Weekend cu ploi în majoritatea zonelor din țară. Regiunile unde sunt anunțate și ninsori


Ultimul update: Sambata 07 Decembrie 2019 09:14
Data publicarii: Sambata 07 Decembrie 2019 08:03
Categorie: Vremea

Sâmbătă, vremea rămâne rece, umezeala din aer va creşte şi o să plouă prin vest, centru şi sud. La noapte aşteptăm lapoviţă în Transilvania şi ninsori pe crestele Carpaţilor.

 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi schimbătoare, apar norii şi pot veni şi câţiva stropi. Vineri a fost soare şi destul de cald pe litoral: s-au atins 11 grade la Constanța.

Norii se adună şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Şi pe aici sunt ceva semne de ploaie. Temperaturile cresc abia pe timpul nopţii.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim vreme bună, dar acum dimineaţa apare ceaţă. Se face mai cald decât vineri şi zărim şi soarele câteva ore.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se schimbă vremea. Norii se adună progresiv, aduc şi ceva ploi, dar se încălzeşte semnificativ.

Pentru vestul ţării se anunţă umezeală, ploi şi vreme mai caldă. Maximele ating şi 10 grade, iar la noapte vor fi temperaturi peste zero grade.

În centrul ţării nu sunt ploi peste zi, însă la noapte aşteptăm ceva lapoviţă. Atmosfera va fi închisă, cu ceaţă în orele dimineţii şi temperaturi în creştere.

În Oltenia, în primele ore ale zilei, va fi ceaţă, se încălzeşte, dar vin şi ceva ploi.

Aşteptăm o încălzire a vremii şi prin sud. Soarele va apărea temporar şi s-ar putea să plouă şi pe aici.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, sâmbătă dimineaţă, va fi destul de frig, apare şi ceaţă, iar peste zi, vremea se anunţă schimbătoare, cu înnorări însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Maxima termică se va situa în jurul valorii de 4 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, sâmbătă, avem cer noros, precipitaţii mixte şi un vânt mai activ în zona crestelor. Pe timpul nopţii apar şi ninsorile, mai ales la altitudini mari. Temperaturile din staţiuni vor creşte uşor.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

Sâmbătă, norii acoperă majoritatea zonelor, umezeala creşte şi o să picure prin vest, centru şi sud. Frigul persistă în primele ore, apoi atmosfera se mai dezmorţeşte. La noapte aşteptăm lapoviţă în Transilvania şi ceva ninsori pe crestele Carpaţilor.

Duminică, temperaturile mai cresc puţin, vedem soarele, dar vin şi ceva ploi în nord-vest şi centru. La munte va fi lapoviţă. Vântul va mai avea ceva intensificări, presiunea atmosferică scade, iar maximele se opresc pe la 12...13 grade în sud-vest.

Luni prindem vreme mai bună. Se mai încălzeşte un pic, dar pe la munte o să mai fulguiască, iar în vest şi nord-vest o să mai plouă.

Marţi se anunţă vreme urâtă, cu ploi aproape peste tot, mai puţin la munte, unde continua lapoviţa.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO