Lansare iPhone 5: Primele imagini cu noul telefon de la Apple. De unde va putea fi cumparat

×
Codul embed a fost copiat

Apple a lansat miercuri iPhone 5 LIVE VIDEO cu George Buhnici pe ProTV News si LIVE TEXT pe Stirileprotv.ro si Yoda.ro. Vezi imagini cu iPhone 5, cand va aparea la vanzare, unde si cat va costa.

Apple a prezentat miercuri iPhone 5, cea de-a sasea generatie a smartphone-ului lansat de companie in 2007, noul model - mai subtire, mai usor si cu ecran mai mare - fiind compatibil cu retelele 4G LTE.

Telefonul arata ca in imaginile aparute pe surse in ultima perioada pe internet, cu ecran de 4 inci si forma usor alungita.

De altfel, prezentarea sustinuta miercuri la San Francisco de directorul executiv de marketing al Apple, Phil Schiller, confirma o mare parte din informatiile aparute pe internet despre noul iPhone.

Pretul iPhone 5 porneste, in SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB.

Citește și
iphone 5 - 3
Specificatii tehnice iPhone 5. Cu ce este dotat noul telefon lansat de Apple
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Citeste pe Yoda.ro mai multe INFORMATII despre preturi si specificatii.

iphone 5

IPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar pana la sfarsitul anului va fi disponibil in 100 de tari, la 240 de operatori telecom.

Smartphone-ul este compatibil cu retelele de mare viteza 4G LTE din America de Nord, Asia, Australia si Europa.

In Europa, iPhone 5 va fi disponibil pe retelele 4G ale Deutsche Telekom si Everything Everywhere (Marea Britanie), un joint-venture intre Orange si T-Mobile.

CITESTE SI: 5 functii pe care iPhone 5 nu le va avea

Schiller sustine ca telefonul este de aproape doua ori mai performant decat modelul anterior, 4S.

Modelul prezentat miercuri de Apple este negru metalic, carcasa fiind fabricata integral din sticla si aluminiu. Butoanele se regasesc in aceleasi pozitii ca la modelul anterior.

IPhone 5 cantareste 112 grame, cu 20% mai putin fata de iPhone 4S, si are grosimea de 7,6 milimetri, fiind cu 18% mai subtire.

iphone 5

Ecranul "retina" are diagonala de 4 inci, cu o densitate de pixeli similara cu cea de pe iPhone 4S, datorita rezolutiei de 1136x640, cu raport de aspect 16:9.

Senzorii touchscreen sunt integrati in display, tehnologie datorita careia ecranul este cu 30% mai subtire.

Aplicatiile dezvoltate pentru modele anterioare, cu ecran mai mic, nu vor fi afisate deformat, ci cu benzi negre in zonele din afara imaginii. IPhone 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase imbunatatiri fata de versiunea anterioara.

CITESTE SI: Ce smartphone ar putea fi peste noul model Apple. 5 competitori pentru iPhone 5

Toate aplicatiile de pe modelele anterioare functioneaza fara probleme, precizeaza compania.

Schiller a mai aratat ca bateria asigura 8 ore de convorbire in retele 3G sau 8 ore de navigare pe internet pe retele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzica sau 225 de ore de standby.

Camera are senzor de 8 megapixeli si tehnologie care permite realizarea de fotografii de calitate superioara modelelor mai vechi in conditii de luminozitate redusa.

De asemenea, iPhone 5 face poze cu 40% mai repede decat 4S, sustine Schiller in prezentare, iar utilizatorul poate opta acum si pentru modul panorama, prin care pot fi capturate imagini de pana la 28 megapixeli.

De asemenea, noul iPhone poate inregistra clipuri video in rezolutie full HD 1080p, cu o mai buna stabilizare a imaginii, iar utilizatorul poate captura si instantanee in timp ce filmeaza.

Camera de pe partea din fata a telefonului, destinata videochatului, poate filma la rezolutie 720p.

Conectorul prin care telefonul se poate atasa unui cablu USB si altor dispozitive compatibile este complet nou. Apple a renuntat la conectorul traditional cu 30 de pini, folosit de aproape 10 ani, optand pentru unul mai ingust, cu 8 pini, iar compania va oferi un adaptor pentru utilizarea gadget-urilor si dispozitivelor echipate cu vechea mufa.

iphone 5

 

 

 

 

 

 

 

 

LANSAREA IPHONE 5:

ora 21:41 Tim Cook spune despre iPhone 5: "Cel mai subtire, rapid si cel mai bun iPhone pe care l-am produs"

ora 21:20 Preturile pentru iPhone 5 pentru piata din America sunt: 199$ pentru 16 gb, 299$ pentru 32 gb, 399$ pentru 64 gb.

ora 21:10 Precomenzile pentru iPhone 5 vor incepe din 14 septembrie, insa numai pentru SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong, Singapore.

ora 21:00
Telefonul va aparea pe piata pe 28 septembrie, insa Romania nu este inca pe lista.

ora 20:25 Yoda.ro vine cu detaliile tehnice ale noului iPhone:

iphone 5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Are un nou chip A6, de doua ori mai rapid
- Wi-fi dual channel 802.11a/b/g/n cu o viteza de pana la 150 Mbps
- viteza de transfer de date: HSPA+: 21Mbps, DC-HSDPA: 42Mbps si LTE: max 100
- iPhone 5 va avea retea: GPRS, EDGE, EV-DO, HSPA, HSPA+, DC-HSDPA si LTE
- ecranul ofera o saturatie a culorilor cu 44% mai buna
- ecranul are 5 coloane de icon-uri
- rezolutie 1136 x 640
- densitate 326 ppi
- ecranul este de 4 inch
- greutate 112 grame
- grosime 7,6 mm 

ora 20:15 Prima imagine cu noul iPhone 5 a aparut. Telefonul a fost prezentat in fata presei la San Francisco. (Sursa foto: Engadget.com) Mai multe imagini cu iPhone 5 in GALERIA FOTO.

iphone 5

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
ora 19:38 The Guardian: Noul iPhone ar putea avea sistem de securitate cu amprenta digitala. Mai multe aici.

ora 19:24 iPhone 5 ar putea primi aprecieri pentru ceva ce Congresul SUA, Rezerva Federala si Casa Alba nu au reusit sa faca, si anume sa accelereze cresterea economiei americane intr-un mod cuantificabil, de aproape 3.2 miliarde de dolari. "Consideram ca iPhone 5 ar putea adauga 0,25-0,5 puncte procentuale la cresterea PIB in trimestrul al patrulea", se arata intr-o nota de cercetare a analistilor bancii americane JPMorgan. Amanunte aici.

ora 19:17 Endadget prezinta primele imagini LIVE de la sediul Apple din San Francisco. Nu este multa lume, dar cu siguranta curiozitatea este foarte mare. (foto engadget.com)

iphone 5

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
ora 19:00 Bloomberg: Noul iPhone risca sa reaprinda un razboi al preturilor intre operatorii wireless. Mai multe detalii aici.

ora 18:45 Internetul este plin de parodii ale reclamelor Apple, in asteptarea lansarii noului iPhone. 'Inainte sa facem iPhone 5, am analizat la ce isi folosesc oamenii iPhone-ul. Il folosesc numai ca sa-si fotografieze mancarea'', suna o gluma. Pai in acest caz ar fi mai nimerit ca noul iPhone sa arate intr-un anume fel, crede autorul acestui clip. Siri ar fi si ea mai utila daca ar sugera comentarii pentru fotografiile cu pricina. Amanunte aici.

iphone 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ora 18:31 Esquire prezinta inainte de lansarea iPhone 5 istoria iPhone in cateva momente cheie care au redefinit istoria smartphone-urilor.

istoria iphone

 

ora 18:17 Wall Street Journal scrie ca iPhone 5 ar putea avea un pret de lansare la 600 de dolari. Mai multe amanunte aici.

ora 18:00 Incont.ro: Apple nu mai cumpara chip-uri de la Samsung pentru urmatorul iPhone. Renunta la piesele furnizate de cel mai inversunat rival. Detalii in continuare pe Incont.ro

ora 17:52 O stire buna de la Forbes: 5 lucruri despre iPhone pe care Tim Cook nu le va prezenta astazi: slotul pentru cardul SD, portul USB, displayul 3D, ecranul mai mare si posibilitatea de a schimba bateria.

iphone 5

 

 

 

 

 

 

 

 

ora 17:33 Secretele productiei iPhone 5 au fost dezvaluite, scrie Yoda.ro. Un jurnalist chinez de la Shanghai Evening Post a dezvaluit detaliile productiei iPhone 5. Acesta a fost angajat timp de zece zile la fabrica Foxconn din Tai Yuan. Sunteti curiosi sa aflat ce povesteste? Mai multe pe Yoda.ro 

ora 17:30 Incont.ro scrie despre "cea mai enervanta problema a smartphone-urilor Apple pe care nici iPhone 5 nu o va rezolva.": BGR a facut o lista a problemelor care vor ramane si pe noul iPhone. Cea mai deranjanta dintre ele este cea legata de email. Toti asteapta un email mai bun, iar asta nu se va intampla in era iPhone5, scriu cei de la BGR. Mai multe informatii aici.

ora 17:09 CNET UK anunta ca iPhone 5 va functiona in Marea Britanie in reteaua 4G. Tehnologia 4G folosita de Apple este si motivul unui scandal cu HTC, care acuza furtul a doua patente. Rezultatul acestui proces ar putea duce la interzicerea telefonului iPhone 5 in America.

ora 17:07 Video Stirile ProTV: La ce trebuie sa ne asteptam de la iPhone 5:

ora 16:56 Vrei sa-ti iei iPhone 5? Cati bani primesti de la Apple in schimbul unui telefon vechi: Daca ai un iPhone 4S si vrei sa treci la modelul superior, cei de la Apple anunta ca le vor plati americanilor pana la 345 dolari, iar britanicilor pana la 300 lire sterline, in functie de starea in care se afla aparatul, anunta TheNextWeb. Citeste pe Yoda.ro ce pagina recomanda site-ul Apple pentru piata din Romania.

ora 16:53 Inca o veste buna pentru utilizatorii Apple – Voyo.ro se va putea vedea si pe iPhone 5, la nicio luna de la lansarea aplicatiei pentru iPad. Aplicatia pentru iPhone este disponibila din 29 august in Apple AppStore si poate fi descarcata gratuit. Userii pot vizualiza contentul Voyo.ro daca detin un abonament activ. Ca si in cazul iPad, utilizatorii Voyo.ro trebuie sa isi faca cont, apoi abonament pe un laptop sau desktop PC, apoi sa vizioneze produsele Voyo.ro direct din aplicatie. Mai multe informatii AICI.

ora 16:50 Yoda.ro ne prezinta ce smartphone ar putea fi peste noul model Apple. Iata aici 5 competitori pentru iPhone 5.

ora 16:40 Compania chineza GooPhone, inregistrata in Hong Kong, a construit o copie ieftina a iPhone 5, exact inaintea lansarii smartphone-ului Apple. Mai mult decat atat, compania chineza afirma ca a patentat design-ul si ca va da in judecata Apple daca iPhone 5 va fi pus la vanzare in China. Citeste in continuare AICI.

ora 16:35 Conform estimarilor facute de analistii de la Wall Street, vanzarile iPhone 5 ar putea ajunge la 10 milioane de unitati in prima saptamana de la lansare. Mai multe informatii in continuare: cand ar urma sa apara pe piata noul telefon de la Apple.

ora 16:22 Yoda.ro anunta ca pagina Apple Store a fost inchisa pentru "upgrade". Mai multe informatii si imagini despre acest subiect pe Yoda.ro

ora 16:00 Apple a anuntat in data de 5 septembrie ca peste o saptamana, adica astazi, pe 12, va pregati un eveniment cu totul si cu totul special. In stitlul caracteristic Apple, imaginea de pe site-ul Apple, pe care scria "It's almost here. 12" ascundea un mesaj subliminal. Umbra de la "12" forma un 5 (foto AICI). "Acesta a fost si motivul principal pentru care am anuntat ca va fi vorba despre iPhone 5 si cu o noua varianta imbunatatita a lui iPhone 4S" - CNN, astazi. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
iPhone 5 in Romania, amanat pentru moment. Unde va aparea prima data telefonul
iPhone 5 in Romania, amanat pentru moment. Unde va aparea prima data telefonul

iPhone 5 a fost lansat oficial miercuri seara la San Francisco, insa romanii nu au prea multe motive sa fie fericiti.

Specificatii tehnice iPhone 5. Cu ce este dotat noul telefon lansat de Apple
Specificatii tehnice iPhone 5. Cu ce este dotat noul telefon lansat de Apple

iPhone 5 a fost lansat oficial miercuri seara la San Francisco, LIVE VIDEO pe ProTV News.

iPhone 5. Pretul cu care a fost lansat cel mai nou telefon de la Apple
iPhone 5. Pretul cu care a fost lansat cel mai nou telefon de la Apple

Nu toata lumea asteapta neaparat lansarea iPhone 5 de la Apple, ci mai degrapa aparitia acestuia in magazine.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.