Vremea azi, 14 ianuarie. Ninsori în majoritatea zonelor. Vântul se înteţeşte la altitudini mari

14-01-2021 07:54


Astăzi o să ningă în vest, în centru, în nord şi la munte, dar pe seară apar ninsori slabe şi prin est şi în sud-est.

Vântul se înteţeşte la altitudini mari, însă va avea intensificări la viteze mai reduse şi prin sud-vest, iar noaptea se lasa gerul în depresiuni.

Vremea în fiecare regiune

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, avem înnorări, dar vor fi şi scurte momente însorite. Joi seara și joi noapte o să ningă slab, iar maximele ajung la 5 grade pe litoral.

În nordul Munteniei şi în sudul Moldovei, joi dimineaţă este ceaţă în zonele joase şi sunt condiţii de polei. Pe timpul zilei se adună norii, dar vom zări şi soarele din când în când. Mai către seară, apar ninsori slabe iar temperaturile urcă până la 3 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se adună norii, vremea va fi schimbătoare, vântul prinde putere la munte la altitudini mari, iar maximele nu trec de 3 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vor fi înnorări persistente, o să ningă şi se va depune strat nou de zăpadă. Temperaturile scad şi vor fi negative în toată zona.

În ţinuturile vestice o să fie puţin mai cald, iar temperaturile vor ajunge la 2 grade după orele prânzului. Nici pe aici nu zărim soarele, va ninge în cea mai mare parte a zilei şi se va depune un strat nou de zăpadă.

În Transilvania, urmează o altă zi mohorâtă: se anunţă ninsori în toată provincia, iar pe crestele montane, vântul va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada. Maximele vor fi negative în depresiuni şi vor atinge pragul îngheţului în rest.

În Oltenia, norii se înmulţesc, dar vor fi şi scurte momente însorite. Pe-aici se înteţeşte vântul, iar temperaturile urcă până la 2 grade Celsius.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: înnorări în cea mai mare parte a zilei, cu scurte momente însorite şi maxime ce vor atinge 4 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti se adună norii, dar vedem şi soarele din când în când. Vremea se menţine rece şi, la amiază, nu vor fi mai mult de 2 grade Celsius. Mai către seară şi în cursul nopţii apar câteva ninsori slabe, iar minimă coboară până la minus 4 grade.

Vremea la munte

 

 

La munte prindem atmosfera închisă, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări mai ales la altitudini mari, pe unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpadă.

Vremea în următoarele zile, la nivelul întregii ţări

 

 

Joi, o să ningă în vest, în centru, în nord şi la munte, dar, pe seară, ninsori slabe mai apar în est şi în sud-est. Vântul se înteţeşte la altitudini mari şi prin sud-vest, iar noaptea se lasa gerul în depresiuni.

Vineri, atmosfera devine rece peste tot, iar în jumătatea nordică se anunţă o noapte geroasă. Tot pe-acolo o să ningă slab în timpul zilei, iar vântul spulbera zăpadă în masivele sudice.

Sâmbătă, temperaturile scad simţitor, iar noaptea se lasa gerul în majoritatea regiunilor. În nord-vest şi în centru vin alte ninsori slabe, iar vântul continua să sufle tare în zona montană.

Duminică, se menţine vremea foarte rece, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger. Tot dimineaţa se formează ceata asociată cu chiciură, iar vântul are intensificări la munte, în sud-vest şi în nord-est.


VIDEO PROTVPLUS.RO