Vremea 26 mai 2019. Se încălzește, temperaturile ajung până la 29 de grade

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, vremea se încălzeşte şi vom avea soare în cea mai mare parte a ţării. După-amiaza, încep să apară norii şi spre seară o să plouă la deal şi la munte şi izolat în rest.

Temperaturile vor creşte şi după prânz, o să avem maxime de la 21 de grade în estul Transilvaniei, până la 29 de grade în Oltenia

 

VREMEA 26 MAI 2019 ÎN ŢARĂ

 

În Dobrogea şi Bărăgan, este soare şi atmosferă plăcută, iar temperaturile vor urca spre 27 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi plăcută, se insenineza peste tot şi doar pe la munte mai sunt şanse să vină câteva ploi spre seară. Temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ieri şi la amiază vor fi 27 de grade Celsius.

Atmosferă va fi plăcută şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Soarele apare peste tot, se încălzeşte şi vor fi valori cuprinse între 23 şi 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, aşteptăm o zi frumoasă, cu mult soare şi temperaturi în creştere faţă de ziua trecută.

Vreme frumoasă se anunţă şi în vestul ţării, cresc temperaturile şi la amiază vor fi în jur de 26 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale, atmosferă va fi însorită şi se va încălzi uşor. După-amiaza se adună norii şi vin câteva averse în zonele înalte şi sporadic în rest. Maximele termice, vor atinge 26 de grade, în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, aşteptăm vreme bună cu cer curat şi doar în zonele înalte s-ar putea să plouă din a doua parte a zilei. Cele mai ridicate temperaturi din ţară se vor atinge în zona Olteniei, unde vor fi 29 de grade Celsius.

În sudul ţării, după-amiaza apar câţiva nori de ploaie în zonele de deal şi de munte dar în rest, găsim mult soare şi atmosferă plăcută. Maximele termice, cresc faţă de ieri şi vor ajunge până la 27 de grade.

 

VREMEA 26 MAI 2019 ÎN BUCUREȘTI

 

În Bucureşti, astăzi va predomina vremea frumoasă, se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi în jur de 27 de grade Celsius.

Şi pe timpul nopţii va fi vreme bună şi minimă coboară spre 15 grade.

 

VREMEA 26 MAI 2019 LA MUNTE

 

În zonele de munte, se anunţă soare şi atmosferă plăcută până spre seară când se adună norii şi o să plouă local. Vor fi şi descărcări electrice, vântul va prinde putere în timpul ploilor iar temperaturile din staţiuni vor creşte uşor.

 

VREMEA 26 MAI 2019 LA MARE

 

Pe litoral, urmează o zi plăcută şi caldă. Cerul va fi variabil şi briza activă. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 25 de grade şi apa mării va avea între 16 şi 18 grade Celsius.

 

VREMEA ÎN URMĂTOARELE TREI ZILE

 

Luni, vremea se menţine caldă, dar vin ploi în vest, nord-vest, în centru şi la munte. În rest găsim vreme frumoasă şi ploi izolate.

Marţi, aşteptam ploi în regiunile intracarpatice, în nordul Moldovei dar şi la deal şi la munte. Mai poate să apară grindina şi se vor aduna cantităţi mai mari de apă. În sud şi est, rămânem cu timpul frumos iar maximele ating 31 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, vor veni ploi zgomotoase în vestul, centrul şi nordul tãrii, dar şi în zonele înalte. În rest, vom avea vreme frumoasă şi caldă cu 31 de grade în termometre.

În Bucureşti, luni se face şi mai cald, se ating 29 de grade pe la amiază şi vântul va avea unele porniri.

Şi marţi se menţine atmosfera caldă şi însorită. Vom avea 30 de grade în termometre, iar vântul se domoleşte abia la apropierea serii.

Miercuri, se anunţă încă o zi frumoasã şi caldã şi un vânt mai activ.

La munte, luni, instabilitatea sporeşte şi o să plouă după-amiază în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vor fi şi fenomene electrice, răbufniri ale vântului şi grindină.

Marţi, se încălzeşte uşor şi vin ploi în multe reprize. Aversele vor veni în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar dupã-amiaza şi noaptea o să plouă şi în celelalte masive.

Miercuri se anunţă vreme caldă, dar instabilã. Aversele vor veni la început în în masivele vestice, iar după-amiaza şi noaptea şi în restul zonei montane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cutremur neobișnuit în România. S-a produs la o adâncime de doar 30 km
Cutremur neobișnuit în România. S-a produs la o adâncime de doar 30 km

Un cutremur cu magnitudinea 3,2 s-a produs, duminică dimineață, în Marea Neagră, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.