Vremea se va încălzi în următoarele zile. Se vor atinge și 16 grade

vremea
Shutterstock

Prognoza meteo 1-14 februarie. Regimul termic va intra într-un proces semnificativ de încălzire la nivelul întregii ţări, iar temperaturile maxime vor ajunge în această săptămână la 16 grade Celsius.

Pe parcursul următoarei săptămâni vremea se va răci, valorile termice de peste zi urmând să scadă chiar şi cu zece grade, relevă prognoza de specialitate valabilă pentru perioada 1 - 14 februarie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Banat
 

În Banat, în prima săptămână vremea se va încălzi treptat şi se vor înregistra valori termice mult mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4 - 5 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 şi 6 grade, iar a minimelor între -6 şi -2 grade.

Precipitaţii slabe vor fi prezente, izolat, în prima parte a intervalului şi pe arii mai extinse în cea de-a doua.

Citește și
Vremea
Schiorii au profitat de vremea minunată de la munte. „Pârtieeeee, venimmmm!!"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Crișana
 

În Crişana, vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârşitul primei săptămâni, când media temperaturilor maxime se va situa între 10 şi 14 grade, iar a minimelor între 3 şi 6 grade.

În cea de-a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media maximelor termice va fi de 3 - 5 grade, iar minimele vor oscila între -6 şi -3 grade Celsius.

Vor fi precipitaţii slabe, izolat în prima parte a intervalului şi pe arii mai extinse în cea de-a doua.

Transilvania
 

În zona Transilvaniei, până în data de 5 februarie, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creştere.

Media maximelor va urca de la 4 - 5 grade, până la 10 - 13 grade, iar a minimelor de la -1 la zero grade, până spre 3 - 4 grade Celsius.

În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10 februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2 - 3 grade, iar a minimelor până la -9 grade.

Trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, izolat până pe 5 şi 6 februarie, apoi pe arii mai extinse.

Maramureș
 

În Maramureş, vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media temperaturilor maxime va atinge 9 - 11 grade, în timp ce minimele se vor situa între 2 şi 4 grade.

Ulterior, se va răci treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între un grad şi 4 grade Celsius, iar a minimelor între -8 şi -4 grade.

Temporar, vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi.

Moldova
 

În regiunea Moldovei, vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius, iar a minimelor va atinge 3 - 4 grade.

După acest interval se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul îngheţului, minimele vor coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 şi -4 grade.

Pe alocuri vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum şi între 6 şi 11 februarie.

Dobrogea
 

În Dobrogea, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va avea variaţii între 7 şi 13 grade, iar a a minimelor între 2 şi 7 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână se va răci, astfel că, în ultimele zile din interval, media maximelor termice va fi cuprinsă între un grad şi 4 grade.

Minimele vor oscila între -5 şi -2 grade. Vor fi precipitaţii temporare, la începutul intervalului şi, din nou, după data de 6 februarie.

Muntenia
 

În Muntenia, valorile termice diurne vor fi în creştere până în data de 5 februarie, când media maximelor va atinge 13 - 15 grade, apoi vor scădea, astfel că, spre sfârşitul intervalului, aceasta nu va mai depăşi 4 - 6 grade.

Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative în prima săptămână şi vor atinge în medie 2 - 4 grade, dar în cea de-a doua vor scădea, pentru ca, în ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5 grade Celsius.

Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului şi după data de 6 februarie.

Oltenia
 

În regiunea Olteniei, vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14 - 16 grade Celsius.

Ulterior, se va răci treptat, iar între 10 şi 14 februarie media maximelor termice se va menţine, în general sub 5 - 6 grade.

Temperaturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână şi se vor situa în jurul a 3 grade, apoi vor scădea, iar la sfârşitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5 grade.

Temporar, vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare între 6 şi 11 februarie.

La munte
 

La munte, media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5 - 6 grade, după care va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 şi -3 grade.

Media minimelor termice se va menţine sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade Celsius.

Precipitaţiile vor fi prezente, temporar, aproape în fiecare zi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vremea azi, 1 februarie. Vin zile cu ploi, dar și temperaturi de primăvară
Vremea azi, 1 februarie. Vin zile cu ploi, dar și temperaturi de primăvară

Astăzi avem o zi destul de neplăcută, cu precipitații în cea mai mare parte a țării. Dimineața este risc de polei în multe zone, iar amiaza ne-aduce maxime de la minus 2 grade în Bucovina, până la 11 grade în sudul Olteniei, al Munteniei și Dobrogei.

Schiorii au profitat de vremea minunată de la munte. „Pârtieeeee, venimmmm!!
Schiorii au profitat de vremea minunată de la munte. „Pârtieeeee, venimmmm!!"

Sfârşitul de săptămână a adus pe pârtii mii de schiori dornici să mai profite de zăpadă bună, mai ales că elevii sunt în vacanţă!

Vremea azi, 31 ianuarie. Atmosferă mohorâtă și precipitații sub toate formele
Vremea azi, 31 ianuarie. Atmosferă mohorâtă și precipitații sub toate formele

Astăzi vremea se răcește și se anunță o zi mohorâtă, cu precipitații sub toate formele, în cea mai mare parte a țării. Local se va depune polei, iar vântul va avea intensificări în sud, în sud-est, dar și în zona înaltă de munte.

Vremea azi, 30 ianuarie. Primele zile din februarie vin cu temperaturi anormal de ridicate
Vremea azi, 30 ianuarie. Primele zile din februarie vin cu temperaturi anormal de ridicate

Atmosfera devine deosebit de caldă aproape peste tot. În vest, în centru și în nord cerul rămâne acoperit și tot pe-acolo apar ploi slabe.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.