Vreme frumoasa si temperaturi placute. Luni reapare canicula in toata tara

30-07-2017 09:09


O sa avem soare si atmosfera in general placuta; foarte cald va fi doar prin vest si sud-vest. Maximele pleaca de la 27 de grade si se opresc pe la 34 de grade.

 

In Dobrogea si Baraganul va fi cer senin si atmosfera placuta; sunt diferente imperceptibile fata de sambata la nivelul temperaturilor.

Zi frumoasa avem si in Moldova sudica si prin nordul Munteniei. Temperaturile salta doua grade, nu mai mult. In jumatatea nordica a Moldovei: o zi insorita, cu temperaturi placute. La noapte: cer senin.

Vreme frumoasa, cu cer senin, gasim si prin nordul Transilvaniei si in Maramures. Temperaturile urca vreo cinci grade fata de sambata.

Aerul cald patrunde si in zona centrala a tarii. Va fi soare, vreme placuta dimineata, dar cam calda dupa pranz. Caldura mare se asteapta si in Oltenia; norii apar foarte rar, vantul va fi pasnic si atmosfera se incinge zdravan pe la amiaza.

Soare avem si in sudul tarii, dar aici caldura este mai potolita deocamdata. Am putea spune chiar ca se racoreste usor fata de sambata in zona de campie; in schimb se incalzeste la Pitesti si Ploiesti.

In Bucuresti prindem vreme buna, cu soare si o maxima in jur de 30...31 de grade, in conditiile in care sambata am avut 33 de grade. Presiunea atmosferica a mai crescut putin si se apropie de nivelul normal.

Si la munte va fi vreme frumoasa, indiferent de zona. Foarte putini nori, vant insistent si temperaturi in crestere.

Pe litoral vremea va fi frumoasa, vom avea multe ore cu soare si un nivel 7 al ultravioletelor, adica foarte ridicat. Vantul se potoleste, dar simtim o briza reconfortanta; se incalzese putin si apa.

 

Pe scurt, ziua de duminica ne aduce soare si atmosfera in general placuta; foarte cald va fi doar prin vest si sud-vest, unde se ating 34 de garde la umbra.

Luni arsita sporeste si va cuprinde aproape toata tara. Canicula si disconfortul reapar in vest si local prin sud-vest. Cel mai racoare va fi la malul marii.

Marti o sa avem o noua zi fierbinte, cu zapuseala si canicula in vest, local si prin centru si sud-vest. Cerul va fi senin si doar pe la munte apar cativa nori de averse.

Miercuri nicio schimbare: caldura insuportabila in vest si pe zone din Transilvania si Oltenia, disconfort termic foarte mare, cer senin si un vant mai intens in zona Dobrogei. Observati ca, prin depresiuni, noptile raman destul de racoroase.

Tags: meteo, vremea, prognoza,

VIDEO PROTVPLUS.RO