Bloomberg: Noul iPhone risca sa reaprinda un razboi al preturilor intre operatorii wireless

Ultima actualizare: 06-10-2012 21:16
iphone 5

Unii operatori wireless ar putea fi tentati sa ofere aparate iPhone cumparatorilor la preturi reduse, pentru a castiga cota de piata, riscand sa declanseze un razboi al preturilor in industria de comunicatii mobile, potrivit Bloomberg.

Ultima oara cand Vodafone a decis sa nu subventioneze o noua versiune iPhone 5 in conditiile impuse de Apple, cumparatorii s-au orientat catre operatori care au oferit discount-uri, iar smartphone-ul a devenit unul dintre cele mai populare aparate din istorie.

Vezi aici LIVE TEXT ultimele informatii de la lansarea iPhone 5

Apple va prezenta miercuri o noua versiune a iPhone 5, iar operatorii vor sa evite greseala facuta acum cinci ani.

Vodafone si alte companii intre care si Telefonica au inceput in acest an sa renunte la subventionarea smartphone-urilor pe piete precum Spania si Marea Britanie, dar ar putea fi nevoite sa revina asupra deciziei.

Potrivit datelor Bloomberg, subventiile costa operatorii europeni 12%-14% din veniturile pe segmentul wireless.

"Subventiile nu sunt doar o practica veche, dar si un mijloc cheie pentru adoptarea smartphone. Ne putem astepta la o anumita crestere a subventiilor pentru un trimestru sau doua", a declarat Vincent Brunet, director la Orange.

De la introducerea iPhone in 2007, operatorii europeni wireless au cheltuit miliarde de euro pentru facilitarea accesului cumparatorilor la smartphone-uri, in cadrul eforturilor de a-i incuraja sa navigheze pe Internet, sa trimita mail-uri si sa vizioneze continut video de pe telefoane.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO