Vremea azi, 27 iunie. Prognoza în București și în țară - temperaturile ajung la 33 de grade

Ultima actualizare: 27-06-2020 09:45

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme caldă, soare şi câteva reprize de ploaie, mai pe seară, prin nord, nord-vest şi la munte.

Maximele pleacă de la 26...27 de grade pe litoral şi ating 33 de grade în Lunca Dunării. 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosfera însorită şi temperaturi în creştere. La amiază se face foarte cald, se ating 31...32 de grade, la umbră şi doar pe litoral avem temperaturi mai agreabile, de până la 28 de grade.

Şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, ne-aşteaptă o zi frumoasă, cu cer senin şi maxime în jur de 31...32 de grade. Mâine se încălzeşte şi mai tare: temperaturile urcă spre 34 de grade şi nu mai vorbim deloc despre ploi.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina s-ar putea să vină o aversă, doua, dar asta se va întâmpla la apropierea serii. Până atunci, avem soare şi temperaturi mai ridicate decât ieri. Vor fi 32 de grade în Bacău şi Iaşi.

Vremea se mai încălzeşte şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Pe la amiază se ating frecvent 30 de grade, însă mai târziu apar câteva ploi de scurtă durată, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului.

Şi în ţinuturile vestice se face mai cald decât ieri şi o să avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a zilei. Mai pe seară pot să apară câţiva nori de ploaie în zona Crișanei, iar temperaturile depăşesc pragul de 30 de grade peste tot.

Vreme bună aşteptam sâmbătă şi în zona Transilvaniei. Se încălzeşte şi aici, însă după-amiaza apar ceva condiţii de averse, în special în zonele de munte.

În Oltenia ne-aşteaptă o zi cu soare şi amiaza călduroasă, cu 31...32 de grade, la umbră. În orele serii, s-ar putea să vină o ploaie rapidă, de vară, în nordul provinciei.

În ţinuturile sudice găsim vreme frumoasă, puţini nori şi temperaturi cu un grad, doua mai ridicate decât ieri. În Lunca Dunării va fi cel mai cald: se vor atinge şi 33 de grade.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, gata cu ploile. O să avem vreme frumoasă şi din ce în ce mai caldă. Maximă ajunge astăzi la 32 de grade; iar mâine, temperatura se apropie de pragul caniculei şi vor fi 34 de grade, la umbră..

Vremea la munte

 

Vremea se încălzeşte şi în zonele de munte. Mâine o să avem o zi foarte plăcută, însă după-amiaza se mai aduna norii şi vor aduce câteva ploi torenţiale, dar pe zone restrânse.

Vremea pe litoral

 

La mare ne-aşteaptă un weekend cu vreme excelentă de plajă. Va domina atmosfera însorită; vântul va adia plăcut, iar temperaturile vor creşte de la o zi la alta. Astăzi, prin staţiuni se vor atinge 27...28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Prognoza pentru următoarele zile


Duminică temperaturile continuă să crească şi se face foarte cald, îndeosebi în zonele de câmpie, pe unde apare şi disconfortul termic. În ţinuturile nordice, în centru siin zonele înalte, vor fi perioade cu ploi zgomotoase, destul de abundente, condiţii de grindină şi vijelii.

Căldură mare avem şi luni; multă zăpuşeala şi disconfort termic ridicat pe la câmpie. În nord-vest, în centru, la deal şi la munte, mai vin ceva averse, cu tunete, fulgere şi vânt puternic şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă. S-ar putea să plouă şi prin estul ţării; în rest va fi timp frumos.

Marţi, căldura se domoleşte în jumătatea nord-vestica. În schimb, în sud şi sud-est, atmosfera devine înăbuşitoare şi va fi canicula în Muntenia şi în vestul Dobrogei. Vântul se înteţeşte aproape peste tot, iar prin nord, centru şi la munte mai vin câteva serii de averse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO