Romani rataciti in credinta. Secretele sectelor care vand "minuni"

×
Codul embed a fost copiat

Multi il cauta si il gasesc pe Dumnezeu acolo unde i se face mai multa reclama. Si de reclama, mai ales in zilele noastre, nu ducem lipsa. Dar cine sunt cei care se joaca de-a Dumnezeu cu destinele oamenilor?

VEZI, MAI JOS, INTREAGA EMISIUNE!

Odata cu castigarea libertatii, Romania a devenit un fel de magazin in care oricine poate gasi secte mici si mari, miscari spirituale, credinte in absolut si predicatori imbibati de patos care spun acelasi lucru: ca ei pot sa scape omul de orice suferinta.

Fanatism religios, lideri charismatici, secte care promit vindecari miraculoase contra cost si credinte exotice la care romanii apeleaza cand se simt pierduti, iar credintele stramosesti nu le mai spun nimic.

In Romania sunt recunoscute oficial 18 culte si exista numai 15 asociatii religioase inregistrate la Ministerul Culturii si al Cultelor. Pe langa ele, in secret sau la lumina zilei, prospera zeci de secte care functioneaza sub paravanul fundatiilor care pretind ca ofera ajutor spiritual. In fapt, castiga bani grei din naivitatea si disperarea oamenilor grav bolnavi care ar face orice ca sa traiasca.

Citește și
"Romania, te iubesc!": un roman misca New York-ul
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Afla cat te costa un "miracol" in acest material VIDEO!

Spre exemplu, la Mosuni, un catun de langa Targu Mures, oamenii asteapta o rezolvare miraculoasa pentru suferinta lor si nu ies din cuvantul preotului. Totul este organizat in detaliu. Daca te doare ceva trebuie sa parcurgi anumiti pasi, sa platesti, sa iei daruri si sa tii post ca sa ajungi in fata parintelui.

Devotiunea si exaltarea credinciosilor amintesc de bisericile primitive, de primii crestini care isi guvernau viata dupa magie, mister si inexplicabil.

In fiecare saptamana, un simplu preot de tara reuseste sa adune in jurul sau mii de oameni. Bolnavi incurabili il cauta, iar cei care ii sunt aproape, ucenicii, il divinizeaza.

Cu acatistul facut in care explici de ce necaz vrei sa scapi si cu darurile mergi in biserica si le lasi la sfantul altar. In functie de gravitatea problemei ti se cere sa cumperi un numar de lumari care in general variaza de la 50 la cateva sute.

 

Si asa zisii "preoti" brazilieni reusesc sa seduca cu usurinta mii de romani disperati in Capitala. Biserica universala este creatia unor brazilieni, iar predicile sunt pline de patos si atrag multimile.

Biserica Universala nu face parte dintre cultele recunoscute in Romania si nu are personalitate juridica. In schimb, are filiale in toata tara si multa putere. Cu ce isi racoleaza adeptii, in special oameni foarte simpli? Cu promisiunea unei minuni.

Brazilienii isi fac reclama la un popular post de televiziune si au intruniri zilnic. Tin slujbe de vindecare pentru boli incurabile sau promit ca redreseaza firme nenorocite de criza. Sambata se tine slujba pentru rezolvarea lucrurilor imposibile.

Minunile se intampla numai daca platesti. Cat? A zecea parte din salariu sau din pensie, bani pentru care brazilienii au produs si plicuri tipizate.

 


 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Romania, te iubesc!": hrana sanatoasa, un lux - partea a II-a

Eco, bio, organic, taranesc, traditional, natural. Romanii sunt bombardati cu informatii despre mancarea care li se ofera pe tarabe sau in magazine.

"Romania, te iubesc!": un roman misca New York-ul

Este creierul din spatele celei mai aglomerate retele de metrou din lume - cea de la New York! Este un roman de-al nostru, iar americanii nu s-au temut sa-i incredinteze un megaproiect de 17,5 miliarde de dolari.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.