Vremea de azi, 29 iulie 2022. Prognoza meteo la munte, mare și pe regiuni

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, vremea ne aduce încă o amiază călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în vest şi în sud o să fie caniculă în unele zone. După-amiaza o să plouă în mai multe reprize la deal, la munte şi în jumătatea nordică a ţării.

Maximele pleacă de la 26 de grade în depresiuni şi ajung la 35-36 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

În Dobrogea şi Bărăgan, urmează o zi foarte caldă. În Bărăgan va fi caniculă, se ating 37 de grade la umbră. Domină atmosfera însorită, însă în Dobrogea mai sunt posibile ploi de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi perioade cu soare dar şi înnorări şi averse mai spre seară. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem vreme caldă, atmosferă linștită în prima parte a zilei; înnorări şi ploi mai târziu. Vor fi averse zdravene, condiţii de grindină şi se pot strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se mai încălzeşte puţin şi temperaturile urcă până la 33 de grade la Satu Mare. Spre seară vin şi aici averse consistente.

În ţinuturile vestice, temperaturile cresc uşor şi vremea rămâne foarte caldă. Vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări şi averse din a doua parte a zilei.

Se mai încălzeşte şi în zona Transilvaniei, dar o să plouă destul de mult după prânz. Vorbim tot despre averse, însoţite de tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Maximele vor ajunge la 29-30 de grade în vestul provinciei.

Sud-vestul ţării are parte de soare şi atmosferă plăcută. Doar pe la munte mai vin câteva ploi zgomotoase. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 31 de grade.

În ţinuturile sudice vom avea maxime de 36 de grade în Lunca Dunării. În plus, indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi şi aerul va fi foarte greu de respirat. Din a doua parte a zilei, se înmulţesc norii şi vin ploi în aversă în zonele de munte.

Prognoza pe patru zile în România

Vineri o să fie foarte cald, mai ales în vest şi în sud, iar după-amiaza o să plouă la deal, la munte şi în jumatea nordică a ţării.

Sâmbătă o să avem caniculă în vestul şi sudul ţării; 38 de grade în Lunca Dunării şi o atmosferă apăsătoare în majoritatea zonelor. După prânz instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor şi vor fi averse abundente, căderi de grindină şi vijelii.

Duminică arşiţa se domoleşte şi doar în sud-est se mai ating 35 de grade. Apar alte ploi zgomotoase, destul de abundente în nord, în centru şi pe partea estică.

Iar luni, temperaturile continuă să scadă şi ajung la valori normale pentru începutul lunii august. În jumătatea estică se mai aduna norii şi vor aduce câteva reprive de ploaia; dar pe partea vestică va fi timp frumos.

Vremea în București

În Bucureşti, astăzi avem o zi însorită şi mai caldă decât ieri, cu 34 de grade, la umbră şi disconfort termic ridicat.

Sâmbătă vremea devine caniculară, se vor înregistra în jur de 37 de grade la umbră şi disconfortul termic va fi foarte ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică se înnorează şi cresc şansele de ploaie.

Duminică temperaturile scad semnificativ şi la amiază vor fi în jur de 30 de grade. Se anunţă perioade cu soare, dar şi înnorări şi averse.

Luni norii se adună trecător şi vor aduce câteva ploi de scurtă durată. Temperatura maximă rămâne pe la 30 de grade, iar în noaptea de luni spre marţi vor fi în jur de 16 grade.

Vremea la munte

La munte, instabilitatea creşte în a doua parte a zilei de vineri. Aversele cuprind majoritatea masivelor şi vin cu tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se menţin condiţiile de grindină.

Sâmbătă se încălzeşte uşor dar instabilitatea va creşte după prânz. Vor fi ploi torenţiale, tunete, fulgere, vijelii şi grindinã. Pe suprafeţe restrânse se vor aduna cantităţi mari de apã.

Duminică se răcoreşte şi vor fi perioade cu înnorãri, averse, descărcări electrice şi intensificãri ale vântului. Sunt posibile căderi de grindină şi izolat se vor strânge cantităţi însemnate de apă.

Luni, atmosfera va fi însorită în toate masivele şi ploile pot să apară doar întâmplător. Vântul va avea unele intensificãri pe parcursul zilei şi temperaturile continuă să scadă.

Vremea la mare

La mare găsim vreme caldă, soare, dar şi câţiva nori de ploaie mai spre seară. Disconfortul termic apare şi aici, vântul rămâne destul de insistent şi maximele din staţiuni ajung la 30-31 de grade.

Sâmbătă avem tot briză activă şi atmosferă însorită până în orele prânzului. Mai târziu norii se înmulţesc, dar nu prea sunt semne de ploaie.

Duminică se anunţă încă o zi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat după prânz. Spre seară şi la noapte, vor fi averse trecătoare, fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Luni se mai adună norii, este posibil să vină ploi de scurtă duratã, iar temperaturile scad uşor. Se ating 27-28 de grade pe plajă, iar în apa mării vor fi 25-26 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 26 aprilie. Temperaturile se apropie de normalul perioadei. Zonele în care va ploua

Ziua de vineri, 26 aprilie, ne aduce vreme mai bună și temperaturi apropiate de normal. Mai apar ceva înnorări și ploi la deal, la munte, poate și în ținuturile sudice. Vântul devine mai insistent pe crestele montane și în est.

Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate
Ninge pe Transalpina. Drumarii fac apel către șoferi: Nu vă deplasaţi în zonele montane dacă nu aveţi autovehiculele echipate

Autorităţile anunţă, joi, că ninge pe Transalpina, iar drumarii intervin cu utilaje, cerându-le şoferilor să nu pornescă la drum dacă nu au maşinile echipate corespunzător.

 

Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori
Vreme rea în mare parte din țară. Zonele lovite de grindină, lapoviță și ninsori

Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06:00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.    

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.