Vremea 6 mai 2019. Vremea se răcește tranșant și sunt anunțate ploi. Zonele afectate

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de luni ne-aduce instabilitate şi ploi zgomotoase. Cantităţile de apã vor depăşi în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp şi izolat 40...60 l/mp.

Ploile vor fi mai frecvente şi mai consistente în centrul, estul şi sudul țãrii.

Marţi, norii persistă şi o să plouă destul de mult în sud, est şi centru. În Moldova, în Transilvania şi în zona de munte, cantităţile de apã vor depăşi 20...30 l/mp. Se răceşte tranşant iar maximele termice, se vor situa între 6 şi 16 grade Celsius.

Miercuri, vremea se îmbunează, se arată soarele şi doar sporadic mai vin câteva ploi slabe în regiunile estice. Se încălzeşte uşor, însă temperaturile se menţin sub normalul perioadei.

Joi vor fi înnorări şi ploi mai ales în vestul, centrul şi sudul  țãrii iar izolat se vor strânge cantităţi mai mari de apã. Temperaturile cresc şi se vor apropia de normal în regiunile sudice şi în cele sud-estice.

Citește și
Vreme Romania
Avertizare de ploi torențiale și temperaturi scăzute, până miercuri. Județele vizate
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan găsim înnorări şi ploi frecvente. Vântul va avea răbufniri pe timpul ploilor şi pot să fie şi vijelii şi grindină. Maximele termice vor ajunge până la 24 de grade Celsius în Bărăgan.

Mai sus, în sudul Moldovei şi în nordul Munteniei, luni, norii vor fi numeroşi şi vor aduce averse însoţite de fulgere, vânt nervos şi căderi de grindină. Izolat se vor strânge cantităţi de apă de 40 l/mp. Vom zări şi soarele printre nori şi temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În restul Molodovei aşteptăm mulţi nori şi instabilitate. Vor fi ploi zgomotoase şi se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă iar maximele termice scad în Bucovina. După prânz, în termometre vor fi valori de până la 21 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş vor fi averse consistente, fenomene electrice şi temperaturi modeste pentru dată din calendar.

Vreme instabilă se anunţă şi în ţinuturile vestice. Pe aici vor veni mai multe reprize de ploi zgomotoase iar în zonele de munte se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Temperaturile scad uşor faţă de duminică şi vor fi cel mult 15 grade Celsius.

În ţinuturile centrale se anunţă mai multe reprize de ploaie cu tunete, fulgere şi vânt nervos dar zărim şi soarele din când în când. La munte, precipitaţiile vor fi consistente iar maximele termice vor ajunge până la 19 grade Celsius.

În sud-vest găsim vreme închisă şi averse peste tot. În zonele înalte se vor strânge cantităţi mai mari de apă. Ploile vor fi însoţite de toată suita de fenomene specifice instabilităţii. După prânz se vor atinge 19 grade Celsius, valori scăzute pentru dată din calendar.

Va ploua şi în regiunile sudice. Temperaturile ajung la 23 de grade în Lunca Dunării, dar atmosferă va fi tare neplăcută şi instabilă cu înnorări frecvente şi mai multe serii de averse, fulgere şi intensificări ale vântului.

BUCUREŞTI

În Bucureşti, luni avem mulţi nori şi ploi consistente după prânz; se vor acumula cantităţi de apã de 20 l/mp şi izolat se pot depăşi 25 l/mp. Vor fi şi descărcări electrice, grindina şi pot să fie şi vijelii. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade Celsius.

Marţi se răceşte tranşant şi vom avea vreme rece pentru luna Mai. Vântul prinde putere, norii persistă şi o să plouă din când în când.

Miercuri vremea se îmbunează, se încălzeşte semnificativ, însă temperatura aerului se va situa sub normalul perioadei, vor fi 18 grade Celsius.

Joi se mai încălzeşte uşor şi maximă va ajunge până la 21 de grade. Cerul va fi variabil, dar se înnorează treptat şi va ploua temporar seara şi noaptea.

Vremea la munte

Şi în zonele de munte, astăzi instabilitatea atmosfericã va fi ridicată. Ploile vor veni însoţite de fulgere, vijelii şi cãderi de grindinã iar cantităţile de apã vor depăşi, izolat 40 l/mp. La altitudini de peste 1700 de metri, vor fi precipitaţii mixte şi vântul va spulbera zãpada depusă cu viteze de 60...70 km/h.

Marţi se anunţă vreme închisă, temperaturile scad şi va fi foarte rece. Precipitaţiile vor veni în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi local în celelalte masive. Va ploua, însă la altitudini de peste 1500 de metri, aşteptam lapoviţă.

Miercuri vremea se îmbunează! Mai vin câteva ploi slabe izolate dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Vântul va avea unele intensificãri, îndeosebi în zonă înaltã şi se încălzeşte uşor.

Joi temperaturile se menţin sub nivelul perioadei. Ploile se vor extinde treptat şi vor cuprinde masivele vestice şi sudice iar vântul se va înteţi în timpul ploilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Vreme rece în toată țara și iarnă la munte. Efectele valului de aer polar care lovește România
Vreme rece în toată țara și iarnă la munte. Efectele valului de aer polar care lovește România

De duminică noapte se strică vremea în toată România. Aşadar, după o zi cu 28 de grade în termometre, un val de aer polar e gata să alunge primăvara.

Avertizare de ploi torențiale și temperaturi scăzute, până miercuri. Județele vizate
Avertizare de ploi torențiale și temperaturi scăzute, până miercuri. Județele vizate

O avertizare de vreme rea, cu ploi torențiale, vijelii, grindină și temperaturi scăzute va fi în vigoare de duminică după-amiază până miercuri dimineața.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.