajuns la Casa Alba!

Soprana Angela Gheorghiu a ajuns la Casa Alba!

FULLSCREEN
Angela Gheorghiu, artista anului la Classical Brit Awards!
  • /

Sursa: Mediafax

Atac cibernetic asupra serialului Game of Thrones

Hackerii, „pregătiți” să difuzeze ultimul episod din Game of Thrones

Se fac preselecții la Cluj, pentru "Românii au talent". Urmează alte 4 orașe mari

Logodnicul Serenei Williams este uimit de poftele acesteia din timpul sarcinii

emma stone

Actrițele cu cele mai mari încasări în ultimul an. Emma Stone conduce clasamentul

Green Sounds, festivalul care a transformat Herăstrăul într-o insula de distracţie

DiCaprio surprins alături de Kate Winslet în Saint Tropez