Vremea 28 mai 2019. Ploi torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe

×
Codul embed a fost copiat

Marţi, vin alte averse care pot fi torenţiale în regiunile vestice, sud-vestice, prin nord şi centru, dar şi în zonele înalte. Vor fi şi fenomene meteo sever: fulgere, vijelii şi căderi de grindină.

În rest, se anunţă vreme caldă şi câteva ploi spre seară. La amiază, vor fi temperaturi cuprinse între 23 de grade pe litoral şi 33 de grade în Lunca Dunãrii.

 

VREMEA 28 MAI 2019 ÎN ŢARĂ

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se anunţă vreme frumoasă cu mult soare şi un vânt mai activ la malul mării. Temperaturile vor ajunge până la 31 de grade în Bărăgan dar în zona litoralului va fi mai răcoare, se vor înregistra 22-23 de grade Celsius.

Citește și
cautari munte
Femeie rătăcită în Bucegi, luni seară. Era singură și s-a abătut de la traseul marcat
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită şi caldă iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim soare şi câţiva nori de vreme bună. Maximele termice se vor situa între 25 şi 29 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, se anunţă mai multe perioade de instabilitate şi ploi. Vor fi şi tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină. Se vor strânge cantităţi mai mari de apă iar temperaturile vor ajunge până la 27 de grade.

Şi în vestul ţării, aşteptam ploi care pot fi torenţiale şi vor fi şi fenomene meteo severe . În zona de munte, se pot aduna 40 de litri de apă pe metru pătrat. Mai cresc temperaturile şi după prânz vor fi în jur de 25 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale, se anunţă înnorări şi averse consistente, mai ales în zonele de deal şi de munte. Apare şi soarele printre nori, se încălzeşte iar temperaturile vor ajunge până la 27 de grade Celsius.

În sud-vestul ţării, găsim înnorări şi ploi cam peste tot. Aversele vor fi însoţite de tunete, fulgere, intensificări de scurtă durată ale vântului şi căderi de grindină. Temperaturile mai cresc faţă de ieri şi vor ajunge până la 29 de grade Celsius.

În sudul ţării, se anunţă vreme caldă şi destul de bună. Totuşi din a doua parte a zilei, se mai aduna norii şi sunt posibile ploi zgomotoase cu fulgere şi vânt intens. Se face mai cald şi la amiază vor fi 33 de grade în Lunca Dunării.

 

VREMEA 28 MAI 2019 ÎN BUCUREȘTI

 

În Bucureşti, vremea este bună până spre seară, când e posibil să vină averse cu fulgere şi vânt mai nervos. Se încălzeşte şi va fi foarte cald pentru această dată.

 

VREMEA 28 MAI LA MUNTE

 

La munte, o să plouă în mai multe reprize în Carpaţii Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în nordul Carpaţilor Orientali.

Aversele vor fi însoţite de tunete, fulgere, vijelii şi căderi de grindină şi se pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat.

 

VREMEA ÎN URMĂTOARELE 3 ZILE

 

În ţară, miercuri vor veni ploi în regiunile intracarpatice, în nordul Moldovei dar şi în zonele înalte şi se vor strânge cantităţi mai mari de apă. În sud şi est, găsim timp frumos şi 31 de grade în termometre.

Joi o să plouă cam peste tot, mai consistent în interiorul Arcului Carpatic dar şi la deal şi la munte.

Vineri, aversele vor uda majoritatea zonelor ţării şi doar în extremitatea sud-estică va fi vreme bună. În sud-vest şi la munte, aşteptam ploi mai serioase.

În Bucureşti, miercuri se anunţă soare în primele ore ale zilei, însă norii se strâng treptat şi din a doua parte a zilei vor fi condiţii de averse, fenomene electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximă va ajunge până la 30 de grade.

Joi avem vreme caldă şi frumoasă în prima parte a zilei, însă după prânz aşteptam ploi zgomotoase.

Vineri, se anunţă instabilitate şi ploi în aversa, îndeosebi după-amiaza şi seară. Temperatura aerului scade uşor şi se vor înregistra 28 de grade Celsius.

La munte, nu scăpăm de instabilitate miercuri. Ploile vor veni mai spre seară şi se pot strânge cantităţi mari de apă de 40 de litri pe metru pătrat.

Joi, instabilitatea persistă şi vin alte averse consistente cu tunete, fulgere şi vânt intens.

Şi vineri o să plouă în majoritatea zonelor de munte, se vor aduna cantităţi mai însemnate de apă iar temperatura aerului va scădea uşor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
HOROSCOP 28 MAI 2019, prezentat de Neti Sandu. Săgetătorii pot ajunge la căsătorie
HOROSCOP 28 MAI 2019, prezentat de Neti Sandu. Săgetătorii pot ajunge la căsătorie

HOROSCOP 28 MAI 2019, prezentat de Neti Sandu. O zi reuşită. O să ne luptăm pentru echilibrul emoţional, ca să facem fatza tuturor provocărilor, chiar şi mici, dar pe un fond de oboseală, ele pot părea uriaşe.

Femeie rătăcită în Bucegi, luni seară. Era singură și s-a abătut de la traseul marcat
Femeie rătăcită în Bucegi, luni seară. Era singură și s-a abătut de la traseul marcat

Au fost căutări intense luni seară, în Bucegi, unde salvamontiștii alarmați de un apel la 112 au plecat în căutarea unei femei în vârstă de 37 de ani, care s-a rătăcit pe munte.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.