Vremea, 26 aprilie. Temperaturile în aceste zile sunt mai mari decât în mod obișnuit


Ultimul update: Vineri 26 Aprilie 2019 08:40
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2019 08:33
Categorie: Vremea
Vremea

Vineri, 26 aprilie, vremea va fi în general frumoasă şi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, îndeosebi în regiunile intracarpatice. 

 

Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse şi descărcări electrice, local la munte şi izolat după-amiaza şi noaptea şi în centrul, apoi şi în nordul şi în vestul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană (mai ales noaptea în Munţii Banatului), dar pe arii restrânse şi în Banat, Crişana, Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 30 de grade, mai scăzute în Dobrogea, până spre 14...17 grade în zona de litoral. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

Presiunea atmosferică va scădea dinspre vest, mai notabil în regiunile intracarpatice decât în restul ţării.

În București, vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 9 grade. Presiunea atmosferică va scădea foarte puţin, de la o valoare uşor mai mare decât cea normală.

SÂMBĂTĂ, 27 aprilie

În jumătatea de vest a ţării şi în zona montană vremea va deveni instabilă, se va răci, înnorările vor fi temporar accentuate şi se vor semnala averse, pe arii restrânse importante cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. În restul teritoriului, ziua va fi o vreme în general frumoasă, uşor mai caldă decât în intervalul anterior, cu cer variabil şi vânt ce va avea unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, dar seara şi noaptea, local, în special în Muntenia, se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 7 şi 14 grade. Presiunea atmosferică va continua să scadă, astfel urmând a se instaura regim baric depresionar.

În București, vremea va rămâne mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea temporar vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 11...12 grade. Presiunea atmosferică va mai scădea.

DUMINICĂ, 28 aprilie

În regiunile nordice, estice şi centrale vremea va fi uşor instabilă, se va răci faţă de intervalul anterior, cerul va fi temporar noros şi mai ales ziua se vor semnala ploi şi sub formă de aversă, pe arii restrânse însoţite de descărcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, doar pe suprafeţe mici cu înnorări şi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în sudul şi în nordul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 25 de grade, iar cele minime între 5 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, când trecător va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări după-amiaza. Temperatura maximă va fi de 24...25 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade.

LUNI, 29 aprilie

Ziua vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil şi doar pe suprafeţe mici, mai ales în zona montană, vor fi înnorări şi ploi slabe. Seara şi noaptea, în cea mai mare parte a ţării, înnorările se vor accentua treptat şi vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel că maximele se vor încadra între 17 şi 27 de grade, iar minimele vor fi 6 şi 13 grade.

În București, ziua vremea va fi în general frumoasă cu cer variabil, iar seara şi noaptea înnorările se vor accentua şi va creşte probabilitatea de apariţie a ploilor. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11...12 grade.

Vremea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Vremea 25 aprilie. Zonele în care se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi
Vremea 25 aprilie. Zonele în care se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi
Prognoza meteo pentru Săptămâna Mare. Cum va fi vremea în următoarele zile
Prognoza meteo pentru Săptămâna Mare. Cum va fi vremea în următoarele zile
Vremea 23 aprilie 2019. Vremea va fi schimbătoare şi destul de rece pentru o zi de aprilie
Vremea 23 aprilie 2019. Vremea va fi schimbătoare şi destul de rece pentru o zi de aprilie
Vremea de Paște și de 1 Mai. Anunțul făcut de meteorologii ANM
Vremea de Paște și de 1 Mai. Anunțul făcut de meteorologii ANM
VIDEO PROTVPLUS.RO
Vremea 25 aprilie
Vremea 26 mai 2019. Se încălzește, temperaturile ajung până la 29 de grade
Cod galben de inundații în opt județe. Care sunt zonele afectate
Cod galben și portocaliu de furtuni, sâmbătă după amiază. Zonele afectate
Prognoză pentru Bucureşti: Ploi torenţiale şi vijelii, până aproape de miezul nopţii
Alertă de vreme severă. Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină în mai multe regiuni
Vreme instabilă, cu ploi zgomotoase și posibil grindină, în sudul țării. Prognoza meteo
furtuna cu descarcari electrice
Cod portocaliu și galben de vreme rea în București și mai multe județe
Vremea 24 mai 2019. Ploi și vânt puternic. Temperaturile coboară sub normal
Prognoza meteo pentru București. Vor fi ploi și intensificări ale vântului
Vremea 23 mai 2019. Vor fi ploi în majoritatea țării. Maximele ajung până la 27 de grade
Avertizare meteo. Ploi torențiale și vânt puternic, în majoritatea țării
Urmările codului roșu de inundații. Zece județe au fost afectate de fenomenele meteo