Vremea azi, 20 iunie. Prognoza în București și în țară - vijelii, grindină, inundații

×
Codul embed a fost copiat

Instabilitatea persistă şi sâmbătă. Vin alte averse în reprize scurte, dar intense şi se mai pot strânge 40...50 de litri de apă pe metru pătrat.

Se pot produce viituri şi inundaţii, iar maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni şi ajung la 29 de grade în Lunca Dunării.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera se anunţă schimbătoare, iar ploile apar mai ales către seară şi vor fi destul de violente, cu rafale de vânt şi cantităţi mari de apă. Nu lipsesc momentele cu soare, iar temperaturile urcă până la 28...29 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim atmosfera instabilă şi mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente. Pe la amiază se vor atinge 26...27 de grade. O să mai ploua şi după lăsarea nopţii.

La fel va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: perioade cu ploi torenţiale şi fenomene severe, căderi de grindină şi vijelii. Se arata şi soarele din când în când, iar maximele ajung pe la 24...25 de grade.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Vreme destul de neplăcută avem şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Norii se pot aduna oricând, pe parcursul zilei, şi vor aduce alte serii de averse. Vor fi din nou cantităţi mari de apă şi se pot produce vijelii. Pe la amiază vom avea cel mult 22...23 de grade.

Şi în vestul ţării o să plouă şi vorbim tot despre averse zdravene, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Este risc major de inundaţii pe râurile din zonă, iar temperaturile se opresc pe la 23...24 de grade- valori mai potrivite pentru luna mai.

În Transilvania rămânem cu vremea instabilă şi se aşteaptă alte ploi abundente, mai ales pe la munte. Vor fi şi fenomene agresive: răbufniri ale vântului, descărcări electrice, vijelii.

În Oltenia, sâmbătă prindem vreme mai bună, deşi mai vin ceva ploi, în special în zonele înalte. În rest, domina atmosfera însorită şi se face puţin mai cald decât ieri.

Şi în ţinuturile sudice o să mai plouă din când în când, dar zărim destul de mult şi soarele. În Lunca Dunării va fi vreme frumoasă, în general, şi se vor atinge 29 de grade.

Vremea în București

În Bucureşti, avem, în continuare, vreme capricioasă, înnorări şi mai multe reprize cu ploi zgomotoase şi abundente. Maximă, la fel ca ieri, ajunge pe la 28 de grade. La noapte scăpăm de ameninţarea ploii şi temperatura coboară până la 16 grade.

Vremea la munte

La munte, avem şi astăzi ploi torenţiale şi multă instabilitate. Se vor acumula 40...50 de litri de apă pe metru pătrat şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile rămân destul de modeste.

Vremea pe litoral

În schimb, pe litoral se mai încălzeşte puţin. Va fi vreme bună în prima parte a zilei, dar după prânz se-aduna norii şi vor aduce averse trecătoare. Prin staţiuni se ating 26...27 de grade, iar apa mării va avea 23 de grade în nordul litoralului.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile

 

În Bucureşti, duminică, rămânem cu atmosfera instabilă. O să mai plouă din când în când; vor fi şi descărcări eelctrice, răbufniri ale vântului şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă, în intervale scurte de timp.

Luni avem vreme frumoasă până târziu, după prânz. Apoi, creşte instabilitatea şi mai vin ceva averse.

Ziua de marţi ne-aduce atmosfera schimbătoare, înnorări şi ploi de scurtă durată, dar zgomotoase şi abundente. La capitolul temperaturi, NU prea sunt schimbări: pe la amiaza vor fi în jur de 28 de grade.

La munte, duminică o să plouă şi se vor strâng cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Luni instabilitatea creşte în a doua parte a zilei, când vin averse zdraveme, cu tunete, fulgere şi vânt puternic.

Marţi, aceeaşi situaţie: ploile apar mai mult după prânz şi vor fi din nou averse torenţiale, cu fenomene destul de agresive. Vremea se menţine răcoroasă în tot acest interval.

Pe litoral, duminică, aproape nicio schimbare: atmosferă plăcută dimineaţa; ploi şi multă instabilitate după-amiaza şi seară.

La fel va fi şi luni: câteva ore cu soare, dar şi reprize cu ploi zgomotoase şi abundente după prânz.

Nici marţi nu scăpăm de instabilitate. Aversele revin la apropierea serii şi vor fi însoţite de vânt intens, descărcări electrice, poate şi grindină.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Inundații în mai multe județe și sute de gospodării izolate. Viiturile au făcut prăpăd
Inundații în mai multe județe și sute de gospodării izolate. Viiturile au făcut prăpăd

Ploile căzute cu nemiluita, în ultimele zile - chiar și 170 de l/mp - au umflat râurile din mai multe județe.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.