Temperaturi de până la 15 grade, sâmbătă. Prognoza pentru următoarele zile


Ultimul update: Sambata 14 Decembrie 2019 14:56
Data publicarii: Sambata 14 Decembrie 2019 08:35
Categorie: Vremea

Ziua de sâmbătă ne-aduce vreme caldă, primăvăratic, însă destul de mulţi nori şi ploi locale în vestul şi nord-vestul țării.

E posibil să picure şi în celelalte zone, iar maximele pleacă de la 5 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi ajung la 15 grade pe litoral.

În Dobrogea şi Bărăganul găsim vreme destul de bună, apare puţin şi soarele şi se încălzeşte simţitor. Pe la amiază se ating chiar şi 14...15 grade, iar pe seară şi la noapte se întorc ploile. Se face mai cald şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Temperaturile ajung la valori de lună martie, însă vom avea vreme cam mohorâtă, cu ceață dimineațAA şi ploi la apropierea nopţii.

Temperaturile cresc şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Va domina, insă, atmosfera închisă. Este posibil să cadă şi câţiva stropi de ploaie, iar pe la câmpie persistă ceața. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş rămânem cu vremea caldă, dar norii apar frecvent şi vor mai aduce câteva reprize de ploaie. E posibil să zărim şi soarele trecător, iar maximele ajung pe la 10...11 grade.

Vreme caldă avem şi în ţinuturile vestice, deşi temperaturile scad uşor față de ieri. Pe timpul zilei va fi cam înnorat şi o să plouă, dar peste noapte cerul se înseninează treptat. Ploile apar şi în zona Transilvaniei, insă după lăsarea nopţii. Până atunci avem atmosferă schimbătoare şi temperaturi foarte mari pentru o zi de Decembrie.

Şi în Oltenia se face mai cald decât ieri, insă vom avea o zi mohorâtă şi s-ar putea să picure trecător. La noapte norii se risipesc, dar revine ceațAA

Aşteptăm o încălzire a vremii şi în ţinuturile sudice. Ieri, în Lunca Dunării s-au înregistrat 9 grade. Astăzi, temperaturile urcă până 14 grade. Va fi cam înnorat, iar la noapte o să plouă.

Şi în Bucureşti se încălzeşte simţitor. După risipirea ceții, o să avem atmosferă schimbătoare, poate şi un pic de soare, şi o maximă în jur de 12 grade. Spre seară cresc șansele de ploaie.

Şi la munte va fi din ce în ce mai cald, insă norii persistă. Va fi lapoviță în Carpaţii Occidentali, iar noaptea aduce ninsori în zonă înaltă din Orientali şi Meridionali.

Ziua de duminică începe cu ceaţă în zonele joase din vest şi nord-vest şi ceva înnorări în Carpaţii Orientali. Apoi se arată soarele şi amiaza ne-aduce atmosferă plăcută şi temperaturi foarte ridicate pentru luna decembrie.

Luni prindem vreme frumoasă şi se face şi mai cald. Norii apar sporadic, nu sunt anunţate ploi.

Marţi va fi nefiresc de cald pentru această perioadă. Se vor atinge chiar şi 18 grade, cerul va fi senin, însă în primele ore, în sudul şi estul ţării, s-ar putea să apară din nou ceaţa.

Tags: vremea, meteo,

VIDEO PROTVPLUS.RO