Vremea se incalzeste accentuat marti, in toata tara; temperaturile ating 30 de grade Celsius. Prognoza meteo pana vineri

×
Codul embed a fost copiat

De marti avem vreme mai calda, cu temperaturi peste cele obisnuite la final de luna Mai. Ploile vor fi rare si vin dupa pranz sau chiar pe seara, pe zone restranse la munte si in nord-estul tarii.

Maximele pleaca de la 22 de grade pe litoral si in depresiuni si ating 30 de grade in tinuturile vestice.  In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme frumoasa, mai calda ca ieri si atmosfera destul de linistita. Nu sunt semne de ploaie. Se incalzeste si in zona litoralului.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme buna, maxime in crestere fata de ieri si innorari trecatoare. Este putin probabil sa ploua.  

Cald se anunta si in nordul Moldovei si in Bucovina, dar dupa amiaza aduce cativa nori de ploaie. Va ploua sporadic si atmosfera se anunta destul de placuta intre doua averse.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor fi innorari pasagere, dar se face mai cald si o sa ploua in trecat in a doua parte a zilei.  In vestul tarii prindem vreme frumoasa si temperaturi de final de iunie. Maximele cresc chiar si cu cinci grade peste cele de ieri.

Citește și
vremea - soare
Scapam de ploi! Vremea se face mai frumoasa si se incalzeste. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

In tinuturile centrale, dimineata aduce ceata, iar dupa-amiaza ceva nori de ploaie. Sunt ploi locale, de scurta durata. Si pe aici se face mai cald.

In sud-vestul tarii gasim vreme buna, maxime in crestere fata de ieri si foarte putini nori. Soare si atmosfera estivala prindem si in tinuturile sudice. Norii vor fi foarte rari si temperaturile cresc perceptibil fata de ieri.  

In Bucuresti, astazi avem vreme calda si frumoasa. Se mai incalzeste fata de ieri, o sa avem soare si vant domol. Maxima ajunge la 28... 29 de grade.

In zonele de munte se anunta vreme calda, temperaturile ating si 20...21 de grade prin unele statiuni si atmosfera va fi in general placuta. Mai pe seara vor fi ploi locale, mai ales in zona Orientalilor si a Merdionalilor.

Si pe litoral o sa fie soare si vreme calda astazi. Dupa pranz, temperaturile ajung chiar si la 25 de grade, iar la noapte vor fi in jur de 16...17 grade. Apa marii este inca rece, nu va avea decat vreo 17 grade.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

Marti avem vreme mai calda ca ieri, cu temperaturi peste cele obisnuite la final de Mai. Ploile vor fi rare si apar dupa pranz la munte si in nord-est, iar maximele ating chiar si 30 de grade in vestul tarii.

Maine temperaturile ajung chiar si la 33 de grade in Campia de Vest. Odata cu incalzirea, va creste si instabilitatea, iar dupa amiaza aduce averse in nord, centru si est. In rest se mentine vremea frumoasa.

Joi va fi in continuare cald, dar va ploua in mute reprize dupa pranz. Sunt averse cu caracter torential, vijelii si grindina si vor uda majoritatea zonelor. Vreme neobisnuit de calda asteptam in sud si sud-vest, cu valori de 30 ... 32 de grade. In celelalte zone se racoreste usor.

Vineri, temperaturile mai strang putin intervalul si vom avea de la 23 la 29 de grade. Vremea va fi relativ frumoasa, dar local mai apar ploi scurte de vara in vest, centru si sud.

In Bucuresti, astazi trecem pe regim de vara. Vremea se incalzeste, o sa avem soare si vant pasnic. Maxima ajunge la 28, poate 29 de garde.

Maine se face si mai cald, prindem vreme frumoasa pana pe seara, cand instabilitatea sporeste rapid si s-ar putea sa ploua. Temperaturile sunt de luna iulie...

Joi o sa fie cam la fel de cald, soare dimineata si averse mai pe seara. In noaptea de joi spre vineri, minima poate ajunge la 16 grade: cam de luna august...

Vineri prindem vreme placuta, calda, desi maxima coboara la 27...28 de grade. Scenariul este cam acelasi: soare in prima parte a zilei, conditii de averse mai tarziu.

Ajungem in zona de munte: vreme calda si atmosfera in general placuta. Mai pe seara vor fi ceva ploi locale, mai ales in zona Orientalilor si a Merdionalilor.

Maine se face mai cald, dar dupa-amiaza poate aduce instabilitate si averse consistente in masivele sudice si estice. In Apuseni va ploua cu totul sporadic.

Joi, din pricina aerului foarte cald, vremea devine instabila si aversele cuprind toate masivele. Vor fi torentiale, vin cu vijelii si grindina si aduc o racorire treptata in Muntii Apuseni si in zona Orientalilor.

Vineri dimineata prindem vreme frumoasa, dar se racoreste treptat si in masivele sudice. Aversele apar tot dupa pranz si vor uda trecator Carpatii Occidentali si zona Meridionalilor.

Astazi avem vreme buna si pe litoral. Se face mai cald si dupa pranz avem deja valori de vara; temperaturile ajung la 25 de grade, iar la noapte vor fi in jur de 16...17 grade. Apa marii este inca rece, va avea doar 17 grade.

Maine prindem vreme frumoasa si neobisnuit de calda..Cea mai mare parte a zilei avem soare si cer curat, dar spre seara incep sa apara norii si vor fi averse trecatoare.  

Joi prindem vreme cam urata, cu instabilitate mare, innorari persistente si averse zdravene, abundente. Nu este exclusa nici grindina, vantul va sufla cu putere si temperaturile raman neobisnuit de mari.

De vineri, lucrurile se indreapta. Norii mai apar dimineata cateva ore, mai pot veni cateva averse pe zone restranse, dar dupa-amiaza va fi deja vreme frumoasa.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Temperaturi de vara la inceputul acestei saptamana. Zona in care miercuri vor fi peste 30 de grade
Temperaturi de vara la inceputul acestei saptamana. Zona in care miercuri vor fi peste 30 de grade

Luni se incalzeste; vom avea soare si vreme frumoasa. Doar pe la munte mai apar ceva conditii de averse, iar maximele ajung in intervalul 21...28 de grade. Cel mai cald va fi in zona Banatului.

Scapam de ploi! Vremea se face mai frumoasa si se incalzeste. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
Scapam de ploi! Vremea se face mai frumoasa si se incalzeste. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile

Duminica, 28 mai 2017, vremea va deveni in general frumoasa si se va incalzi.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.