Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Când vor ajunge temperaturile la 20 de grade


Ultimul update: Duminica 15 Decembrie 2019 09:39
Data publicarii: Duminica 15 Decembrie 2019 08:45
Categorie: Vremea

Duminică se arată soarele, ceața matinală se va risipi curând, iar temperaturile ajung pe la 14 grade şi vor fi peste nivelul perioadei.

Avem și avertizări cod galben de ceaţă şi intensificări ale vântului. Se circulă cu dificultate în judeţul Timiş din cauza ceții dense, iar pe crestele Meridionalilor şi ale Orientalilor, vântul atinge viteze de 100 km/h.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, mai sunt ceva condiţii de ceaţă şi duminică, dar la amiază se arată soarele şi se încălzeşte. Sâmbătă a fost chiar mai cald, s-au atins 16 grade în zona Feteşti.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem cam acelaşi scenariu. După câteva ore cu ceaţă, se arată soarele şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. În schimb, noaptea, va fi mai rece.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se aşteaptă vreme bună, cu temperaturi mai mari ca ieri şi minime în jur de zero grade. Nu scăpăm de ceaţă nici aici.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş nu se schimbă nimic. Găsim vreme bună, în ansamblu, cu maxime peste nivelul perioadei şi minime în scădere faţă de noaptea trecută.

În vestul ţării, scăpăm de ploi, dar apare ceața. Va fi mai cald decât ieri şi în plus, se va arăta şi soarele pentru câteva ore.

În centrul ţării, va fi soare şi vreme bună, deşi dimineaţa, mai prindem un pic de negură. Schimbări apar pe timpul nopţii, când se anunţă ger în depresiuni.

Pentru Oltenia, avem timp frumos şi maxime în creştere faţă de sâmbătă. Ceața apare abia la noapte, când se ating minus 3 grade în zonele deluroase.

Şi în ţinuturile sudice va fi mai bine ca sâmbătă. Ceața se risipeşte chiar de dimineaţă, iar pe la prânz vor fi 11-12 grade. Noaptea va fi rece şi aici, cu -2 - -3 grade în zona deluroasă a Munteniei.

Vremea în următoarele zile

Luni, încălzirea va fi una simţitoare, norii se mai risipesc, iar vântul rămâne activ. Nu scăpăm de ceaţă în primele ore, însa mai târziu, temperaturile ating chiar şi 16 grade.

Marţi se face şi mai cald, vorbim despre o atmosferă de primăvară, cu cer senin şi vânt insistent. Noaptea aduce temperaturi negative prin depresiuni.

Şi miercuri o să avem vreme primăvăratica, mult soare şi ceva intensificări ale vântului. Se pot înregistra şi 19 poate chiar 20 de grade. Minimele vor fi, în continuare modeste în zona depresionară, iar spre dimineaţă, revine ceața.

Vremea în București

În Bucureşti, duminică vedem soarele mai mult ca ieri, presiunea atmosferică va creşte şi vom avea tot în jur de 10-11 grade, ca şi ieri, însă acestea sunt valori de luna noiembrie.

Vremea la munte

La munte, se arată soarele şi se mai încălzeşte. În zona Meridionalilor, stratul de zăpada este deja consistent. La Bălea Lac, are deja 60 de cm, iar la Sinaia la cota 1500 se apropie de 20 de cm.

Din păcate, nu va fi de durată, pentru că se face tot mai cald. Astăzi, pe creste, vântul va mai spulbera zăpadă, iar în zona Orientalilor mai apar câţiva nori, acum, dimineaţa.

Temperaturi de până la 15 grade, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile
Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Cum va fi în weekend
Ploi și ninsori în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33