Romani rataciti in credinta. Secretele sectelor care vand "minuni"

Ultimul update: Vineri 15 Decembrie 2017 16:23
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2011 18:39
Categorie: Stiri

Multi il cauta si il gasesc pe Dumnezeu acolo unde i se face mai multa reclama. Si de reclama, mai ales in zilele noastre, nu ducem lipsa. Dar cine sunt cei care se joaca de-a Dumnezeu cu destinele oamenilor?

VEZI, MAI JOS, INTREAGA EMISIUNE!

Odata cu castigarea libertatii, Romania a devenit un fel de magazin in care oricine poate gasi secte mici si mari, miscari spirituale, credinte in absolut si predicatori imbibati de patos care spun acelasi lucru: ca ei pot sa scape omul de orice suferinta.

Fanatism religios, lideri charismatici, secte care promit vindecari miraculoase contra cost si credinte exotice la care romanii apeleaza cand se simt pierduti, iar credintele stramosesti nu le mai spun nimic.

In Romania sunt recunoscute oficial 18 culte si exista numai 15 asociatii religioase inregistrate la Ministerul Culturii si al Cultelor. Pe langa ele, in secret sau la lumina zilei, prospera zeci de secte care functioneaza sub paravanul fundatiilor care pretind ca ofera ajutor spiritual. In fapt, castiga bani grei din naivitatea si disperarea oamenilor grav bolnavi care ar face orice ca sa traiasca.

Afla cat te costa un "miracol" in acest material VIDEO!

Spre exemplu, la Mosuni, un catun de langa Targu Mures, oamenii asteapta o rezolvare miraculoasa pentru suferinta lor si nu ies din cuvantul preotului. Totul este organizat in detaliu. Daca te doare ceva trebuie sa parcurgi anumiti pasi, sa platesti, sa iei daruri si sa tii post ca sa ajungi in fata parintelui.

Devotiunea si exaltarea credinciosilor amintesc de bisericile primitive, de primii crestini care isi guvernau viata dupa magie, mister si inexplicabil.

In fiecare saptamana, un simplu preot de tara reuseste sa adune in jurul sau mii de oameni. Bolnavi incurabili il cauta, iar cei care ii sunt aproape, ucenicii, il divinizeaza.

Cu acatistul facut in care explici de ce necaz vrei sa scapi si cu darurile mergi in biserica si le lasi la sfantul altar. In functie de gravitatea problemei ti se cere sa cumperi un numar de lumari care in general variaza de la 50 la cateva sute.

 

Si asa zisii "preoti" brazilieni reusesc sa seduca cu usurinta mii de romani disperati in Capitala. Biserica universala este creatia unor brazilieni, iar predicile sunt pline de patos si atrag multimile.

Biserica Universala nu face parte dintre cultele recunoscute in Romania si nu are personalitate juridica. In schimb, are filiale in toata tara si multa putere. Cu ce isi racoleaza adeptii, in special oameni foarte simpli? Cu promisiunea unei minuni.

Brazilienii isi fac reclama la un popular post de televiziune si au intruniri zilnic. Tin slujbe de vindecare pentru boli incurabile sau promit ca redreseaza firme nenorocite de criza. Sambata se tine slujba pentru rezolvarea lucrurilor imposibile.

Minunile se intampla numai daca platesti. Cat? A zecea parte din salariu sau din pensie, bani pentru care brazilienii au produs si plicuri tipizate.

 


 

 

"Romania, te iubesc!": hrana sanatoasa, un lux - partea a II-a
VIDEO PROTVPLUS.RO
poluare
Consecintele periculoase ale poluarii de la Moldova Noua, de care "statul s-a spalat pe maini". Ce amenzi risca Romania din partea CE
Marturiile supravietuitorilor Experimentului Pitesti, despre chinurile si suferintele indurate. "Am incercat sa ma sinucid"
Bogatiile ascunse in Marea Neagra, duminica, la "Romania, te iubesc!"
Proiectul Casei SHARE. Duminica, la Romania, te iubesc, povestea comunitatii care a salvat 6 frati de la inghet
Maicutele care si-au dedicat viata altora. Duminica, la "Romania, te iubesc", 12 calugarite ofera o lectie de viata
Problemele cronice ale unui sistem ineficient. Duminica, la Romania, te iubesc, aflati cum invata elevii din Romania
RTI
Duminica, la "Romania, te iubesc!": Batranii care ii demonstreaza Rovanei Plumb ca singuratatea nu se trateaza cu promisiuni
Programul "Cornul si laptele", un esec in scolile din Romania. Duminica, la Romania, te iubesc, detalii din programul de 100 de milioane de euro pe an
Tinerii care aduc faima Romaniei in capitala bogatilor, Dubai. Povestile lor, duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc"
Duminica, la "Romania, te iubesc", incursiune in traditiile romanesti si viata la sat, intr-un reportaj semnat de Anca Nastasi
Statul roman isi bate joc de o avere de peste 1 miliard de euro. Povestea Fundatiei Gojdu, duminica, la "Romania, te iubesc"
Locul magic din Romania unde copiii bolnavi invata sa lupte impotriva cancerului. "Aici ma simt ... copil in firea mea, copil sanatos"