Vremea 31 iulie 2018. Ploi și instabilitate la sfâșitul lunii. Maximele ajung la 33 de grade C

×
Codul embed a fost copiat

Încheiem luna iulie cu ploi şi multă instabilitate. Aversele apar pe zone vaste în sudul, centrul şi estul ţării, iar la munte mai pot lăsa 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Maximele ajung în intervalul 25...33 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord-vest.

Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici avem o dimineaţă cu soare,
dar mai târziu încep să apară norii şi vin alte ploi zgomotoase
cu intensificări de vânt. Temperaturile, la fel ca ieri, urca spre 29...30 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei instabilitatea creşte după prânz. O să plouă în mai multe reprize, vor fi şi cantităţi importante de apă şi este risc mare de inundaţii pe unele cursuri de apă din zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina vin noi serii de averse, chiar torenţiale şi se menţin problemele hidrologice. Se pot produce viituri majore şi până mâine la prânz este Cod portocaliu de inundaţii pe multe râuri de aici. Vom avea maxime de la 25, la 30 de grade.

Citește și
ploaie
Cod galben de furtună în 21 de județe, valabil până miercuri
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă va fi ceva mai plăcută, deşi mai vin câteva ploi pe parcursul zilei. Nu vorbim însă despre cantităţi mari de apă, iar temperaturile,
mai ridicate decât în celelalte zone, ajung pe la
32...33 de grade.

În vestul ţării avem atmosfera schimbătoare, înnorări, ploi locale, dar şi multe momente însorite. Temperaturile pierd un grad, două faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 31 de grade în zona Crisanei.

În Tranilvania se anunţă averse temporare,  destul de consistente, cu tunete, fulgere şi vânt puternic. Cel mai mult o să plouă în zonele de munte şi este în continuare pericol de inundaţii. Termic nu sunt schimbări.

Şi în Oltenia găsim vreme instabilă. O să plouă din când
în când, se mai pot strânge cantităţi importante de apă,
aşa că mai sunt posibile creşteri de niveluri pe râuri. Temperaturile scad faţă de ieri, când s-au atins şi
33 de grade în zona Calafat.

Şi prin sud se mai adună norii şi vor aduce averse pe suprafeţe destul de mari. Ploile vor fi însoţite de fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar maximele nu vor depăşi 30 de grade.

București:

În Bucureşti atmosfera se menţine instabilă. Norii se adună din când în când şi vor aduce câteva averse, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt.

Miercuri aceeași situaţie: înnorări, câteva ploi zgomotoase, dar şi perioade cu soare. Maximă urca din nou spre 30 de grade.

Joi se mai încălzeşte puţin şi prindem vreme frumoasă în cea mai mare parte a zilei. Spre seara apar ceva nori, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse.

Vineri nu mai vorbim deloc despre ploi şi o să avem o zi însorită, cu vânt activ şi temperaturi acceptabile. Pe la amiază se vor înregistra 30 de grade, iar minimă va ajunge pe la 18 grade.

Munte

În zona montană astăzi vin alte ploi serioase, destul de violente, iar în Carpaţii Orientali şi în Meridionali se mai pot strânge 40...50 de litri de apă pe metru pătrat.

Miercuri, o să plouă destul de mult, în special în zona Meridionalilor. Vor fi intervale cu averse torenţiale, iar cantităţile de apă mai pot ajunge la 40 L/mp.

Joi vor fi averse consistente, cu descărcări electrice şi grindina în masivele din sudul şi estul ţării. În rest găsim atmosferă plăcută şi ploi sporadice la apropierea serii.

Vineri norii se mai risipesc. După-amiaza vin câteva averse în Munţii Banatului, dar în celelalte masive domina timpul frumos, iar ploile apar pe zone restrânse.

Mare

La mare astăzi avem soare în prima parte a zilei, dar spre seară se-adună norii şi sunt posibile averse trecătoare. Se face mai cald decât ieri. Maximele urcă spre 30 de grade; însă după prânz creşte şi disconfortul termic.

Miercuri: cam aceeaşi situaţie: vreme de plajă dimineaţa; înnorări şi condiţii de averse mai târziu. Temperaturile se opresc la 29 de grade, dar chiar şi aşa reapare disconfortul termic.

Joi se înteţeşte vântul; e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie, dar în ansamblu avem vreme frumoasă şi temperaturi plăcute.

Vreme bună prindem şi vineri, multe ore cu soare, câţiva nori după-amiaza şi briza activă.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM
Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor ţării în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM

Vremea va fi călduroasă în următoarele două săptămâni în majoritatea regiunilor ţării, maxima termică urcând până la 32 de grade Celsius.

Cod galben de furtună în 21 de județe, valabil până miercuri
Cod galben de furtună în 21 de județe, valabil până miercuri

Meteorologii au prelungit din nou, luni, avertizarea cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi importante de apă.

Vremea 30 iulie 2018. Ploile revin în mai multe serii, în majoritatea regiunilor
Vremea 30 iulie 2018. Ploile revin în mai multe serii, în majoritatea regiunilor

Luni vom avea instabilitate în multe zone, iar în ţinuturile de deal şi de munte se vor aduna cele mai mari cantităţi de apă.

Recomandări
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO
Atac ucrainean asupra civililor în Rusia. Bilanțul morților | VIDEO

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.