Vremea se mentine rece in aproape toata tara. La munte apar ninsorile, iar in sud si centru o sa fie burnita

27-10-2016 08:52


Ziua de joi ne aduce vreme rece, mai ales in zonele extracarpatice. In sud-vest mai vin cateva ploi slabe. In rest apare si soarele printre nori si ar putea sa picure trecator.  Maximele se vor situa intre 5 si 13 grade Celsius.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei se anunta multi nori; un pic de soare si conditii pentru o ploaie slaba. Vantul va avea unele porniri, iar temperaturile vor caracteriza o vreme neobisnuit de rece pentru aceasta data.

Frigul persista in jumatatea nordica a Moldovei, unde maximele nu depasesc 6, 7 grade. Norii vor fi numerosi si ar putea sa cada cativa stropi de ploaie. La noapte temperaturile coboara pana la pragul inghetului.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme mai buna, fara ploi si cu multe momente insorite. Temperaturile raman insa modeste: dupa pranz vor fi cel mult 11, 12 grade. Urmeaza o noapte senina si mai rece decat ultima, cu minime usor negative.

Se arata soarele si in vestul tarii; dar mai apar si ceva innorari si e posibil sa cada cativa stropi de ploaie. Se mai raceste fata de miercuri, cand in zona s-au atins 15 grade.

In centrul Romaniei asteptam vreme rece; innorari temporare si ploi slabe, izolate. La munte se anunta putina lapovita si cateva fulguieli si tot in zona montana, mai ales pe creste, vantul sufla destul de tare.

In sud-vestul tarii avem vreme urata, cu innorari consistente si ploi locale, dar cantitatile de apa sunt nesemnificative. Temperaturile, mult mai scazute decat ar fi normal la aceasta data, se opresc pe la 10-11 grade.

Si sudul tarii ramane cu vremea rece, insa pe aici sansele de ploaie sunt foarte scazute. La noapte se mai imprastie norii, dar se face si mai frig: vom avea minime de 3, 4 grade.

In Bucuresti ziua va fi destul de mohorata, dar este putin probabil sa ploua. Vantul ramane activ; vom zari putin soarele, iar temperatura, foarte modesta, se va opri la 10 grade. Vineri dimineata termometrele vor indica in jur de 4 grade.

La munte temperaturile scad si vremea devine rece pentru data din calendar. Mai apar ceva precipitatii, indeosebi lapovite si ninsori, iar cele mai vizate masive sunt cele din Muntii Banatului si din Carpatii Meridionali. Vantul prinde putere, iar pe vai in depresiuni se formeaza ceata.

Vineri ramanem cu temperaturile scazute. In sud si centru va fi cam innorat si e posibil sa ploua slab sau sa burniteze. In rest:
vreme destul de buna, dar pe seara apar ploi locale in zonele nordice.

Sambata se incalzeste, mai ales in sud si sud-est. Ziua va fi cam mohorata, cu vant intens si precipitatii slabe prin nordul si centrul tarii.

Duminica apar alte precipitatii slabe. La munte vor domina ninsorile; in Maramures, estul Transilvaniei si Moldova ar putea sa cada si lapovita si ninsoare; in rest vor fi ploi sporadice. Temperaturile vor fi usor mai scazute decat ar fi normal.

Tags: meteo, vremea, ploi,

VIDEO PROTVPLUS.RO