Masina care iti spune cand conduci prost si bicicleta scoasa la imprimanta 3D. Mijloacele de transport prezentate la CES 2016

Ultimul update: Joi 11 Februarie 2016 07:11
Data publicarii: Joi 07 Ianuarie 2016 12:42
Categorie: Smart things

Mijloacele de transport trec printr-un amplu proces de transformare. Producatorii investesc tot mai mult in automobile electrice sau care se conduc singure.

Cateva proiecte au fost prezentate la targul de tehnologie din Las Vegas. Au ajuns in fata publicului si trotineta electrica, bicicleta scoasa la imprimanta sau volanul care te anunta cand nu conduci bine.

Ford va dubla numarul masinilor autonome de pe sosele pentru o testare si mai amanuntita. Asta dupa ce producatorul american de automobile a anuntat ca in 2020 ar dori sa lanseze pe piata primele modele accesibile publicului larg. In prezent, folosesc pe modelele Mondeo senzori capabili sa detecteze obstacole de la o distanta de 200 de metri. Ford a incheiat un parteneriat cu Amazon, unul dintre cei mai mari retaileri din lume. Scopul? Pentru a conecta autoturismul cu locuinta.

Sau, poti s-o rogi pe masina Alexa sa aprinda becurile intr-o anumita incapere, sa dea drumul la televizor ori sa controleze temperatura din casa.

Vorbim acum despre o alta masina lansata la CES. Apartine companiei Faraday, care a luat nastere abia acum 18 luni. Investitorul este un chinez care a reusit sa fure angajati de la Tesla, BMW si General Motors pentru proiectul sau ambitios. In urmatorii ani vor lansa si modele comerciale.

iLikeIT. Aplicatiile care te ajuta sa cumperi totul mai ieftin. Cat de mult poti economisi intr-un an daca le folosesti

Si accesoriile pentru automobile ocupa un loc important la CES. Aceasta, de pilda, este o husa pentru volan, creatia unui adolescent. Produsul a fost testat chiar si de Barrack Obama.

"SmartWheel urmareste pozitia mainilor pe volan, iar atunci cand detecteaza ca mainile nu sunt intr-o pozitie corecta, il avertizeaza pe sofer, atat sonor cat si vizual, ca sa ii atraga atentia.", vine explicatia despre cum functioneaza.

A fost prezentata si o trotineta electrica. Ajunge la o viteza maxima de 30 de kilometri pe ora, cu o autonomie suficient de mare pentru a traversa Bucurestiul de la Nord la Sud.

"E foarte versatil! Daca folosesti trotineta ca sa mergi la munca, iar seara ai alte planuri si pleci cu un coleg, poti s-o strangi si s-o pui in portbagajul masinii. Cu bicicleta nu prea ai aceasta solutie.", suna prezentarea trotinetei.

Dar si bicicleta are un cuvant de spus, mai ales daca a fost scoasa la imprimanta.

"Aceasta bucata este construita din printarea 3D a titaniului, iar aici avem si fibra de carbon", este descrierea bicicletei.

Dar nu este singurul avantaj al bicicletei. Ea poate fi conectata la aplicatia de pe telefonul mobil, care salveaza toate plimbarile. Adica pot fi stocate traseele pe care le-ai facut sau motivul pentru care ai cazut de pe bicicleta.

iLikeIT. “Pumpkinstein”, sistemul creat de romani care zdrobeste orice concurenta. Cat costa acest

iLikeIT. “Pumpkinstein”, sistemul creat de romani care zdrobeste orice concurenta. Cat costa acest "monstru"

laptop, site, internet

A apărut site-ul statulparalel.ro. ”Sunt cei care îsi bat joc de tine”

iLikeIT. Cele mai bune mașini electrice. Renault Zoe are o autonomie de 400 de km

iLikeIT. Jocul săptămânii este Football Manager 2018 de la SEGA

iLikeIT: Cele mai bune recomandări de biciclete și trotinete electrice

iLikeIT. Unde se organizeaza expoziții cu roboți pentru educația copiilor, dar și ateliere gratuite de robotică

iLikeIT. Războiul browserelor: Firefox a copiat una dintre cele mai bune funcţii din Chrome

cumparaturi

Black Friday 2017 în România. Ce trebuie să știm despre reducerile false de prețuri