Lapoviță și ninsoare la munte, duminică. Cum arată prognoza pentru următoarele zile


Ultimul update: Duminica 14 Aprilie 2019 08:36
Data publicarii: Duminica 14 Aprilie 2019 08:04
Categorie: Vremea

Duminică avem încă o zi urâtă şi temperaturi scăzute pentru luna aprilie. Ploile vor veni în sud-vest şi în sud-est şi spradic în rest. Cantităţile de apă strânse vor depăşi 15...25 l/mp, mai ales în Dobrogea şi în zona deluroasã a Olteniei.

La munte la altitudini mari aşteptam precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se înteţeşte în Muntenia, Dobrogea, Moldova, Maramureş şi pe crestele montane, cu rafale între 55 şi 65 km/h. La amiază vom avea temperaturi cuprinse între 7 şi 18 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă înnorări şi ploi cam peste tot. Se pot strânge cantităţi de apă de peste 25 l/mp mai ales în zona Dobrogei.Vântul prinde putere, temperaturile vor creşte uşor însă se menţin sub normalul perioadei.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vom avea vreme urâtă cu ploi din loc în loc şi vânt intens, care sporeşte senzaţia de frig. Maximele se opresc pe la 12 grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina, norii persistă însă ploile apar pe suprafeţe mici. Vântul va sufla tare cu viteze de până la 65 km/h, iar la amiază vor fi temperaturi de până la 13 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş cerul rămâne acoperit şi e posibil să picure trecător. Temperaturile, vor ajunge până la 16, grade Celsius. În vestul ţării, urmează o zi urâtă, cu cer noros şi ploi, iar la altitudini de peste 1700 de metri vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţa şi ninsoare. În Munţii Banatului, se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă iar maximele termice cresc cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile centrale găsim mulţi nori şi ploi sporadice. În zona de munte, la altitudini mari aşteptam lapoviţa şi ninsoare iar vântul se înteţeşte în zonele de creastă.Se încălzeşte uşor şi după prânz se vor atinge 16 grade Celsius pe partea vestică a provinciei.

În sud-vest, atmosfera se menţine închisă şi vin ploi frecvente. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă în zonele deluroase din Oltenia şi temperaturile cresc mai scăzute decât în mod normal.

Şi în ţinuturile sudice găsim mulţi nori şi ploi cam peste tot. Vântul va avea intensificări iar
temperaturile cresc cu 4-5 grade faţă de ziua trecută.

În Bucureşti, duminică vântul va sufla moderat, norii persistă şi mai sunt şanse de ploaie. Se încălzeşte şi maximă va ajunge pe la 12...13 grade, iar presiunea atmosferică rămâne sub normal.

La munte se anunţă vreme urâtă şi ploi cam peste tot. Se vor strânge cantităţi de apã ce vor depăşi 20 l/mp, mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului. La altitudini de peste 1700 de metri, aşteptam lapoviţa şi ninsoare, iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate astăzi.

Luni vremea se îmbunează: vor fi înnorări şi ploi prin sud-vest şi sud-est, dar în rest apare soarele. La munte pe creste, vor fi precipitaţii mixte şi vântul se înteţeşte în sud-est.

Marţi în jumătatea estică a ţării, vor fi înnorări şi ploi locale iar la munte şi izolat în Moldova şi în estul Trasilvaniei aşteptăm lapoviţă. În rest se anunţă vreme bună, dar temperaturile se menţin sub nivelul perioadei.

Miercuri, va ploua tot în jumătatea de est a țării şi sporadic în rest. La munte aşteptăm precipitaţii mixte şi vântul va sufla mai tare în zonele de creastă.

VIDEO PROTVPLUS.RO