Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Cum va fi în weekend


Ultimul update: Vineri 13 Decembrie 2019 09:37
Data publicarii: Vineri 13 Decembrie 2019 07:53
Categorie: Vremea

Vineri avem o zi caldă, dar mai vin ceva ploi în sudul și estul țării. În rest s-ar putea să picure trecător.

Pe la munte va fi lapoviță, iar în zona înaltă din Meridionali se anunță ninsoare și viscol. Maximele pleacă de la 3 grade în Bucovina și estul Transilvaniei și ajung la 13 grade pe litoral.

Vremea pe regiuni


 

În Dobrogea și Bărăgan domină atmosfera închisă. E posibil să cadă 2-3 stropi, iar vântul rămâne destul de insistent. Temperaturile se mențîn la valori foarte ridicate pentru mijlocul lunii Decembrie.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii persistă. Mai sunt ceva condiții de ploaie, iar vântul se întețește din când în când. Termic, nu sunt schimbări importante față de joi și maximele se opresc pe la 8 grade Celsius.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina va fi înnorat și s-ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie. Pe aici însă, găsim temperaturi mai modeste, în jur de 3...4 grade.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme caldă, cu până la 10 grade în termometre. Norii vor aduce câteva ploi slabe, dar se va arăta trecător și soarele.

Și în ținuturile vestice așteptăm vreme schimbătoare și temperaturi cu mult peste normalul perioadei. O să picure din când în când, iar maximele vor ajunge pe la 10...11 grade.

În Transilvania nu prea zărim soarele, iar în zona montană înaltă continuă să ningă viscolit. În rest, avem cer noros, poate 2-3 stropi și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit.

În Oltenia găsim atmosferă închisă, câteva reprize de ploaie și un vânt destul de insistent. Se mai încălzește un pic față de ziua trecută și după prânz se vor înregistra în jur de 8 grade.

Și în ținuturile sudice se face puțin mai cald decât joi. Norii persistă și vor aduce ploi locale. Și vântul o să agite atmosfera, iar prin Lunca Dunării se vor atinge 9...10 grade.

În București prindem vreme mai bună, condiții de ploaie dimineața și un pic de soare mai târziu. Vântul se menține activ, iar maxima, în creștere față de ziua trecută, ajunge pe la 8 grade Celsius.

Și la munte se mai încălzește puțin, însă va fi cam înnorat. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, o să mai ningă viscolit și asta înseamnă vizibilitate foarte scăzută.În restul zonei montane se anunță lapoviță.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

 


Sâmbătă se face și mai cald, dar norii apar peste tot. O să plouă în jumătatea vestică, iar spre seară și în noaptea următoare, ploile se mută pe partea sudică a țării. La munte avem lapoviță sau fulguieli trecătoare, iar vântul prinde putere în ținuturile estice și prin sud-vest.

Ziua de duminică ne aduce soare și vreme neobișnuit de caldă pentru acest moment al anului. Dimineața, în estul țării mai sunt ceva condiții de ploaie, iar în zonele montane e posibil să cadă 2-3 fulgi de zăpadă.

Luni prindem încă o zi frumoasă, cu temperaturi foarte ridicate pentru luna decembrie. În primele ore, apar câțiva nori de ploaie în nord-vest, dar după prânz se înseninează peste tot și maximele ajung la 15 grade.

București 

Sâmbătă se face și mai cald. O să avem atmosferă schimbătoare, o maximă de 12 grade și ceva ploi mai pe seară și în noaptea următoare.

Duminică prindem o zi foarte frumoasă, cu soare și temperaturi neobișnuit de mari pentru acest moment al al anului.

Foarte cald va fi și luni. Cerul se păstrează curat, vântul va adia plăcut, iar pe la amiază se ating 14 grade.

La munte

Sâmbătă se mai încălzește puțin, însă o să avem o zi cam mohorâtă, cu lapoviță în Carpații Occidentali și ninsori slabe în Orientali și pe crestele Meridionalilor, pe unde o să mai fie viscol.

Duminică se îndreaptă vremea și temperaturile continuă să crească. Dimineața, în Apuseni și în nordul Orientalilor mai pot să apară precipitații slabe, apoi se înseninează în toată zona montană.

Ziua de luni ne aduce soare și vreme caldă. Doar în primele ore, în masivele nordice, s-ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ploi și ninsori în toată țara. Cum va fi vremea în weekend
Avertizare meteo. ANM anunță cod galben de viscol, ninsori și ploi în următoarele zile
Vremea continuă să se răcească. Unde sunt așteptate ninsori
VIDEO PROTVPLUS.RO