Vreme de primăvară în toată țara, miercuri. Până vineri, temperaturile scad până la -2 grade

Dată publicare: 10-02-2021 19:25
Dată actualizare: 10-02-2021 19:43


Deși calendaristic nu a venit primăvara, a fost o zi călduroasă în mare parte din țară. În sud au fost 16-17 grade, iar cei mai îndrăzneți au ieșit din casă în tricou.

Ne vom întoarce însă rapid la iarnă. Până vineri, temperaturile vor scădea până la minus 2 grade.

Mulți au ieșit din case îmbracați de primăvara. Unii în cămașă, iar alții chiar în tricou.

Băiat: „Ca să pot să mă bucur de frumusețea asta de vreme. Nu știu dacă am văzut vreodată așa ceva în februarie, dar dacă tot e așa macar să mă bucur de ea!"

Băiat: „Sunt mai călduros din fire. Nu suport vara când e foarte cald și transpir. Iarna e anotimpul meu preferat, îmi place recele.”

La pas ori pe biciclete, bucureștenii au umplut zonele de promenadă. Pe Splaiul Dâmboviței a fost de-a dreptul aglomerație. Fermecați de soare și de luciul apei, unii au hrănit pescărușii.

Femeie: „Eu nu am mai ieșit de trei luni din casa până azi... Este excelentă, nu-mi vine să cred!"

Vremea a fost deosebit de caldă în Capitală și potrivită pentru o plimbare. La prânz, soarele ne-a zâmbit tuturor și au fost chiar și 16 grade. O vreme de primăvara, dacă stăm să ne gândim că în 2 zile temperaturile vor scădea considerabil, sub zero grade.

Bărbat: „Nu prea e în regulă că dacă nu există toate la timpul lor... umiditatea, zăpadă și astea... pomii o să înflorească mai devreme, vine frigul mai tărziu și distruge tot..."

Foarte cald a fost și la Constanta. La malul mării au fost 14 grade Celsius și putem spune că am avut parte de o adevărată vreme de primăvară. Nu vă grăbiți însă să vă schimbați garderoba, pentru că în zilele ce urmează gerul își va face din nou simțită prezența.

Bărbat: „E cald, e frumos, azi și mâine se anunță. Pe urmă reluăm geaca."

Urmează însă o răcire accentuată a vremii care va fi simțită prima dată în nord-vestul țării. Până vineri, valul de frig se va extinde în toată țara și va aduce ninsori, polei și vânt puternic.


VIDEO PROTVPLUS.RO