TU de ce iubesti Romania? Alexandra Stan: "Nicio mare din lume nu se compara cu marea mea"

×
Codul embed a fost copiat

A avut un vis pe care azi il traieste. Alexandra Stan a cucerit o lume intreaga cu piesa "Mister Saxobeat", alaturandu-se celorlalti artisti romani care au stat saptamani la rand pe primele locuri in topurile din intreaga lume.

Spune si tu De ce iubesti Romania?

"Mr. Saxobeat", hit-ul care a transformat-o in vedeta internationala

In numai un an, o fosta aspiranta la trofeul Mamaia a ajuns sa cante in fata a mii de oameni, pentru ca in mica ei Romanie de la malul marii a invatat ca succesul se construieste cu pasiune, munca si iubire.

Citește și
Emil Boc
Emil Boc le spune romanilor de ce iubeste Romania. VIDEO
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Alexandra Stan vine din Romania si cucereste putin cate putin lumea intreaga. Piesa care a facut-o celebra, "Mister Saxobeat", s-a vandut in peste un milion de exemplare si a stat sase saptamani pe primul loc in faimosul top Billboard din Statele Unite, record atins doar de Madonna sau Lady Gaga.

In urma cu doi ani, Alexandra era doar o aspiranta la trofeul Mamaia. Acolo a fost remarcata de producatorul muzical Marcel Prodan. O fata blonda, cu un timbru special avea sa-i dea certitudinea ca impreuna vor da lovitura.

Succesul, munca de echipa

De altfel, un bar din Constanta a ramas locul in care se intalnesc de fiecare data cand ea se intoarce acasa. Sunt o echipa si fiecare isi stie bine rolul. Cu totii au inteles ca succesul li datoreaza in mod egal, insa cel mai important e faptul ca, in plina glorie, ei au ramas la fel. Prima ei piesa n-a fost chiar un succes, insa urmatoarea, Lollipop, avea sa o faca vedeta. A semnat un contract cu Mediapro Music si a inceput sa-si promoveze melodia in emisiuni de televiziune.

Succesul international l-a cunoscut abia dupa ce "Mister Saxobeat" s-a raspandit pe internet. Din acel moment, Alexandra, romanca de la malul marii, devenea un star international. FHM UK s-a grabit sa o puna pe coperta, iar MTV a nominalizat-o anul acesta la cateogoria Best european act, unde a concurat cu britanica Adele. In numai doi ani, o simpla aspiranta la trofeul Mamaia s-a transfromat in ceea ce astazi se numeste fenomenul Alexandra Stan.

Fenomenul Alexandra Stan

Prinsa in hora, Alexandra joaca cu placere. E ceea ce si-a dorit, e ceea ce visa cand era doar un copil.

"Vedeam cum eu sunt pe scena si sunt multi oameni pe scena, eu cantam si toata lumea ma aplauda", a recunoscut Alexandra. 

Tot atunci promitea familiei cadouri. Pana acum a bifat doar masina surorii si spera ca intr-o zi sa aiba casa ei. La concerte pleaca insotita de Cosmin, caruia fanii ii spun deja "Mister Saxobeat", si tatal ei, care de opt luni ii este si tour manager. Si asta pentru ca numai el o intelege in momentele in care, de oboseala. isi pierde rabdarea, iar tatal admite amuzat ca doar el stie ce-a crescut in casa.

"Daca Romania ar indrazni sa viseze mai mult, ar avea mai multe sanse"

Parintii sunt cei care ii amintesc de fiecare data cine e, dar mai ales cine nu e.

"De la lux, unde toata lumea e cu ochii pe tine, unde toata lumea te ridica in slavi, ajungi acasa si iti dai seama ca s-a spart cazanul de la centrala. Noi stam la casa si avem centrala pe lemne. Parintii mei stau intr-o zona unde gazele inca nu au ajuns. E comuna, asta te aduce cu picioarele pe pamant. Cum ar fi fost sa intru in depresie de fiecare data cand ma intorc acasa", admite cu modestie artista.

De altfel, fiecare intoarcere acasa o aduce cumva cu picioarele pe pamant.

"Iubesc Romania, iubesc romanii, iubesc muntii, iubesc marea. Nici o mare nu se compara cu a mea, cea de la coltul strazii unde am crescut eu si unde ma duceam cu prosopul si cu papucii in picioare", isi aminteste artista.

A avut un vis pe care azi il traieste

Alexandra priveste tot acest succes cu relaxare. Se uita spre viata ei ca la un specatol in care joaca rolul principal. Ii e teama sa priveasca spre cat de departe a ajuns de teama ca nu cumva se termine totul brusc. In momentele ei de liniste inca viseaza asa cum facea in copilarie.

"Acum vizualizez stadioane intregi. Cand eram mica, visam o emisiune cu cateva sute de persoane, acum vizualizez stadioane pline cu fani", recunoaste Alexandra.

Alexandra e unul din milioane de romani care au iesit din rand si care au adus Romania in fata intregii lumi.

"Este un vis si cred ca este foarte frumos sa visezi. E ceva magic. Si cred ca asta am uitat noi sa facem. Eu iubesc foarte mult Romania si imi doresc ca Romania sa viseze. Cred ca daca Romania ar visa, ar indrazni sa viseze mai mult, ar avea mai multe sanse", a concluzionat Alexandra.

In numai an, Alexandra Stan a reusit performante la care doar visa cand era un copil. Stie ca putini oameni isi pot transfroma visele in realitate, dar mai stie ca a muncit enorm pentru ca astazi, milioane de fani din intreaga lume care canta cu ea, sa poata sa spuna Romania DA. 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
De ce iubesc Romania. Inna:
De ce iubesc Romania. Inna: "Cele mai frumoase amintiri din viata mea sunt legate de Sinaia"

Este una dintre cele mai in voga voci ale Europei, a cucerit continentul intr-o vara nebuna pentru romani, dar nu uita sa se intoarca mereu acasa, in tara pe care o iubeste.

Emil Boc le spune romanilor de ce iubeste Romania. VIDEO
Emil Boc le spune romanilor de ce iubeste Romania. VIDEO

Premierul Emil Boc a declarat, duminica, la ProTV, ca iubeste Romania pentru oamenii pe care ii are si sufletul lor, pentru frumusetile naturale si istoria tarii.

Horia Brenciu le spune romanilor de ce iubeste Romania. VIDEO
Horia Brenciu le spune romanilor de ce iubeste Romania. VIDEO

Horia Brenciu, unul dintre antrenorii de la "Vocea Romaniei", le transmite romanilor, din cabina ProTV, de ce iubeste Romania.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.