Vremea azi, 28 iunie. Vremea se menține frumoasă și călduroasă

×

Ziua de marți ne aduce o amiază caniculară în vest și în nord-vest, pe unde atmosfera devine sufocantă.

La munte, în sud și în sud-est avem soare cu nori și o să plouă trecător, dar în rest cerul va fi mai mult senin. Maximele pleacă de la 25 de grade pe litoral și ating 36 de grade în Câmpia de Vest.

Vremea în țară

În Dobrogea și în Bărăgan prindem vreme schimbătoare: soare cu nori, câteva ploi de scurtă durată pe parcursul zilei și temperaturi de până în 31 de grade în Bărăgan.

O situație similară găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Soarele se arată trecător, iar din când în când o să vină câteva serii de averse zgomotoase. Maximele ating 33 de grade pe la Focșani.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se mai încălzește puțin și marți se vor înregistra 34 de grade la umbră. Cerul va fi mai mult senin, nici vântul nu pune probleme, iar la noapte temperaturile coboară până la 15 grade.

Citește și
Vremea astăzi, 14 iulie. Prognoza meteo pentru mare și munte în weekend
Vremea azi, 27 iunie. La mijlocul săptămânii, în zonele de câmpie și podiș se instalează canicula

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi frumoasă și o amiază călduroasă, cu până la 34 de grade în zona Satu Mare. Norii apar sporadic și doar pe la munte s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată.

În ținuturile vestice, amiaza ne aduce caniculă și disconfort termic accentuat, în condiții de cer senin complet. Temperaturile urcă până la 35-36 de grade în Câmpia de Vest, iar după prânz, aerul devine greu de respirat.

În Transilvania, după o dimineață răcoroasă în depresiuni, soarele încălzește rapid atmosfera și la amiază se vor atinge 28-29 de grade. Și mai cald va fi în vestul provinciei, pe unde maximele ajung la 32-33 de grade. În zona montană e posibil să vină o ploaie rapidă.

În Oltenia vor fi perioade însorite, însă pe parcursul zilei o să vină câteva serii de averse cu tunete și fulgere. Și pe-aici va fi foarte cald, iar temperaturile ating 33 de grade în vestul Olteniei.

În ținuturile sudice se anunță o zi destul de însorită, dar, pe alocuri, o să plouă trecător. Maximele rămân la valori similare cu cele de luni și vor fi cel mult 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București, vremea se menține călduroasă, cu 32 de grade la orele amiezii. Domină atmosfera însorită, dar nu e exclus să vină o ploaie de scurtă durată. La noapte se înseninează complet și minima atinge 18-19 grade.

Vremea la munte

La munte se mai încălzește puțin. Avem vreme destul de bună până după amiază, când se înnorează și apar câteva ploi locale, însoțite de descărcări electrice.

Vremea la mare

La mare prindem o zi frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. După amiază se mai adună norii și cresc șansele de ploaie, iar vântul are intensificări trecătoare. Temperaturile ating 27-28 de grade pe plajă și 23 de grade în apă.
 

Citește și: Împrumuturi online, luate cu datele altora. Cum s-a trezit un român că e dator la trei IFN-uri

 

Citește și...
Lista punctelor medicale de prim-ajutor din București. Se anunță zile caniculare
Lista punctelor medicale de prim-ajutor din București. Se anunță zile caniculare

Primăria Municipiului București a anunțat că, în București, au fost amenajate mai multe puncte medicale de prim-ajutor ca urmare a averizărilor emise de ANM referitor la temperaturile crescute din aceste zile.

Vremea azi, 27 iunie. La mijlocul săptămânii, în zonele de câmpie și podiș se instalează canicula
Vremea azi, 27 iunie. La mijlocul săptămânii, în zonele de câmpie și podiș se instalează canicula

De luni, vremea intră într-un proces de încălzire. La mijlocul săptămânii, în zonele de câmpie și de podiș se instalează canicula, iar în vestul țării se vor atinge 37 de grade la umbră.

Vremea astăzi, 26 iunie. Prognoza meteo pentru București și restul țării.
Vremea astăzi, 26 iunie. Prognoza meteo pentru București și restul țării.

Duminică rămânem cu vreme călduroasă în vest şi în nord-vest. În rest, temperaturile scad puţin şi o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase, mai ales în a doua parte a zilei.

Vremea astăzi, 25 iunie. Prognoza meteo pentru litoral și restul țării

Sâmbătă, vremea călduroasă cuprinde majoritatea zonelor, iar în sud-vest, după amiază, creşte instabilitatea şi apar averse destul de consistente. Maximele pleacă de la 24-25 de grade pe litoral şi ating 33-34 de grade în vestul şi în sud-vestul ţării.

Recomandări
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat raportul asupra inflaţiei:
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a prezentat raportul asupra inflaţiei: "Băncile au cam sărit calul cu ROBOR-ul". VIDEO

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a prezentat, marţi, Raportul trimestrial asupra inflaţiei. "Băncile au cam sărit calul cu ROBOR-ul", a transmis Isărescu în timpul prezentării raportului. 

Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese
Bilanț COVID-19, 9 august 2022. 9.864 de cazuri noi de coronavirus și 43 de decese

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 9.864 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.175 mai multe față de ziua anterioară.

Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte
Caniculă și ploi torențiale în mai multe județe. Meteorologii au emis Cod portocaliu de vijelii pentru zonele de munte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenţionarea Cod galben privind val de căldură şi disconfort termic ridicat, pentru ziua de marţi.