Seful Apple compara decriptarea datelor din iPhone cu cancerul. "Sute de milioane de utilizatori sunt in pericol"

Ultimul update: Duminica 28 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Joi 25 Februarie 2016 12:22
Categorie: Smart things

Tim Cook, directorul executiv al Apple, a facut o declaratie incendiara intr-un interviu acordat ABC.

Cook a declarat ca, in opinia sa, cererea FBI privind decriptarea iPhone-ului unuia din atacatorii de la San Bernardino este „echivalentul cancerului”. Si asta cu toate ca exista un ordin judecatoresc in acest sens. Anchetatorii federali vor sa poata avea acces la continutul telefonului iPhone 5c, apartinand lui Sayed Farool, cel care, impreuna cu sotia sa, Tashfeen Malik, a comis atacul in care au murit 14 persoane si au fost ranite 22.

„Singurul mod de a obtine aceste informatii – cel putin, singurul mod pe care il stim noi – este sa scrii un software pe care noi il consideram ca un fel de echivalent al cancerului”, a declarat Tim Cook pentru ABC. „Nu il vom scrie niciodata. Nu l-am scris niciodata si asta e de fapt miza in acest moment”.

Directorul Apple considera ca sute de milioane de utilizatori ar fi expusi interventiilor nedorite ale autoritatilor in cazul in care compania pe care o conduce va da curs ordinului judecatoresc. „Daca tribunalul ne cere sa scriem un astfel de software, ganditi-va ce ar putea sa ne mai ceara – poate un sistem de operare pentru supraveghere, poate un sistem prin care autoritatile sa poata deschide camera telefonului. Nu stiu unde se vor opri”.

Punctul de vedere al lui Cook este sustinut si de Mark Zuckerberg si in general de industria IT din Silicon Valley. Doar Bill Gates s-a disociat, sustinand ca este vorba de un caz special.

iLikeIT. Ce poti face pentru a avea conversatii criptate de pe telefonul tau mobil

Apple cere in justitie anularea deciziei de a ajuta FB

Grupul american Apple a cerut joi justitiei sa isi anuleze precedenta decizie care il obliga sa ii ajute pe anchetatori sa acceada la continutul criptat al iPhone-ului unuia din autorii atacului armat din San Bernardino, soldat cu 14 morti la inceputul lunii decembrie in California, transmite AFP.

Motiunea introdusa de Apple argumenteaza ca guvernul isi depaseste astfel autoritatea legala si incalca Primul Amendament al Constitutiei americane, care garanteaza libertatea de exprimare.

FBI-ul doreste sa poata avea acces la continutul iPhone-ului 5c, apartinand lui Sayed Farool care, impreuna cu sotia sa, Tashfeen Malik, a comis atacul.
 

"Boicotati Apple". Reactia lui Donald Trump la scandalul dintre FBI si producatorul de telefoane

lampa inteligenta Roll

iLikeIT. Gadget ”made in România”. De ce este ”specială” lampa multifuncțională Roll

iLikeIT. Cursuri distractive pentru a învăța GRATUIT bazele programării

Telefoanele interzise în România. Amenzi uriaşe pentru cei care le folosesc

Un copil de doar 6 ani câștigă milioane de dolari pe Youtube făcând ce îi place cel mai mult

iLikeIT. Delta Eco, boxa care emite sunetul în 360 de grade

Gadgeturile care țin locul profesorului de muzică sau care se transformă într-un aparat foto vechi

DanTDM, Dan Middleton

Cel mai bogat Youtuber din lume. A câștigat 14 milioane de euro în 2017, făcând ceva foarte simplu