Vremea azi, 6 mai. Regiunile din țară vizate de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme schimbătoare, soare cu nori și câteva reprize de ploaie, în special în zonele de munte. Maximele pleacă de la 15 grade în depresiuni și ajung la 24 de grade în vestul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare, mai multe serii de averse, cu descărcări electrice, poate și grindină. Nu lipsesc perioadele cu soare și se face mai cald decât ar trebui. Temperaturile urca până la 22 de grade.

Vremea în țară

La fel vă fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. O să plouă din când în când; vor fi tunete și fulgere, iar vântul se vă inteteti pe timpul ploilor. Se arată și soarele printre nori. Temperaturile, un pic mai ridicate decât ar fi normal, ajung la 19...20 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovină găsim atmosferă instabilă, averse destul de consistente și condiții de grindină. În Bucovină se face mai răcoare și vor fi doar 12 grade, dar în Bacău se vor înregistra 17 grade. Peste noapte, cerul se înseninează treptat.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme destul de neplăcută, mai multe perioade cu înnorări și averse pe parcursul zilei. Maximele ajung la 15...16 grade. Atmosfera se liniștește după lăsarea nopții.

Citește și
ploaie
Vremea azi, 4 mai. În sud și în est temperaturile coboară sub normalul perioadei
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Nici vestul țării nu scapă de ploi, dar acestea vin pe zone restrânse. Temperaturile cresc față de ieri și vor fi 15...16 grade pe la amiază. La noapte mai sunt ceva condiții de ploaie și minimele ajung la 5...6 grade.

O să plouă și în Transilvania, iar în zonele înalte de munte o să fie lapoviță și ninsoare. Apare puțîn și soarele, iar temperaturile scad ușor fata de ziua trecută și se opresc pe la 16 grade. La noapte vor fi minus 2 grade în depresiuni.

Și în Oltenia se mai adună norii și vin câteva ploi de scurtă durată. În unele zone vor fi descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar temperaturile vor urca până la 17...18 grade.

În ținuturile sudice găsim vreme mai caldă decât ar trebui și până la 22 de grade în Lunca Dunării.
Apar câteva averse și aici, dar vor fi și scurte perioade însorite.

Vremea în București

În București rămânem cu vremea caldă. O să mai plouă în prima parte a zilei. Apoi se arată puțîn soarele și temperatura urca până la 22 de grade.

Vremea la munte

La munte, vremea se mai răcorește astăzi. Ploile cuprind majoritatea masivelor. Vor fi și descărcări electrice și condiții de grindină, iar pe creste o să cada lapoviță, chiar ninsoare.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Vremea azi, 5 mai. Zonele din țară în care va continua să plouă
Vremea azi, 5 mai. Zonele din țară în care va continua să plouă

Astăzi - o zi destul de bună, cu soare, dar și înnorări trecătoare în unele zone. La deal și la munte, mai pe seara, vin câteva ploi slabe, de scurtă durată.

Vremea azi, 4 mai. În sud și în est temperaturile coboară sub normalul perioadei
Vremea azi, 4 mai. În sud și în est temperaturile coboară sub normalul perioadei

Joi se răceşte, iar în sud şi în est temperaturile coboară sub normalul perioadei. Avem o zi cam mohorâtă, cu ploi pe arii extinse în ţinuturile sudice şi la munte şi un vânt cam insistent în sud şi în sud-est.

Vremea azi, 3 mai. Zonele în care va ploua spre finalul zilei
Vremea azi, 3 mai. Zonele în care va ploua spre finalul zilei

Miercuri avem soare şi vreme bună în prima parte a zilei. Apoi se adună norii şi vin ceva averse, mai întâi în vestul şi sud-vestul României, iar pe seară şi la noapte ajung în centru şi în sud.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.