Chinezii au clonat deja iPhone 5 si ameninta ca dau in judecata Apple daca-l lanseaza in China.VIDEO

Ultima actualizare: 17-09-2012 02:01
GooPhone

Compania chineza GooPhone, inregistrata in Hong Kong, a creat o copie ieftina a iPhone 5, exact inaintea lansarii smartphone-ului Apple de pe 12 septembrie.  

Mai mult decat atat, compania chineza afirma ca a patentat design-ul si ca va da in judecata Apple daca iPhone 5 va fi pus la vanzare in China.

Producatorul chinez a copiat in design-ul GooPhone i5, care foloseste sistemul de operare Android, detaliile despre iPhone 5 aparute in presa, potrivit site-ului Gizmodo, citat de Mediafax.

Compania argumenteaza ca smartphone-ul sau a fost primul pe piata, astfel ca i5 este originalul, iar iPhone 5 al Apple este copia. Potrivit GizChina.com, specificatiile GooPhone i5 sunt: Nvidia Tegra 3 quad-core 1.4Ghz CPU, 1GB RAM, Android 4.0 ICS cu tema iOS 6, camera de 8 megapixeli si ecran de 4 inci.

URMARESTE LIVE TEXT PE WWW.STIRILEPROTV.RO SI WWW.YODA.RO LANSAREA IPHONE 5, PE 12 SEPTEMBRIE

Apple a castigat, recent, intr-o instanta federala din California, unul dintre cele mai urmarite procese impotriva rivalului Samsung. Juratii au hotarat ca mai multe produse ale companiei sud-coreene incalca sase brevete ale Apple in zona designului si interfetei si a cerut Samsung sa plateasca daune de 1,05 miliarde dolari.

Compania americana a fost nevoita in aceasta vara sa plateasca 60 milioane de dolari intr-o intelegere care a pus capat unei dispute cu compania chineza Proview International Holdings privind dreptul de proprietate asupra marcii "iPad" in China.

Apple a platit in 2009 suma de 35.000 de lire sterline (54.800 de dolari) diviziei din Taiwan a Proview pentru dreptul de a folosi marca iPad in China. Grupul Proview a venit cu argumentul ca divizia din Taiwan nu avea dreptul sa tranzactioneze marca, ci numai divizia din Shenzhen, care detinea drepturile.

URMARESTE LIVE TEXT PE WWW.STIRILEPROTV.RO SI WWW.YODA.RO LANSAREA IPHONE 5, PE 12 SEPTEMBRIE

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO