Verdict final: CRIMA! Michael Jackson a fost ucis!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Departamentul de Medicina Legala din Los Angeles a anuntat, vineri seara, cauza mortii lui Michael Jackson: supradoza cu Diprivan (Propofol).


Propofol, un anestezic puternic folosit doar in spitale, sub stricta supraveghere, si Lorazepam, un medicament pentru tratarea anxietatii, au fost cei doi factori care au dus la decesul starului muzicii pop, pe 25 iunie.

In centrul anchetei se afla doctorul Conrad Murray, cardiologul care se afla alaturi de Michael si care i-a injectat cocktailul de medicamente pentru a-l ajuta sa adoarma.

"Se presupune ca o acuzatie de omucidere va fi formulata impotriva doctorului Conrad Murray. Nu insa pentru ca el a intentionat sa il omoare pe Michael Jackson, ci pentru ca a procedat cu o neglijenta crasa atunci cand i-a administrat acele medicamente. Astfel, actiunea lui poate fi considerata omucidere", a precizat Royal Oakes, consultant legal.

Se pare ca ultimele zile din viata starului au fost o agonie prelungita. Un oficial care ancheteaza moartea lui Michael a declarat ca acesta il implora zilnic pe medic sa ii injecteze Propofol. In cele din urma, medicul a cedat si, dupa nici 10 minute, a observat ca Michael nu mai respira.

Citește și
Michael Jackson
Michael Jackson folosea sedative puternice inca din anii '90!
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Cand majoritatea oamenilor aud cuvantul 'omucidere' se gandesc la ucidere din culpa, dar nu inseamna neaparat asta, ci ca legistul crede ca actiunile unei persoane au dus la deces. Este, insa, la latitudinea procurorului sa decida acuzatia, fie ca este vorba de crima, omucidere sau alta infractiune", a mai spus Oakes.

Verdicul final al medicului legist: CRIMA!

Inca de pe data de 25 se primisera informatii pe surse ca lui Michael Jackson i-a fost administrat un cocktail ucigas de medicamente cu cateva ore inainte de moartea sa, pe 25 iunie.

Doctorul Conrad Murray a declarat anchetatorilor ca i-a administrat intravenos megastarului, mai multe seri la rand, 50 de miligrame de Propofol ca sa-i trateze insomnia.

Acesta a precizat ca se temea de posibilitatea ca Michael sa devina dependent de medicamente si de aceea a incercat sa-i reduca dozele si sa combine mai multe sedative.

In dimineata mortii lui Jackson, Murray a incercat sa-l adoarma pe cantaret fara Propofol. Pentru aceasta, i-a dat mai multe medicamente intr-un interval de aproape 12 ore:

1.30 AM Jackson a primit Valium
2.00 AM Cum Valiumul n-a dat efectele scontate, i-a injectat Lorazepam (medicament anti-anxietate) intravenos.
3.00 AM Fiindca Michael era inca treaz, a primit Midazolam (sedativ).
3.00 AM- 10.40 AM Michael a primit mai multe medicamente
10:40 AM Murray i-a administrat 25 de miligrame de Propofol, la insistentele megastarului. La zece minute dupa, medicul s-a dus sa se odihneasca. Murray a spus ca a lipsit din camera aproximativ doua minute.
11:00 AM Cand s-a intors, a observat ca Jackson nu mai respira. Atunci a inceput manevrele de resuscitare. La un moment dat a coborat scarile si i-a cerut bucatarului sa trimita pe cineva dupa Prince, fiul cel mare al cantaretului. In acest interval, Murray a continuat manevrele de resuscitare.
11:18-12:05 AM Murray a vorbit la telefon 47 de minute.
12:21 PM A fost efectuat apelul la numarul de urgenta 911.

Potrivit TMZ.com, Murray ar fi refuzat sa semneze certificatul de deces al megastarului, desi el a fost cel care l-a constatat.

Se presupune ca dependenta lui Michael de anestezice a inceput in 1984, atunci cand i-a luat foc parul in timp ce filma o reclama la Pepsi. In plus, se crede ca in anii '90 era deja dependent de sedative puternice.

Politistii au gasit in total opt flacoane cu Propofol la resedinta in care regele muzicii pop a murit, dar si Tamsulosin, Lorazepam, Temazepam, Clonazepam, Trazodona si Tizanidine. Medicamentele erau prescrise de Dr. Murray, Dr. Arnold Klein si Dr. Allan Metzger.

Vestea vine la numai cateva ore inainte de ziua in care Michael Jackson ar fi trebuit sa implineasca varsta de 51 de ani.

Vezi aici ceremonia de la Staples Center, in memoria lui Michael Jackson!

EXCLUSIV: Viata secreta a lui Michael Jackson!

Michael Jackson va fi inmormantat abia pe 3 septembrie!

Michael Jackson, o viata marcata de controverse si recorduri greu de egalat

Michael Jackson si permanenta lupta cu boala

Michael Jackson, copilul fara copilarie! Scandalurile soc din viata sa

50 de lucruri pe care nu le stiati despre Michael Jackson

Ca un ultim omagiu adus regelui pop, Muzeul figurilor de ceara din Los Angeles a inaugurat o noua statuie, care il infatiseaza pe Michael.

In ziua in care ar fi implinit 51 de ani, Michael Jackson a fost omagiat si la Bucuresti. Fanii romani au mers sambata in parcul Herastrau, la inaugurarea Aleii Michael Jackson. Ceremonia a fost difuzata pe site-ul nostru.

Articol recomandat de sport.ro
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Caroline Wozniacki, făcută praf de fanii tenisului! Nu au uitat de conflictul cu Halep
Citește și...
Doctorul Murray catre politisti: I-am administrat Propofol lui Michael!
Doctorul Murray catre politisti: I-am administrat Propofol lui Michael!

Banuielile politistilor s-au adeverit! Doctorul Conrad Murray i-a administrat Propofol lui Michael Jackson; acesta este, se pare medicamentul care l-a omorat pe megastar.

Michael Jackson folosea sedative puternice inca din anii '90!
Michael Jackson folosea sedative puternice inca din anii '90!

Mania lui Michael pentru medicamente era in plina desfasurare inca din anii '90, de pe vremea turneului HIStory.

Michael Jackson: medicament folosit la anestezii, descoperit in casa!
Michael Jackson: medicament folosit la anestezii, descoperit in casa!

Site-ul TMZ.com scrie ca, potrivit unor surse, in casa lui Michael Jackson ar fi fost gasit un medicament extrem de periculos, care poate provoca stopul cardiac.

Recomandări
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul
Șeful NATO: Actele de spionaj ale Rusiei nu ne vor descuraja să susţinem Ucraina, ne coordonăm răspunsul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a calificat vineri drept inacceptabile presupusele activităţi de spionaj rusesc descoperite recent în Germania şi Marea Britanie şi a avertizat că aliaţii îşi coordonează foarte atent reacţia scrie AFP.

Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit
Localnicii din Slănic au atras atenția asupra unui fenomen neobișnuit în ianuarie. Craterul din centrul orașului s-a adâncit

Craterul din centrul orașului Slănic Prahova s-a adâncit peste noapte cu 20 de centimetri. Deja 42 de oameni au fost evacuați din locuințe. Două familii care n-au avut unde să se ducă sunt găzduite temporar în pensiuni din zonă.

Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental
Rusia loveşte reţeaua feroviară din Ucraina pentru a paraliza transporturile militare, inclusiv ajutorul militar occidental

Rusia bombardează reţeaua feroviară a Ucrainei pentru a "paraliza" aprovizionările militare, inclusiv ajutorul militar occidental, Moscova pregătind o nouă ofensivă, a declarat vineri un responsabil de securitate ucrainean, citat de AFP.