Vremea azi, 30 mai. Temperaturile se mențin ridicate, dar ploile continuă în vest

ploaie, primavara
Shutterstock

Marți avem vreme caldă, însă după prânz revin aversele. O să afecteze ţinuturile vestice şi vor fi însoţite de tunete, fulgere şi vânt puternic.

În rest găsim vreme frumoasă, poate şi o ploaie de scurtă durată, iar temperaturile se apropie de 30 de grade în sud-estul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim vreme frumoasă şi caldă, cu soare şi 28 de grade în termometre. După-amiaza, în sudul Dobrogei se adună câţiva nori de ploaie, pe suprafeţe restrânse.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei urmează o zi superbă: avem atmosfera însorită, vântul adie plăcut, iar temperaturile urcă până la 28, poate chiar 29 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei şi maximele ajung tot la 28 de grade. Doar în zona montană s-ar putea să vină 2-3 stropi de ploaie, mai către seară.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem atmosferă plăcută până după-amiaza, când, îndeosebi în zona Transilvaniei, se adună norii şi o să plouă zgomotos. E posibil să picure şi în restul provinciei, iar temperaturile ating 27 de grade.

În ţinuturile vestice instabilitatea creşte treptat. În a doua parte a zilei apar averse - mai abundente în zonele de deal şi de munte, pe unde se vor strânge peste 25...35 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi şi descărcări electrice, şi căderi de grindină şi s-ar putea să se formeze vijelii.

În Transilvania aversele apar mai ales în vestul provinciei şi în zona montană - tot după-amiaza. În rest găsim vreme bună, cu soare, câţiva nori şi până la 28 de grade, pe la Târgu Mureş.

Ploile apar şi în Oltenia - îndeosebi în regiunile mai înalte. Se pot acumula cantităţi însemnate de apă, o să cadă grindina şi se pot forma vijelii. În celelalte zone domină atmosfera însorită şi temperaturi de până la 28 de grade.

În ţinuturile sudice avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă după prânz e posibil să vină câteva ploi de vară în Dealurile Munteniei. Vântul se înteţeşte în timpul averselor, iar maximele ajung la 28, poate chiar 29 de grade.

Vremea azi, în Bucureşti

În Bucureşti urmează o zi însorită şi caldă, cu 28 de grade pe la amiază. Spre seară apar ceva înnorări, dar este puţin probabil să plouă. La noapte temperatura coboară până la 15 grade.

Vremea azi, la munte

La munte instabilitatea creşte în a doua parte a zilei. Ploile vin mai ales în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor şi vor fi însoţite de tunete, fulgere, grindină şi vânt puternic. Cantităţile de apă pot depăşi 35 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În Bucureşti, miercuri se mai încălzeşte puţin şi se vor înregistra 29 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar vântul adie plăcut.

Joi vor fi ceva înnorări trecătoare mai către seară, însă nu vorbim despre ploi. Până atunci avem atmosferă de vară, soare şi 29 de grade în termometre.

Vineri rămânem cu vremea frumoasă. Vântul devine un pic mai insistent şi temperatura urca tot până la 29 de grade.

La munte, miercuri, aproape nicio schimbare: aversele apar tot în masivele vestice şi vor lăsa în urma cantităţi însemnate de apă. În rest găsim vreme mai bună.

Joi temperaturile cresc şi vremea devine caldă. Ploile cuprind cea mai mare parte a zonei montane. S-ar putea să cadă şi grindină, iar în intervale scurte de timp se pot acumula cantităţi mari de apă.

Vineri se mai răcoreşte. Atmosfera se menţine instabilă, iar după-amiaza apar alte averse abundente, însoţite de fenomene electrice şi de vânt puternic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ
Cum va fi vremea de Paște. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit acestora, temperaturile la începutul lunii mai, în perioada Sărbătorilor Pascale, vor fi apropiate de cele normale.

Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade
Vremea azi, 19 aprilie. Zonele în care ploile nu se opresc. Temperaturile cresc cu câteva grade

Vineri avem vreme schimbătoare şi înnorări în majoritatea zonelor. În nordul, în centrul şi în estul ţării apar câteva reprize de ploaie, dar s-ar putea să picure şi în rest.

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă
Cod galben de vânt puternic în mai multe județe şi Bucureşti. În unele zone noaptea se va forma brumă

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă dimineaţă, iar în unele zone noaptea se va forma brumă, anunţă meteorologii.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.