Vremea azi, 5 aprilie. Atmosferă schimbătoare în majoritatea țării, cu ploi în mai multe regiuni

Dată publicare: 05-04-2021 09:03
Dată actualizare: 05-04-2021 09:41


Vremea azi, 5 aprilie. Luni avem vreme rece pentru dată din calendar. În sud, în est şi în centru o să plouă slab, dar în rest se anunţă o zi destul de frumoasă.

În zona montană mai apar câteva ninsori slabe, iar vântul prinde putere în regiunile nordice şi estice. Maximele se încadrează între 8 şi 14 grade Celsius.

Vremea pe regiuni

 

În Dobrogea şi Bărăgan prindem atmosfera schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar din când în când se înnorează şi o să plouă slab. Temperaturile cresc puţin şi se opresc la 13-14 grade Celsius.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi scurte momente însorite, vântul va avea intensificări cu viteze de până la 50 km/h, iar în zona apar şi câteva ploi slabe. Se face mai cald decât luni şi maximele ajung la 14 grade.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina va ploua slab şi pe suprafeţe mici. Vântul se înteţeşte, iar la munte mai apar câteva ninsori, în prima parte a zilei.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş predomină vremea frumoasă, dar vântul va agita atmosfera. Temperaturile se opresc pe la 10-11 grade, iar în a doua parte a nopţii, pe-aici o să plouă slab.

În ţinuturile vestice se anunţă soare pe tot parcursul zilei, dar vremea va fi rece pentru începutul lunii aprilie: În temometre vor fi 12-13 grade, iar la noapte va ploua.

În Transilvania prindem vreme schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări ce vor aduce ploi slabe. La munte mai vin câteva ninsori în prima parte a zilei iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În Oltenia se anunţă o zi destul de însorită, dar în zonele de deal e posibil să plouă pe suprafeţe mici. La amiază, pe-aici se va înregistra maxima zilei: 14 grade Celsius, la Drobeta Turnu-Severin.

În ţinuturile sudice, soarele se arată trecător, iar ploile apar doar pe arii restrânse. Temperaturile mai cresc puţin şi vor atinge 11-12 grade Celsius.

Vremea în Capitală

 

În București se face puţin mai cald decât duminică, dar vremea rămâne rece pentru această dată. În prima parte a zilei vor mai fi înnorări şi e posibil să plouă slab, dar mai apoi se înseninează, iar maximă va atinge 13 grade Celsius.

Marți se face mai cald şi se anunţă o zi frumoasă. Va domina atmosfera însorită, iar temperatura urca până la 18 grade Celsius. Pe seară se adună norii, iar noaptea e posibil să apară câteva averse.

Miercuri se răceşte din nou şi vom avea cel mult de 10 grade. Soarele se arata trecător, o să plouă slab şi vântul va avea intensificări.

Joi avem vreme deosebit de rece. Temperatura nu trece de 12 grade, vor fi scurte momente însorite şi e posibil să apară câteva ploi de scurtă durată.

Vremea la munte

 

La munte mai scăpăm de precipitaţii, dar se anunţă o zi friguroasă. Va fi soare în cea mai mare parte a zilei, dar în masivele sudice şi estice, din când în când se adună norii şi o să mai ningă slab.

Marți, în Carpaţii Occidentali se anunţă ninsori şi lapoviţă. În restul zonei montane va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar la altitudini mari va fi viscol.

Miercuri se face mai frig. În Orientali şi în Meridionali va ninge visolit, stratul de zăpadă va creşte, iar în zonă înaltă vântul va sufla cu peste 100 de km/h.

Joi vremea se menţine deosebit de rece. Vor fi înnorări, vântul prinde putere, iar local mai vin câteva ninsori slabe.