Vremea 13 ianuarie 2019. Zonele care nu vor scăpa de ger


Ultimul update: Duminica 13 Ianuarie 2019 09:58
Data publicarii: Duminica 13 Ianuarie 2019 07:49
Categorie: Vremea

Duminică, vremea rămâne rece în jumătatea estică şi ceva mai caldă ca sâmbătă în cea vestică. Vin şi ceva precipitaţii, iar maximele vor fi de la minus 6 la plus 4 grade.

Cum va arăta vremea în fiecare regiune a ţării:

În Bărăgan şi Dobrogea, atmosfera se menţine rece şi peste zi, iar acum, dimineaţa, mai pridem câteva ore cu ger. Maximele cresc doar la malul mari, în rest soare cu dinţi. La noapte s-ar putea să fulguiască.

Foarte frig va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. La amiază vor fi minus 4 grade, iar peste noapte minus 6 grade plus ceva fulguieli. Se face puţin mai cald în jumătatea nordică a Moldovei, pe unde se ating şi zero grade după prânz. Fulguieli apar în Bucovina, iar la noapte scăpăm de ger.

Şi în nordul Transilvaniei şi Maramureş se încălzeşte uşor faţă de sâmbătă. Ninsorile continuă şi par a fi serioase la munte şi în nord-vest. Stratul de zăpadă creşte substanţial.

Pentru vestul ţării se aşteaptă vreme mai caldă, iar asta înseamnă lapoviţă şi maxime de până la 3 - 4 grade. Vântul se înteţeşte progresiv şi poate atinge vitezede 50 km/h. La noapte creşte riscul de polei şi lapoviţă continuă.

În centrul României avem atmsoferă închisă şi ninsori temporare. Temperaturile urcă vreo două grade, iar noaptea va fi mai plăcută ca cea din urmă. Scăpăm de ger, dar nu şi de ninsoare.

În Oltenia, nu prea mai vedem soarele, dar nici precipitaţiile nu exagerează. Va fi frig peste zi, însă minimele de la noapte cresc faţă de ultima perioadă.

În ţinuturile sudice, se răceşte mai tare că sâmbătă, norii vin şi trec, iar ceața revine în primele ore şi din nou peste noapte.

BUCUREȘTI

Avem ger şi în următoarele ore şi mai sunt condiţii de ceaţă şi chiciură. Peste zi tremuram şi mai tare că sâmbătă: după-amiază se ating minus 3, poate minus 4 grade, în condiţiile în care, vântul va fi din ce în ce mai activ. Presiunea atmosferică scade şi mai mult.

Luni, temperaturile cresc, se adună norii, dar nu sunt anunţate precipitaţii. Vântul rămâne insistent şi maximă se opreşte pe la 2 grade. Marţi se răceşte la loc şi nu apar alte modificări: înnorări temporare şi un vânt nervos.

Cam la fel va fi şi miercuri, cu menţiunea ca vântul mai prinde ceva putere şi că, pe timpul nopţii, o să avem în jur de minus 5 grade.

LA MUNTE

La munte vin zile grele, cu viscol şi ninsori serioase. Dimineaţa gerul persistă, foarte frig se anunţă şi peste zi, şi va ninge temporar. Ninsori zdravene aşteptăm în Apuseni şi în nordul Orientalilor, pe unde se depune strat consistent de zăpadă. Pe seara se înteţeşte vântul, iar pe creste poate depăşi 90 km/h.

Şi luni va mai ninge, stratul de omăt mai creşte puţin, iar vântul va sufla cu putere. Pe creste va depăşi 100 km/h, aşa că viscolul continuă. Temperaturile cresc, însă din cauza vântului, nu percepem încălzirea.

Marţi se răceşte din nou şi ninsorile se intensifică. Nu se domoleşte nici viscolul, iar noaptea, vremea redevine geroasă. Vreme aspră prindem şi miercuri. Gerul persistă, ninsorile apar local şi vântul va sufla cu putere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cum s-au distrat copiii în ultimul weekend de vacanță:
Vremea 12 ianuarie 2019. Zona în care sunt minus 16 grade
Vreme extrem de rece în toată țara, vineri. Ziua în care temperaturile revin la normal
VIDEO PROTVPLUS.RO