Vremea răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Zona în care temperaturile nu trec de 20 de grade

Ultima actualizare: 27-08-2021 10:02

Vineri vremea va fi instabilă şi răcoroasă în vestul, nordul şi centrul tãrii, dar şi în zonele de munte. Ploile vin la început în regiunile vestice şi în cele nord-vestice, apoi o să plouă şi în Transilvania şi în jumãtatea de nord a Moldovei.

Mai apar câteva averse şi în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei, iar maximele vor fi de la 17...18 grade în Crișana şi Maramureş, pânã la 31 de grade în sudul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea şi Bărăgan vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări şi averse din a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificări mai ales pe litoral şi la amiază se ating 27 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera devine instabilă după orele prânzului. Se adună norii de ploaie iar temperaturile cresc uşor.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem soare şi atmosferă plăcută dimineaţa. Mai târziu, însă apar înnorări şi perioade cu averse abundente, însoţite de fenomene electrice şi vânt puternic. Se mai încălzeşte şi vor fi maxime cuprinse între 22 şi 27 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme instabilă. Vin averse serioase, apare puţin şi soarele, iar temperaturile vor fi foarte modeste.

Nici vestul ţării nu scapă de ploi. Acestea apar în mai multe reprize pe parcursul zilei şi se pot strânge cantităţi mari de apă. Maximele termice continuă să scadă şi nu mai trec de 20 de grade.

În Transilvania, se anunţă soare dimineaţa însă instabilitatea va creşte după prânz. Vor fi averse, fenomene electrice şi intensificări ale vântului. O să cadă şi grindină, se pot produce vijelii, iar temperaturile cresc şi ajung până la 25 de grade la Braşov.

În sud-vestul ţării, vor fi înnorări şi ploi temporare, dar se arată şi soarele pe parcursul zilei. Temperaturile maxime, ajung până la 31 de grade în sudul Olteniei.

În ţinuturile sudice, norii se adună temporar şi e posibil să plouă sporadic. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 29 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti, astăzi vremea va fi schimbătoare şi s-ar putea să plouă puţin. Temperatura maximã va ajunge ca şi joi pe la 28 de grade. La noapte vor fi înnorări temporare şi spre dimineaţă se ating 17 grade.

Vremea la munte


La munte, astăzi o sã plouã mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi se pot strânge cantităţi mari de apã. Temperaturile cresc uşor, insã vremea se menţine rãcoroasã.

Vremea la mare

 

Pe litoral, urmeazã o zi cu înnorări şi averse trecãtoare, vor fi condiţii de grindinã şi vântul va creşte în intensitate. Pe plajã se ating cel mult 26 de grade iar apa mãrii va avea în jur de 25 de grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!