Dezbatere - Legalizarea prostitutiei in Romania: pro sau contra?

Belle

Sunt tari care si-au dat seama ca anumite fenomene nu pot fi starpite. Asa ca au decis sa le tolereze, intr-o proportie mai mare sau mai mica.

Romania ramane printre tarile in care prostitutia ramane un subiect tabu. Unii dintre alesi, reprezentantii bisericii sau ai ONG-urilor pentru protectia femeii se declara vehement impotriva legalizarii prostitutiei.
 

In ultimii ani s-a inregistrat o proliferare a fenomenului. Prostituatele ajung de multe ori la sectie, li se aplica munti de amenzi care nu sunt platite niciodata. Rareori li se intocmeste un dosar penal. Nici retelelor de proxeneti nu le-a ajuns cutitul la os, "pestii" vazandu-si linistiti de treaba.

Altfel sta situatia in Europa Occidentala. De departe cea mai toleranta in acest sens este Olanda, unde prostitutia, alaturi de consumul de droguri, casatoriile intre persoane de acelasi sex si eutanasia sunt permise. Asta nu inseamna ca sunt si incurajate, dar atata timp cat ele nu pot fi eradicate, olandezii prefera sa le tolereze, chiar daca uneori nu le accepta. In primavara anului trecut a fost dezvelita chiar si o statuie de bronz ca semn al respectului pentru persoanele din lumea intreaga ce isi castiga traiul de pe urma prostitutiei. De remarcat ca sculptura este situata in fata celei mai vechi biserici din Amsterdam.

Pe de alta parte, in Franta sunt sanctionati, potrivit legii, numai cei care solicita servicii sexuale, iar prostitutia poate fi practicata cu conditia sa nu perturbe linistea publica. In Germania prostituatele beneficiaza de asigurari de sanatate, concediu si chiar pensie. In Belgia prostitutia este legala, atata timp cat serviciile nu sunt oferite la orice colt de strada. In schimb, este interzisa cu desavarsire orice fel de mediere intre cea care isi ofera serviciile si client.

Citește și
Politia olandeza
Olanda: prostituatele, "rascumparate" cu bonuri valorice
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Posibile avantaje ale trecerii in legalitate a prostitutiei ar fi:

1. Fonduri din taxe, care sporesc bugetul.
2. Igiena: controale medicale regulate, folosirea prezervativului etc.
3. Un control mai bun asupra modului in care sunt tratate prostituatele.
4. Includerea in nomenclatorul meseriilor, ceea ce le-ar ajuta pe prostituate sa beneficieze de asigurari, concedii, pensie etc.

Posibile dezavantaje in legalizarea prostitutiei:

1. Inlesneste spalarea de bani.
2. Poate duce si la extinderea consumului de droguri.
3. Promoveaza traficul de carne vie.
4. Fondurile obtinute ar putea fi manevrate ilegal de politicieni.

Tu ce parere ai? Crezi ca prostitutia ar trebui legalizata sau nu? Comenteaza AICI.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Fetele de pe Soseaua de Centura, amendate pentru
Fetele de pe Soseaua de Centura, amendate pentru "parcari" ilegale

Parcarile au fost verificate de zeci de politisti si mascati, veniti sa prinda prostituatele in flagrant ori macar la locul de munca.

Olanda: prostituatele,
Olanda: prostituatele, "rascumparate" cu bonuri valorice

Autoritatile din Olanda vor sa le scoata pe cele 25.000 de prostituate din aceasta tara de pe strazi.

Prostituatele se reprofileaza: fac trotuarul online!
Prostituatele se reprofileaza: fac trotuarul online!

Politistii bucuresteni de la crima organizata au pus mana pe o retea de proxeneti care oferea prostituate de lux prin intermediul unor site-uri.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.