iPhone 5 ar putea aduce la bugetul Statelor Unite 3,2 miliarde de dolari intr-un an

Ultima actualizare: 14-09-2012 07:07
iPhone 5

iPhone 5 va fi lansat pe 12 septembrie, LIVE TEXT pe Yoda.ro si Stirileprotv.ro

iPhone 5, pe care Apple il va lansa miercuri, ar putea primi aprecieri pentru ceva ce Congresul SUA, Rezerva Federala si Casa Alba nu au reusit sa faca, si anume sa accelereze cresterea economiei americane intr-un mod cuantificabil.

"Consideram ca iPhone 5 ar putea adauga 0,25-0,5 puncte procentuale la cresterea PIB in trimestrul al patrulea", se arata intr-o nota de cercetare a analistilor bancii americane JPMorgan.
Analistii bancii considera ca in trimestrul al patrulea vor fi comercializate circa 8 milioane de smartphone-uri iPhone 5 in SUA, in acelasi timp mentinandu-se la un nivel solid vanzarile precedentei generatii.

iPhone 5 va fi lansat pe 12 septembrie, LIVE TEXT pe Yoda.ro si Stirileprotv.ro

Chiar daca pretul nu este cunoscut inca, iPhone 5 ar putea fi vandut la circa 600 de dolari, la fel ca precedentele smartphone-uri lansate de Apple.

In cazul in care costurile importurilor pentru un smartphone vor fi similare cu cele ale modelului precedent, acestea ar fi de aproximativ 200 de dolari pe telefon, afirma analistii. Importurile sunt scazute de la calculul impactului asupra PIB.

La un efect de 400 de dolari pe telefon, vanzarile iPhone 5 ar putea majora PIB al SUA in trimestrul al patrulea cu 3,2 miliarde de dolari sau cu 12,8 miliarde de dolari anualizat.

iPhone 5 va fi lansat pe 12 septembrie, LIVE TEXT pe Yoda.ro si Stirileprotv.ro

Statele Unite au avut un PIB de 15.094 miliarde de dolari anul trecut. In trimestrul al doilea al acestui an, economia americana a avansat cu 1,7%. Pentru anul in curs, economistii americani se asteapta la un avans de 2%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO