Vremea azi, 4 aprilie. Zi mohorâtă în cea mai mare parte a țării

Dată publicare: 04-04-2021 08:52
Dată actualizare: 04-04-2021 09:42


Duminică norii se înmulţesc şi o să plouă în special în jumătatea de sud a ţării, pe unde se vor strânge cantităţi mari de apă. În rest, mai apar câteva ploi slabe, iar la munte va ninge abundent şi va fi viscol.

Maximele se încadrează între 5 şi 12 grade Celsius.

Vremea în fiecare regiune


În şi începem cu Dobrogea şi Bărăgan prindem vreme închisă. O să plouă pe arii extinse, vântul va avea intensificări, iar temperaturile mai scad puţin faţă de ieri şi nu vor trece de 9...10 grade.

O situaţie similară găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Se anunţă o zi mohorâtă şi rece, va ploua, iar la amiază maximele se opresc la valori foarte scăzute pentru această perioadă.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina prindem vreme schimbătoare. Vor fi scurte momente însorite, dar pe-aici vin şi câteva ploi slabe. La munte predomina ninsorile, iar la altitudini mari va fi viscol.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş soarele se arată trecător, iar din când în când o să plouă slab. Temperaturile se menţin la valori similare cu cele de ieri şi nu vor trece de 10… 11 grade.

În vestul ţării vor fi perioade în care se adună norii şi apar ploi pe arii restrânse. Vântul va avea intensificări, iar pe-aici se va atinge maxima zilei: 12 grade Celsius, la Timişoara.

În Transilvania vor fi înnorări, o să plouă, iar la munte va ninge sau o să cadă lapoviţă. În zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă şi tot pe-acolo va fi viscol.

Şi în Oltenia se anunţă o zi destul de mohorâtă. Va ploua pe arii extinse şi se pot strânge cantităţi mari de apă. În plus, vântul prinde putere şi va spori senzaţia de frig, iar temperaturile nu trec de 11...12 grade.

În ţinuturile sudice avem cer noros pe tot parcursul zilei, iar ploile pot strânge peste 25 litri de apă pe metru pătrat. Ieri, în Luna Dunării s-au înregistrat 17… 18 grade, dar astăzi nu vor fi mai mult de 10 grade Celsius.

Vremea Bucureşti

 

În Bucureşti prindem vreme închisă şi se face mai răcoare decât ieri. Ploile apar mai ales după-amiaza şi seara, iar maximă se opreşte la 10 grade Celsius. La noapte, înnorările persistă, ploile continuă, iar temperatura coboară până la 5 grade.

Vremea la Munte

 

Şi la munte se anunţă o zi mohorâtă şi rece. Vor predomina ninsorile, iar la altitudini mari se va depune strat nou de zăpadă. Se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar în zonă înaltă a Carpaţilor Meridionali şi Orientali vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpadă cu rafale de peste 70 de km/h.


VIDEO PROTVPLUS.RO