Acum 92 de ani s-a incheiat Primul Razboi Mondial.Azi va incepe Al Treilea?

Primul Razboi Mondial

Peste tot, in intreaga lume au loc comemorari ce au ca subiect finalul Primului Razboi Mondial. Pe 11 noiembrie 1918 s-a semnat incheierea focului in padurea Compiègne, ca preconditie la predarea blocului german.

The Washington Post: In America, "vedeta" comemorarilor din Washington DC este unicul supravietuitor al Primului Razboi Mondial, Frank Buckles. Veteranul are 109 ani si este fondatorul Asociatiei Memoriale a Primului Razboi Mondial. Frank s-a nascut in 1901, iar la varsta de 16 ani s-a inrolat in armata. Acesta a declarat ca a fost prezent atunci cand s-a scris istoria, insa este foarte trist ca atatea vieti au pierit intr-un raboi surd, al intereselor si orgoliilor.

Insa aceasta data are o semnificatie dubla: cu toate ca pe 11 noiembrie s-a terminat un razboi, Nostradamus si bulgaroaica Vanga prezic ca tot pe 11.11.2010, la ora 11:00 va incepe Cel De-al Treilea Razboi Mondial, iar Iranul va fi una din tarile atacate.

Reuters: Turcia s-a saturat sa astepte la portile Europei! Vrea si ea in UE Uniunea Europeana nu va fi "un actor global" cat timp nu va integra Turcia, a apreciat premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, intr-un interviu difuzat miercuri, la o zi dupa o evaluare negativa a Comisiei Europene privind candidatura Turciei.  "Daca Turcia devine membru al UE, ea va deveni o punte intre UE si 1,5 miliarde de musulmani. Uniunea Europeana pare sa ignore o asemenea oportunitate", a afirmat el.

AFP: Iranul sustine ca va testa "foarte curand" propriile rachete S-300 "Vom testa foarte curand rachete cu raza lunga de actiune, intre care si S-300", a afirmat ofiterul Mohammad Hassan Mansourian, citat de agentia de stat Irna. La 22 septembrie, presedintele rus Dmitri Medvedev a interzis livrarea de rachete S-300 Iranului, un contract criticat de occidentali si Israel, aplicand o rezolutie ONU ce sanctioneaza Teheranul pentru programul sau nuclear controversat. In afara de rachete S-300, Kremlinul a interzis si livrarea de tancuri, avioane si elicoptere de lupta, precum si nave de razboi catre Iran.

Citește și
Simulare explozie particule accelerator LHC
Acceleratorul de particule LHC a reusit sa recreeze un "mini-Big Bang"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

CBS News: A vrut sa isi vanda propriul copil abia nascut pentru 30.000 de dolari! Stephanie Bigbee Fleming (22 de ani), din Florida, a fost pusa sub acuzare, alaturi de mama sa, Patty Bigbee (45 de ani) si de prietenul acesteia, Lawrence Works (42 de ani). Cei trei sunt acuzati ca au abordat un potential cumparator pentru bebelus, la sfarsitul lunii octombrie, stabilind un pret initial de 75.000 de dolari. Cumparatorul a anuntat, la acel moment, autoritatile, care au organizat un flagrant delict. Martorul a negociat pretul pana la 30.000 de dolari si a stabilit o intalnire cu acuzatii, vinerea trecuta. La intalnire, politistii au intervenit si i-au retinut.

The Telegraph: O clinica din Africa de Sud, amendata pentru prelevare ilegala de organe O ancheta ii vizeaza din septembrie pe directorul si cinci medici ai spitalului St. Augustine din Durban, clinica ce face parte din reteaua Netcare. Cei sase sunt acuzati ca au efectuat 109 transplanturi ilegale in perioada 2001 - 2003. Potrivit unui comunicat al Netcare, conducerea spitalului si-a recunoscut vinovatia, fiind condamnata la plata unei amenzi de 20.000 de ranzi pentru incalcarea legii privind recoltarea de tesuturi umane si la patru milioane de ranzi (585.000 de dolari) pentru primirea de bani in mod ilegal pentru operatii.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Caz socant! Doi copii sufera de vampirism! Ii cheama Cullen, ca-n Twilight!
Caz socant! Doi copii sufera de vampirism! Ii cheama Cullen, ca-n Twilight!

Au colti lungi, se feresc de soare si se numesc Cullen. Nu sunt personaje din filmul Twilight, ci asa poate fi descrisa viata de zi cu zi a doi frati din Marea Britanie: Simon, de 13 ani si George de 11 ani.

Acceleratorul de particule LHC a reusit sa recreeze un
Acceleratorul de particule LHC a reusit sa recreeze un "mini-Big Bang"

Oamenii de stiinta de la LHC au reusit sa creeze un "mini" Big Bang, intr-un experiment care a redat conditiile la mai putin de o secunda dupa nasterea universului.

Si-a ucis copilul, dupa ce l-a bagat in masina de spalat
Si-a ucis copilul, dupa ce l-a bagat in masina de spalat

Drogata, lipsita de orice spirit matern, o femeie din Bartlesville, Oklahoma si-a bagat fetita de doar 10 zile in masina de spalat, impreuna cu mai multe haine murdare.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.