Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Designul lucrului bine facut

Atelier Brancusi

Inspiratia nu are reguli. Fiecare o gaseste altundeva. Exista insa locuri cu potential de inspiratie. In ce priveste designul, Parisul e unul dintre ele.

Calatoria #GalaxyS6 a ajuns in capitala Frantei si din acest motiv: pentru a-i ajuta pe cei trei castigatori, Larisa, Radu si Alin, sa sa gaseasca inspiratie pentru stilul lor de maine, cu Galaxy S6.

Experienta a inceput cu testul culorilor. Un stilist profesionist a ales pentru fiecare participant culorile potrivite. Mai intai le-a pregatit un chestionar, a incercat sa le afle inclusiv personalitatea, apoi le-a testat trasaturile in diverse lumini, iar in final le-a transmis concluziile si a ales inclusiv ce Galaxy S6 se potriveste fiecaruia. Avem pe masa White Pearl, Black Sapphire si Gold Platinum, plus Blue Topaz pentru S6, respectiv Green Emerald pentru S6 Edge. "Astazi un telefon poate fi remarcat de interlocutor chiar inaintea hainelor. Au devenit accesorii extrem de importante", explica specialista, care isi incepuse workshop-ul de la o ipoteza si mai clara: "80% din comunicare este non-verbala. Pana apuci sa spui ceva, deja parerea majoritatii e formata din multe puncte de vedere". Un optimist o poate interpreta si invers: ai cel putin 80% sanse sa-ti gasesti un stil personal potrivit. Nu uita insa niciun detaliu!

Workshop Paris

Adevaratii parizieni nu ignora niciodata detaliile. Nu exista conceptul de accesoriu, nu in sensul de ceva mai putin important. La Muzeul de Arte Decorative functioneaza e expozitie de nasturi! Dupa ce ati terminat de zambit, va recomand sa o vizitati. Habar n-aveti, daca n-ati fost acolo, cate povesti pot genera nasturii, cate detalii dezvaluie de-a lungul timpului si ce istorie au in spate. Importanta lor de-a lungul timpului a fost atat de mare, incat au fost subiectul unei legi: regii erau singurii la un moment dat care puteau purta un numar nelimitat de nasturi, restul avea restrictii!. "Nasturii sunt machiajul hainelor", spunea un celebru designer francez pe vremuri. Unii au mers mai departe si le-au spus chiar "bijuteriile hainelor". Asta se intampla pe vremea cand telefonul mobil nici nu exista.

Muzeul nasturilor, Paris

Astazi exista, dar nu mai este de mult timp doar un telefon. Face partea prea mult din viata ta ca sa nu acorzi importanta cand il alegi inclusiv designului. Decizia iti apartine, poate iti trebuie doar un strop de inspiratie. Larisa, Radu si Alin au cautat-o la Paris in varful Turnului Eiffel, in vitrinele de pe Champs Elysee, in galeriile de la centrul Pompidou, iar in final au ajuns in locul in care isi gasea Brancusi inspiratia. Cele patru ateliere in care a lucrat sculptorul roman sunt refacute de statul francez in inima orasului, langa Centrul Pompidou. Nu e vorba de nimic spectaculos dincolo de frumusetea uimitoare a creatiilor geniului Brancusi. Decorul e unul impresionant doar prin simplitatea lui, universul lui Brancusi nu sta evident in obiectele care-l inconjoara, ci in cele pe care le creeaza chiar el.

Atelier Brancusi

Exista nenumarate reguli si pentru design, pentru frumos. Unii tin cont de ele, altii nu. Unele pot fi exagerate, altele de bun simt. Revin la nasturi, recunosc ca mi-a placut povestea lor. Una din regulile de pe vremuri era ca manusile cu patru nasturi sa poate fi purtate doar la cina! Astazi poate parea o regula exagerata. Exista insa cel putin una valabila oricand si aproape oriunde. "Niciun nasture fara gaura lui", spunea Coco Chanel. Cu alte cuvinte si extinzand aria de acoperire: design cu un scop, design cu functionalitate.

E pretextul perfect sa revenim insa in zilele noastre si la bijuteriile de azi. Optiunea Samsung pentru Galaxy S6 a fost un design nou. Cu materiale de top, cu sticla si metal care imbraca elegant performanta ce se ascunde in spate si pe care am descoperit-o la Seul, in primul oras al Calatoriei S6. Decizia iti aprtine si de aceasta data tie: gaseste inspiratia pentru stilul tau de maine si descopera apoi cum Galaxy S6 te poate insoti pe drumul spre noua ta viata.

Stilul tau

#CalatoriaS6 continua la Casablanca, acolo unde incredibilele culori locale ne vor ajuta sa descoperim performantele camerei foto de pe Galaxy S6. Veniti cu Larisa, Radu si Alin pe www.calatoriagalaxyS6.ro, iar joia si duminica si la ProTV.

Next Style

 

Sursa: , Data publicarii: 1 Mai 2015
Citeste mai multe despre: Calatoria Galaxy S6, Paris,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed