Vremea azi în București și în țară. Maximele nu vor trece de 10 grade

14-11-2020 08:35


Sâmbătă, după ce se risipeşte ceaţa din sud şi din est, soarele va străluci în cea mai mare parte a ţării. În zonele în care ceața persista, maximele nu vor trece de 8...10 grade, însă, în Dealurile Munteniei, temperaturile vor ajunge până la 20 de grade.

În Dobrogea şi cu Bărăganul soarele încălzeşte atmosfera, iar maximele mai cresc puţin faţă de ieri.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o dimineaţă cu ceata şi nori joşi în zonele de câmpie. Amiaza ne-aduce însă vreme frumoasă şi temperaturi mai mari faţă de ziua trecută. În Subcarpații de Curbură se pot atinge chiar şi 20 de grade, valori neobişnuit de mari pentru această perioadă.

Se mai încălzeşte şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. În zonele mai înalte avem soare pe tot parcursul zilei. În rest, găsim ceaţă în primele ore, însă, mai apoi, cerul se degajează şi aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o zi cu vreme bună, însorită; maximele vor urca până la 14...15 grade Celsius - valori, de altfel, normale pentru dată din calendar.

Vreme frumoasă găsim şi în ţinuturile vestice. Norii NU se arătă deloc iar temperaturile sunt în uşoară creştere faţă de ziua trecută şi ajung pe la 14 grade.

În Transilvania domină atmosfera însorită, iar maximele au valori normale pentru prima săptămână din noiembrie.

În Oltenia, ziua începe cu ceaţă în regiunile joase şi tot pe-acolo e posibil să burniţeze trecător. Dacă ceața se risipeşte rapid, temperaturile reuşesc să ajungă chiar până la 16 grade în zonele montane. Altfel, va fi mai răcoare.

Şi în ţinuturile sudice avem condiţii de ceaţă şi de burniţa în zonele de câmpie. În schimb, mai sus, la deal şi la munte, va domina atmosfera însorită, iar temperaturile vor depăşi mediile perioadei.

În Bucureşti, la începutul zilei s-ar putea să apară un pic de ceaţă. Apoi, vremea devine frumoasă, iese soarele şi se face mai cald ca ieri: după prânz, termometrele vor indica 16 grade Celsius. La noapte, minimele coboară până la 4 grade, iar, duminică dimineaţă, ne aşteptam, din nou, la ceata.

La munte prindem atmosfera însorită şi neobişnuit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi în creştere. Dimineaţa, însă, pe vai şi în depresiuni se va forma ceaţă.

Ziua de duminică ne-aduce soare şi atmosferă plăcută, dar asta după ce se risipeşte ceața din zonele joase. Temperaturile depăşesc uşor valorile normale şi doar în zonele cu ceata persistenta va fi mai răcoare.

Şi luni avem vreme caldă pentru acest moment al anului. În Dobrogea apar ploi trecătoare, iar iar pe seară o să plouă în vest şi nord-vest. În rest avem vreme bună, dar şi ceaţă, dimineaţa, pe la câmpie.

Iar marţi se înnorează şi o să plouă în majoritatea zonelor. Doar prin centru şi sud-est, se arată soarele, temperaturile rămân destul de ridicate, iar ploile apar în orele serii.

Tags: vremea, meteo,


VIDEO PROTVPLUS.RO