Vanzarile iPhone 5 ar putea ajunge la 10 milioane de unitati in prima saptamana de la lansare

Ultima actualizare: 09-10-2012 00:27
Apple

Vanzarile smartphone-ului iPhone 5, asteptat sa fie lansat de Apple la 12 septembrie, s-ar putea situa la 6-10 milioane de unitati in prima saptamana.

Analistii considera ca cererea acumulata din trimestrul al doilea, cand rezultatele au dezamagit, va permite o revenire spectaculoasa a companiei.

Wall Street se asteapta ca Apple sa raporteze vanzari de 22-23 milioane de iPhone-uri in trimestrul care se incheie la sfarsitul lunii septembrie, potrivit AllThingsDigital.

LANSAREA IPHONE 5 VA FI LIVEtext PE STIRILEPROTV.RO SI YODA.RO, PE 12 SEPTEMBRIE

Daca Apple livreaza noul iPhone la 21 septembrie, conform asteptarilor, vanzarile ar putea fi si mai mari.

Astfel, compania americana ar putea inregistra vanzari de 26-28 milioane de iPhone-uri in trimestrul incheiat in septembrie, cu o parte importanta a acestora in ultima saptamana a lunii.

"Consideram ca daca 21 este de fapt data inceperii livrarilor, Apple ar putea vinde 6-10 milioane de smartphone-uri iPhone 5 in ultima saptamana din septembrie, excluzand probleme cu aprovizionarea", a declarat analistul Gene Munster, de la firma Piper Jaffray.

Cifra este destul de mare, scrie AllThingsDigital, iar pentru a atinge astfel de vanzari iPhone 5 ar avea nevoie de rezultate foarte bune in primul weekend. Vanzarile iPhone din primul sfarsit de saptamana dupa lansare au crescut cu fiecare nou model lansat. Astfel, iPhone 3GS a vandut peste 1 milion de unitati in primul weekend pe piata, iPhone 4 peste 1,7 milioane, iar iPhone 4S peste 4 milioane.

LANSAREA IPHONE 5 VA FI LIVEtext PE STIRILEPROTV.RO SI YODA.RO, PE 12 SEPTEMBRIE

Vanzari de 6-10 milioane pentru noul model iPhone intr-o saptamana sunt posibile, scrie site-ul AllThingsDigital, insa atata timp cat lantul de aprovizionare al Apple nu este afectat. Avand in vedere informatiile privind intarzierile in productia de ecrane de catre Sharp, nivelul vanzarilor Apple ramane insa sub semnul intrebarii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO