Vremea 26 mai 2019. Se încălzește, temperaturile ajung până la 29 de grade


Ultimul update: Luni 27 Mai 2019 09:02
Data publicarii: Duminica 26 Mai 2019 08:06
Categorie: Vremea

Duminică, vremea se încălzeşte şi vom avea soare în cea mai mare parte a ţării. După-amiaza, încep să apară norii şi spre seară o să plouă la deal şi la munte şi izolat în rest.

Temperaturile vor creşte şi după prânz, o să avem maxime de la 21 de grade în estul Transilvaniei, până la 29 de grade în Oltenia

 

VREMEA 26 MAI 2019 ÎN ŢARĂ

 

În Dobrogea şi Bărăgan, este soare şi atmosferă plăcută, iar temperaturile vor urca spre 27 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţă o zi plăcută, se insenineza peste tot şi doar pe la munte mai sunt şanse să vină câteva ploi spre seară. Temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ieri şi la amiază vor fi 27 de grade Celsius.

Atmosferă va fi plăcută şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Soarele apare peste tot, se încălzeşte şi vor fi valori cuprinse între 23 şi 26 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, aşteptăm o zi frumoasă, cu mult soare şi temperaturi în creştere faţă de ziua trecută.

Vreme frumoasă se anunţă şi în vestul ţării, cresc temperaturile şi la amiază vor fi în jur de 26 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale, atmosferă va fi însorită şi se va încălzi uşor. După-amiaza se adună norii şi vin câteva averse în zonele înalte şi sporadic în rest. Maximele termice, vor atinge 26 de grade, în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, aşteptăm vreme bună cu cer curat şi doar în zonele înalte s-ar putea să plouă din a doua parte a zilei. Cele mai ridicate temperaturi din ţară se vor atinge în zona Olteniei, unde vor fi 29 de grade Celsius.

În sudul ţării, după-amiaza apar câţiva nori de ploaie în zonele de deal şi de munte dar în rest, găsim mult soare şi atmosferă plăcută. Maximele termice, cresc faţă de ieri şi vor ajunge până la 27 de grade.

 

VREMEA 26 MAI 2019 ÎN BUCUREȘTI

 

În Bucureşti, astăzi va predomina vremea frumoasă, se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi în jur de 27 de grade Celsius.

Şi pe timpul nopţii va fi vreme bună şi minimă coboară spre 15 grade.

 

VREMEA 26 MAI 2019 LA MUNTE

 

În zonele de munte, se anunţă soare şi atmosferă plăcută până spre seară când se adună norii şi o să plouă local. Vor fi şi descărcări electrice, vântul va prinde putere în timpul ploilor iar temperaturile din staţiuni vor creşte uşor.

 

VREMEA 26 MAI 2019 LA MARE

 

Pe litoral, urmează o zi plăcută şi caldă. Cerul va fi variabil şi briza activă. Pe plajă vor fi temperaturi de până la 25 de grade şi apa mării va avea între 16 şi 18 grade Celsius.

 

VREMEA ÎN URMĂTOARELE TREI ZILE

 

Luni, vremea se menţine caldă, dar vin ploi în vest, nord-vest, în centru şi la munte. În rest găsim vreme frumoasă şi ploi izolate.

Marţi, aşteptam ploi în regiunile intracarpatice, în nordul Moldovei dar şi la deal şi la munte. Mai poate să apară grindina şi se vor aduna cantităţi mai mari de apă. În sud şi est, rămânem cu timpul frumos iar maximele ating 31 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, vor veni ploi zgomotoase în vestul, centrul şi nordul tãrii, dar şi în zonele înalte. În rest, vom avea vreme frumoasă şi caldă cu 31 de grade în termometre.

În Bucureşti, luni se face şi mai cald, se ating 29 de grade pe la amiază şi vântul va avea unele porniri.

Şi marţi se menţine atmosfera caldă şi însorită. Vom avea 30 de grade în termometre, iar vântul se domoleşte abia la apropierea serii.

Miercuri, se anunţă încă o zi frumoasã şi caldã şi un vânt mai activ.

La munte, luni, instabilitatea sporeşte şi o să plouă după-amiază în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vor fi şi fenomene electrice, răbufniri ale vântului şi grindină.

Marţi, se încălzeşte uşor şi vin ploi în multe reprize. Aversele vor veni în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, iar dupã-amiaza şi noaptea o să plouă şi în celelalte masive.

Miercuri se anunţă vreme caldă, dar instabilã. Aversele vor veni la început în în masivele vestice, iar după-amiaza şi noaptea şi în restul zonei montane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cutremur neobișnuit în România. S-a produs la o adâncime de doar 30 km
Cutremur neobișnuit în România. S-a produs la o adâncime de doar 30 km
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alerta de vreme severa
Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de ploi și vijelii în următoarele ore
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
strand arad
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius