Vremea azi, 4 decembrie. Temperaturi scăzute în toată țara. Maximele zilei

Ultima actualizare: 04-12-2021 11:33

Vremea se răcește sâmbătă în toată țara. O să mai plouă puțin în ținuturile sudice, iar în zona montană de aici vor fi ninsori slabe, trecătoare. În rest, găsim vreme mai bună și maxime de la zero grade în depresiuni, până la 7 grade pe litoral.

În Dobrogea și Bărăgan. Pe aici temperaturile scad accentuat și după cele 18...19 grade înregistrate ieri, sâmbătă o să avem cel mult 6...7 grade. Atmosfera se menține închisă, mai vin ceva ploi, iar vântul suflă mai tare în zona litoralului.

Se răcește foarte tare și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. O să picure în prima parte a zilei, apoi zărim puțin și soarele printre nori, dar temperaturile nu reușesc să treacă de 4...5 grade. La noapte se vor înregistra în jur de -2 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina ne asteaptă o zi insorită, dar vă fi cam frig mai ales în orele dimineții. Amiaza ne aduce maxime de 4...5 grade, nori puțini și vânt destul de liniștit.

Vreme frumoasă gãsim și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă temperaturile rămân modeste și nu vor depăși 4...5 grade Celsius. La noapte se înnorează și o să apară puțină lapoviță.

În vestul țării scăpăm de precipitații, se arată soarele, dar atmosfera se menține rece și aici. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar după lăsarea nopții, se adunã norii și s-ar putea sã cadă lapoviță, mai ales prin Crișana.

Și în Transilvania se îndreaptă vremea, deși mai apar ceva înnorări din când în când, iar în zona montană înaltă vor fi ninsori slabe, trecătoare. Temperaturile scad față de ziua trecută, iar la noapte în depresiuni vor fi -6 grade.

Se răcește și în zona Olteniei. Pe aici nu prea vedem soarele și o să picure din când în când. Maximele se opresc pe la 5...6 grade, iar norii persistă și pe timpul nopții, când se vor înregistra 1...2 grade.

Răcirea vremii este evidentă și în ținuturile sudice, pe unde vineri au fost 15...16 grade. Astăzi o să avem vreme destul de neplacută, cer acoperit și câteva ploi slabe, pe parcursul zilei.

Vremea în București

Și în București se răcește simțitor și o să avem o zi mohorâtă, cu vânt activ, câțiva stropi de ploaie dimineața și în jur de 5 grade după prânz. Cerul rămâne acoperit și pe timpul nopții, dar nu o să plouă și se vor înregistra în jur de zero grade.

Vremea la munte

Temperaturile scad și în zonele de munte. Va fi cam înnorat, dar se arată puțin și soarele, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, mai pot să apară câteva ninsori slabe. Vântul mai are unele intensificãri la altitudini mari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO