Vremea 8 iunie 2018. În week-end temperaturile cresc, dar revin şi ploile

Ultimul update: Vineri 08 Iunie 2018 09:49
Data publicarii: Vineri 08 Iunie 2018 09:11
Categorie: Vremea

Astăzi avem vreme caldă şi temperaturi puţin mai ridicate ca ieri. În vest, nord, în centru, în zonele de deal şi munte se aştepta alte reprize cu ploi zgomotoase, chiar torenţiale. Vor fi şi căderi de grindină şi se pot produce vijelii.

Astăzi se face şi mai cald, prin vest şi sud se pot atinge 33 de grade la umbră. Aversele, cu vijelii şi grindina apar la deal, la munte, în vestul, nordul şi centrul ţării. În rest avem vreme mai bună şi ploi sporadice.

Vremea în fiecare regiune a ţării
Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Aici se anunţă vreme frumoasă şi călduroasă! Temperaturile pleacă de la 21 de grade pe litoral şi ajung la 31 de grade în Bărăgan.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. În zonele de munte sunt anunţate ploi mai spre seară dar în rest atmosferă va fi însorită. La amiază vor fi 30 de grade în termometre.

În nordul Moldovei şi în Bucovina găsim vreme instabilă cu ploi în mai multe reprize şi se pot strânge cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt. Maximele în creştere faţă de ieri ajung până la 30 de grade Celsius.

Vreme instabilă aşteptăm şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Vor fi averse consistente cu fenomene electrice şi poate să cadă şi grindină. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice iar temperaturile ajung pe la 33 de grade. Şi aici vor fi ploi în mai multe reprize şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă.

În centrul României vor cădea ploi consistente şi aşteptăm şi fenomene destul de violente. Temperaturile cresc usora faţă de ieri.

În sud-vestul ţării, se anunţă vreme călduroasă. În zonele joase va fi timp frumos dar la deal şi la munte sunt aşteptate averse către seară. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, maximele urcă spre 32 de grade.

În ţinuturile sudice atmosferă va fi însorită şi doar în zonele înalte se mai aduna norii şi pe înserat vin ploi zgomotoase. La amiază vor fi 33 de grade în Lunca Dunării!

În Bucureşti, astăzi se anunţă o zi caldă şi frumoasă, cu un pic de vânt şi o maximă de 30...31 de grade.

La munte, se mai încălzeşte puţin, dar instabilitatea revine în a doua parte a zilei, când se aşteaptă ploi torenţiale şi căderi de grindină.


Pe litoral norii se risipesc şi o să avem atmosfera însorită, temperaturi mai ridicate decât ieri şi un vânt intens după-amiaza.

Vremea în următoarele 3 zile
Şi mâine va fi foarte cald şi vor veni alte ploi zgomotoase în vestul, nordul şi centrul ţării, iar în regiunile sud-vestice şi la munte se vor strânge cantităţi mari de apă. În rest ploile apar pe zone restrânse, iar maximele ajung la 33 de grade în Lunca Dunării. Duminică temperaturile se menţin ridicate, instabilitatea va afecta vestul, nordul, centrul ţării şi zonele de deal şi munte, dar e posibil să apară o aversă, două şi în celelalte regiuni. Luni avem încă o zi caldă, mai ales prin sud şi vest. Aversele apar la deal, la munte, în jumatatatea nordică a ţării şi local în rest. Vor fi din nou ploi torenţiale, răbufniri de vânt şi condiţii de grindină.

În Bucureşti, sâmbătă se face mai cald. Se ating 32 de grade, la umbră; atmosfera devine sufocantă, iar către seară încep să apară norii de ploaie. Şi duminica o să fie cald, deşi temperaturile scad uşor. Avem soare în prima parte a zilei şi condiţii de averse mai târziu. La fel va fi şi luni: vreme frumoasă până după prânz; şanse mai mari de ploaie la apropierea serii.

La munte, se mai încălzeşte puţin, dar instabilitatea revine în a doua parte a zilei, când se aşteaptă ploi torenţiale şi căderi de grindină. Mâine se face mai cald şi tot după prânz vor fi intervale cu ploi zdravene şi fenomene destul de violente. Duminica aproape nicio schimbare: temperaturi ridicate şi averse torenţiale, cu vânt şi grindină, în special după-amiaza şi seară. Instabilitatea persistă şi luni, când se anunţă alte reprize de ploaie şi cantităţi mari de apă, într-un timp foarte scurt.

Pe litoral sâmbătă aşteptam vreme frumoasă, se mai încălzeşte puţin; dar vântul mai are unele porniri la începutul zilei. Duminica avem condiţii meteo foarte bune: soare, briza plăcută şi temperaturi agreabile. Luni apar ceva nori, dar nu sunt semne de ploaie. Maximele ajung pe la 26 de grade; iar în apă vor fi 22...23 de grade.

Patru zile cu ploi. Prognoza meteo până sâmbătă
Patru zile cu ploi. Prognoza meteo până sâmbătă
VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
Scandal mare in casa lui Vasile Boar. Afost intim cu Cristina?

01:27
GOSPODAR FARA PERECHE
Tomita ajunge singur acasa: "M-am simtit nu prost, ci foarte prost!"

01:38
GOSPODAR FARA PERECHE
Interzis celor slabi de inima! Dan Dicu face o demonstratie de echitatie care se lasa cu rani

01:32
GOSPODAR FARA PERECHE
Marin ii da sfaturi lui Dorin. Ce secret ascunde fostul gospodar fara pereche?

02:13
GOSPODAR FARA PERECHE
Se incing spiritele intre Rodica si Elena! Discutii aprinse au cele doua rivale

01:42
GOSPODAR FARA PERECHE
NEXT Intrigi noi, tandreturi si discutii aprinse in urmatorul episod Gospodar fara pereche.

01:10
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-l pe Santiago!
Isi iubeste copiii si sotia, si desi intotdeauna mai distant, nu si-a imaginat ca o va gasi pe aceasta in bratele unui alt barbat pe care-l credea prieten. Pe Santiago il cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Raquel
Pentru toti, viata ei parea perfecta. Nu si-a imaginat niciodata ca se va lovi de tradare, infidelitate sau ca va fi banuita de crima. Pe Raquel o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Carolina!
Destinul ei era sa fie mama, sotie, femeie de casa, insa o pasiune de nestapanit i-a dat viata peste cap. Pe Carolina o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
LA MARUTA
Mama Nadiei Comaneci, dezvaluiri despre fiica sa
Interviu exclusiv acordat de mama Nadiei Comaneci

05:35
zapada balea lac
Prima ninsoare din această toamnă, la Bâlea Lac. Salvamontiştii au intervenit pentru salvarea a doi turişti
Un val de aer polar intră în România. Vremea se schimbă drastic în această săptămână
Vremea se răcește în toată țara. Când vor fi precipitațiile mai abundente
Vremea se schimbă în București. Temperaturile scad cu mult sub normalul perioadei
Vremea 24 septembrie 2018. Regiunile unde sunt anunţate ploi torenţiale
Valul de aer polar aduce temperaturi cu 10 grade mai mici în toată țara
Vreme rece
Avertizare ANM: temperaturile scad cu până la zece grade în următoarele zile
Vremea 23 septembrie 2018. Regiunile unde sunt așteptate ploi cu fenomene electrice
O masă uriașă de aer arctic va lovi de 2 ori România, începând de sâmbătă. Temperaturile scad drastic și ar putea ninge
Vremea 22 septembrie 2018. Răcire bruscă, iar de săptămâna viitoare vin ninsorile
Vremea se răceşte și încep ploile. Prognoza ANM până pe 22 octombrie
Vremea se schimbă de sâmbătă. Ploi cu vânt puternic vor cuprinde treptat toată țara