Vremea azi, 31 iulie. Caniculă şi stres termic ridicat

Ultima actualizare: 31-07-2021 09:49

Sâmbătă, în sud, în vest şi, local, în rest, avem caniculă şi vom resimţi stresul termic ridicat.

După-amiaza, în nord-vest, în centru, în sud şi la munte apar câteva furtuni de vară. Maximele ating 38 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi în Bărăgan, urmează o zi fierbinte. Indicele temperatură-umezeală depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar în Bărăgan temperaturile urcă până la 37 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, maximele ating 35 de grade, iar atmosfera va fi înăbuşitoare, din cauza stresului termic accentuat. În a doua parte a zilei, în zonele mai înalte se adună norii şi vor fi perioade cu averse zgomotoase.

Şi în jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina va fi foarte cald, chiar dacă temperaturile se opresc SUB pragul caniculei. Va domina atmosfera însorită, iar ploile s-ar putea să apară doar pe la munte.

Căldură mare găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Termometrele vor indica 33...34 de grade la umbră, iar după orele prânzului norii se înmulţesc şi o să vină câteva averse torenţiale, cu tunete şi fulgere.

În ţinuturile vestice se anunţă încă o zi toridă şi o amiază caniculară, cu maxime de 35...36 de grade şi un disconfort termic foarte ridicat. Spre seară, în zona montană sunt anunţate ploi zdravene, cu grindină şi vijelii.

În Transilvania găsim vreme călduroasă, chiar caniculara în vestul provinciei. În regiunile de munte şi, local, în rest, după-amiază vor fi înnorări şi averse torenţiale, însoţite de fenomene electrice şi vânt intens.

În Oltenia, canicula va fi foarte greu de suportat. Temperaturile urcă până la 38 de grade şi, din cauza stresului termic foarte accentuat, aerul devine aproape irespirabil. În a doua parte a zilei, vremea devine instabilă şi sunt anunţate furtuni de vară.

În ţinuturile sudice, maximele ating 37...38 de grade în Lunca Dunării şi va fi foarte mare zăpuşeală. După prânz şi pe-aici se înnorează şi o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase, însoţite de intensificări ale vântului şi grindină.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti urmează o altă zi fierbinte şi o amiază caniculară, cu 37 de grade la umbră şi un disconfort termic foarte pronunţat. Spre seară se adună norii şi instabilitatea creşte, iar la noapte temperatura coboară până la 21 de grade Celsius.

Vremea la munte

 

 

La munte prindem tot vreme caldă. După-amiaza atmosfera devine instabilă şi, local, vor fi vijelii, descărcări electrice, averse torenţiale şi, posibil, căderi de grindină.

Vremea pe litoral

 

 

Pe litoral avem căldură sufocantă şi vom resimţi stresul termic ridicat. Norii apar sporadic, briza va fi activă, iar indicele temperatura-umezeala va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În staţiuni vor fi până la 31 de grade, iar nivelul de radiaţii UV va fi foarte ridicat! Apa mării va avea în jur de 27 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

 

Vă spuneam că sâmbătă, în sud, în vest şi, local, în rest, avem canicula şi vom resimţi stresul termic ridicat. După-amiaza, în nord-vest, în centru, în sud şi la munte apar furtuni de vară.

Duminică, canicula se extinde în cea mai mare parte a ţării şi atmosferă va fi înăbuşitoare. După prânz, în vest, în nord, în centru şi la munte vin averse torenţiale şi zgomotoase.

Luni, în sud şi în sud-est persista canicula, dar, în rest, temperaturile scad simţitor. În a doua parte a zilei, instabilitatea creşte pe partea nordică şi în centru.

Marţi, avem tot vreme călduroasă, chiar caniculara în Câmpia Romană. Spre seară, în jumătatea nordică şi în zona montană mai vin câteva ploi cu tunete, fulgere şi vânt intens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO