Vremea azi, 18 mai. Vânt puternic și ploi în toată țara

Dată publicare: 18-05-2021 08:19
Dată actualizare: 18-05-2021 09:46


Marți avem vreme rece în vest, în nord şi în centru, iar vântul va sufla cu putere în toată ţara. În ţinuturile nordice, centru și la munte, apar averse cu tunete şi fulgere, iar ploile pot lăsa în urmă cantităţi foarte mari de apă.

În Dobrogea şi Bărăgan găsim atmosferă schimbătoare. Vor fi perioade cu soare, vin şi câteva reprize de ploaie, iar vântul va atinge viteze de 50...60 km/h.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei prindem scurte momente însorite, iar pe parcursul zilei o să mai apară câteva averse. Vântul se înteţeşte, iar la amiază nu vor fi mai mult de 22 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina vin averse însoţite de descărcări electrice, iar în nordul Carpaţilor Orientali se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul are intensificări susţinute, iar pe crestele montane va sufla cu peste 100 de km/h.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme rece şi instabilă. Vor fi averse zgomotoase, iar ploile pot aduce chiar şi 35...40 de litri de apă pe metrul pătrat. Vântul prinde putere, iar rafalele vor depăşi 50...60 de km/h.

Şi în ţinuturile vestice vremea va fi mai rece decât în mod normal. Vântul va agita atmosfera pe tot parcursul zilei, o să plouă consistent, iar în zona Munţilor Apuseni se pot înregistra peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În Transilvania găsim tot vreme rece. Nu prea zărim soarele, iar aversele pot lăsa în urma peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. În plus, vântul va sufla cu putere: în regiunile mai joase va trece de 80 de km/h, iar în zonă înaltă de munte rafalele vor depăşi 100 de km/h.

În Oltenia urmează o zi destul de însorită, însă la deal şi la munte vor fi câteva reprize de ploaie. Vântul se înteţeşte şi va avea viteze de peste 70...80 de km/h.

ŞI în ţinuturile sudice vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 80 de km/h. În zonele mai înalte vin câteva averse zgomotoase, dar în Lunca Dunării va fi timp frumos, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

În Bucureşti avem soare în cea mai mare parte a zilei, iar maxima va ajunge la 24 de grade Celsius. Vântul prinde putere, iar după-amiaza şi seara va sufla cu peste 65 de km/h. La noapte se face mai răcoare decât noapte trecută, iar temperatura coboară până la 9 grade.

La munte vor fi averse zgomotoase şi se vor strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări în toată zona montană, iar pe creste rafalele vor depăşi 100 de km/h. La altitudini mari va ninge sau o să cadă lapoviţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO