Google a lansat smartphone-ul Nexus 5 si Android "KitKat". VIDEO

Nexus 5

Google a prezentat smartphone-ul Nexus 5, produs de LG Electronics, si o noua versiune a sistemului de operare Android, denumita "KitKat", care aduce imbunatatiri semnificative.

Nexus 5 a fost dezvoltat de Google impreuna cu LG si este bazat pe smartphone-ul LG G2, avand specificatii tehnice similare. Terminalul cu ecran de 5 inci este disponibil prin magazinul online al Google, pe anumite piete, de la 349 dolari (350 euro in Europa), pana la 399 dolari (400 euro), in functie de spatiul de stocare interna ales.

Cele doua modele se diferentiaza prin design si anumite functii specifice - una dintre principalele caracteristici aparte ale modelului LG G2 este amplasarea butoanelor pentru controlul volumului sonor pe spatele dispozitivului, sub obiectivul camerei foto.

Noul produs din gama Google Nexus vine cu dotari premium, este primul smartphone care ruleaza noua versiune a Android si are un pret mai mic fata de dispozitivele de varf de la companiile concurente. Google pastreaza astfel sablonul seriei de smartphone-uri Nexus, oferite in magazinul online al companiei la preturi mai reduse fata de modelele cu dotari echivalente de la alti producatori.

Sistemul de operare Android "KitKat", versiunea 4.4, aduce imbunatatiri la sistemul de comenzi vocale si pentru platforma Google Now. Noua versiune Android este optimizata pentru smartphone-uri mai ieftine.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Astfel, Google promite ca Android KitKat va rula mai fluid pe terminale low-cost si va elimina diferentele majore de software dintre astfel de dispozitive si modelele premium, compania tintind extinderea pe pietele emergente.

"Pentru 2014, scopul nostru este sa ajungem la urmatorul miliard de oameni. Asta este o tema principala a KitKat", a declarat Sundar Pichai, senior vice president la Google, intr-o coferinta sustinuta joi la San Francisco.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate

Klaus Iohannis a declarat luni seară, la Innovation Labs 2018, că sectorul digital este o componentă vitală pentru dezvoltarea României, dar că, în pofida evoluţiei României în domeniul IT, nu stăm foarte bine la capitolul competenţelor digitale.

Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018

Experți în transformarea digitală, antreprenori de succes pe plan global, autori de filme si cărți cunoscute vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018

iLikeIT. Jocurile săptămânii
iLikeIT. Jocurile săptămânii

George Buhnici vine cu recomandări de jocuri interesante pentru weekend.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.