Un ciclon se rotește deasupra României. Avertizarea lansată de meteorologi

Ultima actualizare: 14-04-2019 09:06

Valul de ploi care ne-a lovit de câteva zile mai are încă forță. Este adus de un ciclon care se rotește deasupra României, însoțit de furtuni și grindină.

Meteorologii menţin în vigoare informarea de vreme rea, iar hidrologii au anunțat pericol de inundații pe râurile din judeţele Mehedinţi şi Dolj. În unele zone de la munte a nins vineri noapte.

Dacă vă gândiţi să schimbaţi cauciucurile cu cele de vară, mai aveţi puţin răbdare fiindcă se anunţa ninsori. În staţiunea Rânca a nins vineri noapte, iar drumarii au curăţat şoseaua de zăpadă. Meteorologii anunţa că şi în alte zone, la peste 1700 de metri altitudine, este posibil să ningă în următoarele zile.

În restul ţării, continuă ploile până luni. Va fi şi frig, cu 10 grade mai puţin decât normalul acestei perioade. De marţi, ploile din sudul ţării se vor muta în jumătatea estică.

A fost emis un cod galben de inundaţii pentru râurile din judeţele Mehedinţi şi Dolj, valabil până la ora 21:00, sâmbătă.

Toate aceste fenomente au apărut în urma unui ciclon venit de pe Marea Mediterană. Meteorologii spun că acest vârtej care se roteşte deasupra României nu aduce fenomene extrem de violente, dar trebuie să ne așteptăm la furtuni cu descărcări electrice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO