Vremea azi, 15 noiembrie. Soare și temperaturi ridicate pentru această perioadă

15-11-2020 08:49

Ziua de vineri începe cu ceață şi burniţă în zonele joase, dar mai târziu, soarele se arată aproape peste tot şi se face puţin mai cald decât ar fi normal în acest moment al anului.

Maximele pornesc de la 6...7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ating 14 grade prin Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi cu Bărăganul avem o dimineaţă destul de neplăcută, cu ceață şi multă umezeală. Amiază, însă ne-aduce, soare, vreme bună şi 11...12 grade în termometre.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim atmosfera închisă şi ceață densă în primele ore ale zilei. Apoi se înseninează treptat şi temperaturile mai câştigă un grad, două faţă de ieri.

Se mai încălzeşte puţin şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, însă dimineață avem mulţi nori şi ceaţă pe la câmpie. După prânz, însă aşteptam vreme frumoasă şi temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit, care ajung pe la 12...13 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme schimbătoare; înnorări şi un pic de ceaţă în orele dimineţii. Zărim şi soarele mai târziu, iar maximele se opresc pe la 10 grade.

Şi în ținuturile vestice este destul de înnorat la începutul zilei, dar cerul se degajează în următoarele ore şi se face mai cald decât ieri. Pe la amiază se ating frecvent 11...12 grade.

În Transilvania avem atmosferă închisă şi rece de dimineaţă şi vreme destul de însorită după prânz. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută şi ajung pe la 10...11 grade.

În Oltenia găsim vreme frumoasă, dar asta după ce se risipeşte ceața de la câmpie. Atmosfera devine plăcută; se face mai cald decât ar fi normal şi temperaturile urcă până la 13...14 grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: înnorări şi ceaţă în primele ore ale zilei; soare şi vreme bună pe la amiază, când se ating 12...13 grade.

Vremea în Bucureşti


În Capitală avem o zi plăcută, cu soare, vânt domol şi temperaturi în creştere. Ieri au fost 11 grade, astăzi maximă ajunge pe la 13 grade. Noaptea va fi destul de rece. Temperatura va coborî până la 3 grade în centru şi până la 1 grad la marginea oraşului şi s-ar putea să apară şi ceaţă.

Vremea la munte


Se mai încălzeşte puţin şi în zonele de munte. Astăzi prindem vreme frumoasă în toate masivele. Norii apar destul de rar şi singurul fenomen care ne atrage atenţia este ceata, care se formează pe vai şi în depresiuni.


VIDEO PROTVPLUS.RO